» »

zunanji disk - na kaj biti pazljiv pri nakupu

zunanji disk - na kaj biti pazljiv pri nakupu

vir ::

Namen imam kupiti zunanji HDD, 1 ali 2 TB, nevem pa na kaj vse je treba gledat pri nakupu.

Moje poznavanje je odkrilo samo dva vprašanja:
1. Ali se splača kupit tak disk ki podpira USB 3.0 ali zadošča 2.0? Nevem ali so te diski že dovolj hitri da bi recimo poganjal OS kar iz zunanjega diska (npr. če crkne disk v prenosniku). Mogoče mora to možnost podpirati tudi osnovna plošča?

2. Ali novi LCD TV podpirajo gledanje filma direktno iz diskov? V kratkem imam namen kupiti LCD TV in sicer takega s srednjo ceno (Sony ali pa Samsung)

3. Napišite še na kaj bi bilo treba biti pazljiv pri nakupu diska.

brodul ::

1. Zadošča 2.0. So dovolj hitri, da poganjajo OS iz zunanjega diska, ampak bi se pomoje kar poznalo, če bi imel USB 3.0. Pomoje to pri modernih ploščah ni problem.

2. Imam Sony KDL-40EX402 ta zna predvajati stvari iz zunanjega diska vendar je cel kup omejitev (fat32, ne zna podnapisov), ker ni temu namenjen. Mene ne moti preveč, ker bom kupil nettop.

3. Mogoče glasnost.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

fosil ::

1. Poglej če ima prenosnik esata in vzemi esata. Potem bi se dalo poganjat OS iz zunanjega.
Tako je!

vir ::

kakšna je v praksi v hitrostih razlika med USB3.0 in esata?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vir ()

V praksi ni razlike.
Tako je!

neres ::

Ne kupuj USB 2, ker so USB 3 praktično iste cene in trikrat hitrejši. eSata je bolj direkten priklop, malenkost boljše, ampak če boš samo kopiral fajle/gledal filme ni razlike.

Aja, če ti je pomembna prenosljivost so fajn 2.5" diski (manjši, za prenosnike), ker praviloma ne rabijo dodatnega napajanja. Samo so dražji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neres ()

Prednost esata je v tem, da se disk obnaša enako kot da bi bil priklopljen prek sata, torej kot da bi imel notranji disk. Zato bi lahko poganjal OS tudi iz zunanjega diska brez kakšne dodatne telovadbe.
Tako je!

ameba ::

Kar se tiče hitrosti USB 2.0 in USB 3.0.
USB gre v praksi od 20 do 30 MB/s ( vsaj pri meni ), USB 3.0 pa do 60 MB/s.
Se kar pozna pri času nalaganja datotek :-)

zavajon ::

Pri eSata je še to, da nekatere matične zaznajo, ko disk priklopiš, druge ne.
Vsaj pri meni je tako. Na notebooku moram refrešat devices, ko ga priklopim, na domačem desktopu pa ga zazna podobno kot USB. Pa imata obe mašini vklopljen AHCI, pa Win7.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eSATA

Oddelek: Strojna oprema
458958 (8074) wolf123
»

USB 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5013442 (11512) Dr_M
»