Forum » Strojna oprema » esata na amd sb710 (AM2+)
esata na amd sb710 (AM2+)
milan0 ::
Torej gre se za gigabaytovo plato GA-MA785M-USH2(AM2+). Severni most 785G južni 710. Plata ima zadaj esata priklop.
Ohišje zunanjega HDD-a AKASA INTEGRAL znotraj SATA povezano.
Že dolgo imam zunanjo HDD ohišje katerega lahko priklopiš preko USB ali ESATA.
Na "kišti" prede win 7 64 bit pa še kaj...
Problem je naložiti AHCI driverje za "hot plug". Tisti, ki imate AMD plate veste o čem govorim.
Torej (govorim iz uradne giga... knjige)
1. v biosu omogočiš AHCI
2. bootaš z namestitvenim win CD-jem
3. win zahteva gonilnike zato mu pokažeš pot - torej vstaviš CD od plate in pokažeš mapo, ki je predvidena po proizvajalčevih navodilih(LH64A)
Lepo, to jaz naredim samo win. ne sprejme gonilnikov. Potegnem nove iz giga... strani, shranim na formatiran fat32 ključ pokažem mapo in tudi ti ne veljajo.
Dejstvo je, da se že ob zagonu POST oreng obesi, če imam priključen HDD preko esata. Če nimam omogočen AHCI me ne spusti naprej. Če imam omogočen se pa nameščen win 7 sploh ne zažene ampak bi se rebootal v nedogled. Niti nameščen linux ne vidi dodatnih patricij (ne moreš mountat, ker nimaš kaj).
Ne verjamem, da bi flashanje BIOSA prineslo korist...
Tisti ki imate RAID povezave, je podoben postopek vesel bom vsake informacije!
Windows imam nameščen in ga ne bi rad znova nameščal.
Mi lahko kdo pove kaj koristnega?
Hvala!
Ohišje zunanjega HDD-a AKASA INTEGRAL znotraj SATA povezano.
Že dolgo imam zunanjo HDD ohišje katerega lahko priklopiš preko USB ali ESATA.
Na "kišti" prede win 7 64 bit pa še kaj...
Problem je naložiti AHCI driverje za "hot plug". Tisti, ki imate AMD plate veste o čem govorim.
Torej (govorim iz uradne giga... knjige)
1. v biosu omogočiš AHCI
2. bootaš z namestitvenim win CD-jem
3. win zahteva gonilnike zato mu pokažeš pot - torej vstaviš CD od plate in pokažeš mapo, ki je predvidena po proizvajalčevih navodilih(LH64A)
Lepo, to jaz naredim samo win. ne sprejme gonilnikov. Potegnem nove iz giga... strani, shranim na formatiran fat32 ključ pokažem mapo in tudi ti ne veljajo.
Dejstvo je, da se že ob zagonu POST oreng obesi, če imam priključen HDD preko esata. Če nimam omogočen AHCI me ne spusti naprej. Če imam omogočen se pa nameščen win 7 sploh ne zažene ampak bi se rebootal v nedogled. Niti nameščen linux ne vidi dodatnih patricij (ne moreš mountat, ker nimaš kaj).
Ne verjamem, da bi flashanje BIOSA prineslo korist...
Tisti ki imate RAID povezave, je podoben postopek vesel bom vsake informacije!
Windows imam nameščen in ga ne bi rad znova nameščal.
Mi lahko kdo pove kaj koristnega?
Hvala!
- spremenil: milan0 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3118 (1351) | alkoo |
» | zunanji disk - na kaj biti pazljiv pri nakupuOddelek: Pomoč in nasveti | 962 (759) | zavajon |
» | Zunanji HDD v Hoferju (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 15334 (7707) | pirlo |
» | OCZ z eSATA 'ključkom'Oddelek: Novice / Diski | 4728 (3238) | Jst |
» | Zunanji eSata preneha delovati?Oddelek: Strojna oprema | 2362 (2028) | thebaloh |