Forum » Izdelava spletišč » poravnava input + image
poravnava input + image
Veron ::
Želim nekako tale dva inputa spravit v isto linijo, vendar mi ne ratuje, verjetno mora bit samo neka mala fora.
torej takole, kot na spodnji sliki, prikažejo brskalniki FF, Opera, Safari, Chrome, IE8
medtem ko IE7 prikaže v isti liniji (IE6 nisem probaval)
koda je preprosta, torej prvo input type=text nato pa input type=image
Torej mogoče kdo ve kako tole poravnat v isto linijo?
edit: še vprašanje: obstaja kaka varjanta ša narediti "animacijo" tega gumba, torej ob "hover" (ko gre miška preko gumba), da se spremeni (druga slika)?
torej takole, kot na spodnji sliki, prikažejo brskalniki FF, Opera, Safari, Chrome, IE8
medtem ko IE7 prikaže v isti liniji (IE6 nisem probaval)
koda je preprosta, torej prvo input type=text nato pa input type=image
Torej mogoče kdo ve kako tole poravnat v isto linijo?
edit: še vprašanje: obstaja kaka varjanta ša narediti "animacijo" tega gumba, torej ob "hover" (ko gre miška preko gumba), da se spremeni (druga slika)?
- spremenil: Veron ()
MrBrdo ::
Bolše če ne uporabljaš input type image ampak raje naredi kar img element in mu z javascriptom gor našopaj onclick.. hover narediš pač z CSSjem (#id:hover), pri tem si poglej css sprite če hočeš bolj pro naredit. za poravnavo pa bi tudi moralo bit nato bolj konsistentno ko boš uporabil image tag, potem pa offset popraviš z margin-top v cssju.
MrBrdo
No sicer vmes sem uspel najdt rešitev, tako da so sedaj poravnani.
Dodal v input type=image
align="absbottom"
Dodal v input type=image
Zgodovina sprememb…
fizikalac ::
Veron, poglej si
To je točno to kar iščeš :)
vertical-align:middle;
To je točno to kar iščeš :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fizikalac ()
fizikalac, sicer probal tole (upam, da na pravo "mesto" vtaknu - css, na div ki drži oba inputa) vendar zadevo še bol razmeče.
to kar sem zgoraj napisal pa zadevo lepo poravna
to kar sem zgoraj napisal pa zadevo lepo poravna
fizikalac ::
Nevem, kam si to vtikal vendar če imaš v nekem elementu poravnane elemente z vertical-align:middle, potem bodo lepo na sredini, problem rešen... Jaz to vedno uporabim pri poravnavi elementov v isto linijo, npr input in button ali pa image in text... Verjetno se neko drugo css pravilo v tvojem primeru krega s tem, pa jih zato razmeče So pa tudi druge rešitve, lahko jih komot uporabiš -> pač karkoli ti najbolj ustreza!
možno, da se krega s kakim drugim pravilom, zaenkrat bom pustu tko, ker celo ie6 prikaže pravilno v liniji :-)
hvala za pomoč
hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345575 (4712) | sunniegoldie |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11246 (9984) | lisjak |
» | CSS problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9808 (7607) | nuuush |
» | button v image buttonOddelek: Izdelava spletišč | 1228 (1133) | R33D3M33R |
» | css in input.buttonOddelek: Izdelava spletišč | 1616 (1499) | ferjan |