» »

Problem z sp1 za win XP

Problem z sp1 za win XP

BendeR ::

Mi lahko kdo tukaj razloži zakaj mam po namestitvi sp1 dvakratno zasedenost pomnilnika kot prej.Kot primer prej sem mel od 256Mb okoli 80Mb zasedenih zdaj pa mam kar 170Mb ?!?!?Kaj je zdaj to??;( ;( ;(

JLP ::

Odpri Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) in si na tabu Processes poglej kateri program ali programi ti kurjo nenormalne količine spomina.
Live long and prosper!

Ok sem bil že prej pinglasti pa sem šel seštet vse skup pa pride na 80Mb tak da tu se nekaj ne ujema :)

Prepričej se, da maš vkloplen prikaz procesov od vseh uzerjov. Pa tud prever da ni še kak user gor sam da si kej switchov. Ker za uskga uzerja k je prjavlen v ozadju se tud memorija kur an.
Live long and prosper!

User je gor samo en.Misliš da ti požerejo norton antivirus,zonealarm,getright,pa popup stoper tolk al kaj :P to so edini programi ki jih laufam skoz.

Lahk ker program tolk pokur. Recimo da ma kak memory leak an pa se mi kar naprej in naprej zvišuje poraba RAMa. Sam to bi se pol vidl n listi procesov an. Dej probi še s kakim drugim programom za procese nadzorvat pogledat.
Live long and prosper!

Ok vem da sem že tečn samo glih ne poznam programa,ki bi to preverjal tak da če bi mi naredo uslugo pa mi kerega priporočal.:\

Hm kaj pa vem. Recimo TaskInfo2002.
Live long and prosper!

Ok problem je rešen malo sem pobrsko po forumo in našel nekoga,ki je imel enak problem.Finta je bla v gatorju in še neki navlaki v Common Files.

CaqKa ::

fora bi lahko bla tudi v tem... kolko ga je fraj in kolko ga je v uporabi... ker če bi tistih 170 pa 80 skup sestel prides ravno na 250 nekje...

andrej ::

na te stevilke se ne prevec zanasat, ker ce ne poznas dobro zasnove OS-a in memory managementa, ti ne povedo dosti in so prevec zavajajoce... Tako recimo v Task Managerju PF Usage, ki bi naj bla uporaba Pagefajla to sploh ni to!!!

AngelOfDeath ::

andrej se strinjam da tisti pf kaže neke 3tje podatke ;((

PF kaze samo potencialno uporabo page datoteke, ce bi sistem moral v tem trenutno vse vrect iz pomnilnika. Ce hoces resnicno real time uporabo pagefila potem uporabis system monitor.

andrej
tega pa zdaj ne razumem najbolje
zasedenega mam 300Mb rama PF pa kaže 100MB. torej če bi sistem moral vrečt ven 300Mb ki je v ramu bi zato porabil 100Mb prostora ki je na disku ?

in pa še vprašanje zakaj je to dobro da ne kaže real ?

Zgodovina sprememb…

tocno tako. iz pomnilnika se vrzejo samo podatki. programska koda iz exe datotek je tak al tak ze na disku v detotekah, tak da tega nima smisla se enkrat dajat ven v pagefile;)

zakaj je to dobro? dobro vprasanje. v bistvu TS paze prave vrednosti, samo labela ni dobro izbrana. problem pri teh vrednostih oz opisih je, da niso tak enostavni, ker mora clovek zelo dobro razumet memory management. ze recimo kaj je to prosti pomnilnik je kar problematicen za navadnega uporabnika.

A je prost pomnilnik ves pomnilnik, ki ga ne "nadzira" noben program ali pa pomnilnik, ki ga "ima" program in je prazen, itd... ce tukaj dodamo, da se neuporabljene strani ostanejo v pomnilniku se nekaj casa potem je zmeda popolna...

Vem ja da je zmeda popolna. Samo zanima me zakaj ms še tega dela ni malo razjasnil :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Firefox 58 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
8619881 (13637) Ales
»

Virtualni spomin

Oddelek: Pomoč in nasveti
413532 (2666) WarpedGone
»

Not enough resources pri 4 GB? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
645140 (4159) k4vz0024
»

Swap ali pagefile?

Oddelek: Operacijski sistemi
493475 (2277) MrStein
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
557001 (5975) andrej

Več podobnih tem