» »

SecureW2 - ne posodobi se IPv4

SecureW2 - ne posodobi se IPv4

Tammih ::

Zdravo.

Imam težave z vzpostavitvijo internetne povezave v študentskem domu v LJ.
Internet je še pred mesecem dni delal, zdaj pa ne več. Opazil sem, da se "naslov IPv4" (IP/Maska) in "Privzeti prehod IPv4" (GW) na podrobnostih Omrežne povezave razlikujeta od istih parametrov na internetni strani. Verjetno zaradi tega ne uspe vzpostaviti povezave?

Sicer sem vse naredil po navodilih, poskušal sem z ipconfig/renew, Winsock-om, updateom gonilnikov mrežne, ...

Lepo prosim za kak predlog, saj se s tem mučim že tri popodlneve...

zee ::

Si morda zamenjal računalnik?

AFAIK moraš ob zamenjavi računalnika na eni spletni strani najprej vnesti MAC naslov tvoje mrežne kartice, počakati, da se server updejta (vsako polno uro) in šele potem se lahko uspešno prijaviš.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Mavrik ::

Ne, če dobiš 10.0.x.x naslov na študentskem omrežju to pomeni da se nisi prijavil v omrežje s SecureW2.

Najprej preveri če maš vpisan pravi MAC naslov.

Zatem zateži administratorju v tvojem študentskem domu.
The truth is rarely pure and never simple.

Tammih ::

MAC je na podrobnostih Omrežne povezave in na spletni strani enak. Po kaki uri so se na spletni strani tudi posodobili IP/Maska in GW, samo na omrežni povezavi se pa tadva parametra ne spremenita... Za administratorko imamo pa eno punco:) Močno dvomim, dabo kako pomagala (če nastopi težava tudi ona freezne).

@Mavrik, moja IPv4" in "Privzti prehod IPv4" na omrežni povezavi sta 10.0.x.x. Ampak na Secure sem se pa že prijavu. Sem že parkrat vse odstranil pa pon ovno dodal, za vsako se uspešno izvede, samo povezat noče

Secure clienta sem pa snel iz strani študentskih domov. Tam je samo ena verzija, drugače bi poskusil še s kakšno drugo..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tammih ()

Mavrik ::

Očitno ti ne štima avtentikacija. A imaš pravo upor. ime pa geslo? Pa vseeno zateži administratorki, bo vsaj znala koga poklicat za resnejše reševanje problema.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)

Oddelek: Pomoč in nasveti
375425 (4929) BorutK-73
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473169 (2720) RuskiSnajper
»

par osnovnih vprašanj o IPv6

Oddelek: Omrežja in internet
224835 (3854) x.sci
»

[Nujno] Bridiging Modema