Forum » Omrežja in internet » wlan - problem s povezavo
wlan - problem s povezavo
sergejp ::
Pozdravljeni!
Situacija:
modem -> router A (v stanovanju zgradbe 1) -> router B (na balkonu zgradbe 1) -> router C (na balkonu zgradbe 2).
Med zgradbama je 60m, točki se ne vidita.
Vprašanje:
Kako to, da se s prenosnikom lahko povežem iz balkona zgradbe 2 na router B (ter imam dostop do interneta), medtem ko se router B in C ne povežeta?
Prosim za pomoč!
Lp, Sergej
Situacija:
modem -> router A (v stanovanju zgradbe 1) -> router B (na balkonu zgradbe 1) -> router C (na balkonu zgradbe 2).
Med zgradbama je 60m, točki se ne vidita.
Vprašanje:
Kako to, da se s prenosnikom lahko povežem iz balkona zgradbe 2 na router B (ter imam dostop do interneta), medtem ko se router B in C ne povežeta?
Prosim za pomoč!
Lp, Sergej
- spremenilo: sergejp ()
Najprej sem vse skonfiguriral v sobi da je delovalo, šele nato sem dal routerja vsakega na svoj balkon.
Routerja B in C sta enaka modela (buffalo g54 z dd-wrt).
Ni mi jasno, kako lahko vzpostavim povezavo z računalnikom na router B, medtem ko se povezava med routerjem B in C ne vzpostavi?
Routerja B in C sta enaka modela (buffalo g54 z dd-wrt).
Ni mi jasno, kako lahko vzpostavim povezavo z računalnikom na router B, medtem ko se povezava med routerjem B in C ne vzpostavi?
kulSMS ::
če imaš vse tri brezžično povezane je možno, da si povezal A in C (namesto B-C)
poskusi testirat dva po dva in se s kablom priključi na enega izmed routerjev.
poskusi testirat dva po dva in se s kablom priključi na enega izmed routerjev.
da, če so vsi skupaj, stvar deluje normalno.
saj ta domet mi je čuden, ker z laptopom se lahko povežem, ni pa mi logično, zakaj se routerja med sabo ne?
saj pa te imajo routerji večje domete, zunanje antene itd.
pismo rosno!
saj ta domet mi je čuden, ker z laptopom se lahko povežem, ni pa mi logično, zakaj se routerja med sabo ne?
saj pa te imajo routerji večje domete, zunanje antene itd.
pismo rosno!
ELEKTROLJUB ::
Kaj pa če greš v DD-WRT meni in sicer : Status, Wireless in na dnu pritisneš gumb Site Survey, počakaš nekaj trenutkov in odpre se ti stran z AP_ji v dometu. Ali vidiš router s katerim bi moral biti povezan?
LED svetloba je prihodnost...
Rešitev
V enem od Buffalo routerjev je bila nastavljen Tx power na 1mW!
Potem sem to moč pri obeh povečal na 70 mW in sedaj dela tako kot bi moralo.
(dd-wrt -> wireless -> Advanced Settings -> Tx power)
Hvala vsem za pomoč!
V enem od Buffalo routerjev je bila nastavljen Tx power na 1mW!
Potem sem to moč pri obeh povečal na 70 mW in sedaj dela tako kot bi moralo.
(dd-wrt -> wireless -> Advanced Settings -> Tx power)
Hvala vsem za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6702 (3057) | Senitel |
» | Brezžična povezava računalnik - router ali router - routerOddelek: Omrežja in internet | 3364 (3148) | ropo009 |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5969 (2952) | OmegaBlue |
» | WLAN RepetitorOddelek: Omrežja in internet | 2988 (2692) | krop |
» | Povezovanje dveh routerjev preko wlanOddelek: Omrežja in internet | 3908 (3360) | Pyr0Beast |