» »

povezava 1Gbit med 2 laptopi

povezava 1Gbit med 2 laptopi

masterpsi ::

Torej: Imam 2 laptopa, ki imata 1Gbit mrežno kartico. Povezal sem ju s Cat.5 kablom. Računalnika zaznata 1gbit povezavo, ampak ko začnem kaj prenašati, hitrost povezave ne gre čez 100. Na internetu sem dobil informacije, da je treba ročno nastavit v device manager-ju pod nastavitvami mrežne kartice - 1Gbit. Povezava dela, ampak še vedno 100Mbit - mogoče 120Mbit v peaku. Probal sem tudi z 2 drugimi kabli -isto. Testiral sem na WinXP in Win7 - isto. Lahko kdo pomaga - kje je problem? Oba PCja imata dual core CPU. Testiral sem prenašanje datotek, FTP in torrent protokol. Firewall izklopljen.

Any idea?

Hvala, LP

trnvpeti ::

minimalno mora biti kabel 5e
bolje se vec

AndrejS ::

Si pomislil da prenosnika nimata dovolj hitrega diska

mastah ::

upam da veš da je pri 1Gbit dejanski prenos cca 125MB. ka jih direkt med sabo povezes ali preko routerja?

ZGI ::

Poskusi še z jperf-om. Na en laptop nastavi na server, na drugi strani pa na client.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

jRk0 ::

da ne bo ki res 125MB/s laptop piso na disk :P, v glavnem, konec koncev je odvisno od diska v laptopu, kak hitro bo prenasalo/pisalo na laptop
You fuck up once, you loose two teeth.

k4vz0024 ::

Je dolžina kabla za 125 MB prenosa omejena? In kakšen kabel je to 5e oz. kaj to pomeni?

tx

tony1 ::

Problem je v mrežni kartici enega od laptopov, pri katerih je bilo (je še?) zelo popularno, da ti v specifikacije napišejo "gigabitna mrežna". Ta se sicer lepo spogaja s sosednjo kartico na gigabitno hitrost, ampak takega prenosa niti slučajno ne zmore... Običajno sicer gre nekaj čez 100 mega (kot tudi pri tebi), več pa ne.

In nimaš kaj. Žal...

axee ::

Mislim da je prej problem v hitrosti zapisavanja teh počasnih diskov v prenosnikih (in pa seveda takoj kabel Cat5e ali Cat6).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

tony1 ::

Pa naloži en par sto mega velik file v RAM in ponovno poskusi... Kabel pa nima veze.

Desty ::

Leti okoli 100MB/s ali 100mbit/s? To je namreč bistvena razlika.

jRk0 ::

keri laptop brez ssd bo pa piso 100MB/s??
You fuck up once, you loose two teeth.

steev ::

ZGI je izjavil:

Poskusi še z jperf-om. Na en laptop nastavi na server, na drugi strani pa na client.

Se strinjam. Najprej s tem stestiraj, da izločiš disk.
:|

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Japonci dobili najhitrejše optične povezave do interneta za domače uporabnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10926143 (22032) MrStein
»

Glista x64 -XP 1Gbit NO GO

Oddelek: Omrežja in internet
212389 (1933) Tilen
»

Nastavitev 1Gbit etherneta - problem

Oddelek: Omrežja in internet
51025 (960) Izi
»

1gbps mrezna povezava