» »

9800 GTX v DOS-u

9800 GTX v DOS-u

Slobos ::

Pozdravljeni,
upam da sem na pravem forumu. Imam zgoraj opisano kartico, ki v Windowsih dela normalno. Maximalna tempertaura v igricah je pač visoka ampak nekje sem prebral da brez dodatnih ventlatorjev v ohišju se ta kartica vedno pregreva (hecajo se da ja inžinir zaspal tisti dan ko bi moral dodelati cooler).

Sedaj k bistvu: kartica se v DOS modu pregreje in video se ugasne. 100% se pregreva ker je ventilator na konstantnih obratih na dotik pa je vrela in če ji prislonim še kakšnega v pomoč pol dela brez problemov (pač zahtevna punca). Če pa potem ko se pregreje grem v Windows-e se obrati slišno dvignejo gor, se hitro shladi in dokler se naloada sistem je že itak relativno hladna.

Zanima me če ima kdo podobne probleme z to kartico v DOS-u. Lahko je tudi BIOS samo da ni dodatnega hlajenja v ohišju in da dela brez driverjev.

Bom kontaktiral še gigabyte ker na NVIDIji pravijo da je defektna samo po tem kar sem videl sklepam (malo sumim) de je dizajnerska napaka.

Hvala.

element ::

Kakšen DOS mode? Misliš Command Prompt v Windowsih, al maš dejansko DOS kot OS poleg Windowsov? Kakšne programe laufaš notr? Očitno ti driverji ne dvignejo obratov na grafični kartici. Probaj uporabit DOSBox emulator al pa ročno nastavi obrate na grafični kartici na ustrezno vrednost z RivaTunerjem. Pomaga tudi, če spihaš ventilator na grafični, mogoče se je zaprašila.

Slobos ::

V DOS-u, pravzaprav text mode, HIRENS kot naprimer GHOST za kopirat HDD in podobno. Če so loadani driverji se dvigne takoj, še preden se windows boot-a. Če ne pa je še kar čista.

element ::

Tvoje možnosti so:

  1. dodaš ekstra ventilator, ki piha na grafično

  2. modificiraš bios grafične kartice, da povečaš hitrost ventilatorju

  3. probaš reklamirat

element ::

Navodila za drugo možnost. NVIDIA BIOS Editor (NiBiTor) v5.7, 7. avgust 2010). S tem programom potegneš s kartice bios (narediš backup), spremeniš nastavitve ventilatorja in shraniš kot popravljen bios. Navodila za flashanje najdeš tu. Predlagam, da maš neko backup grafično kartico, s katero boš lahko, če gre kaj narobe, naložil nazaj originalen bios na zaflešano.

Slobos ::

Hvala za odgovore, samo vse to sem že probal. Imam dodatni ventilator pri SLI konektorjih, NiBiTor sem hotel uporabiti (sem pobral datasheet od čipa ki krmili zadeve) samo nisem naredil flasha, ker bi prej rad komuniciral z nvidio in gigabyti.
Mene samo zanima če ma kdo tako kartico če je opazil isto.

Pa hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Slobos ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne prikaže v celoti

Oddelek: Pomoč in nasveti
141345 (1162) matej_jack
»

firmware go7900GTX za go7950GTX

Oddelek: Strojna oprema
121198 (1064) ERGY
»

[Nvidia Fan Speed - How-to] Do želene temperature z RivaTuner

Oddelek: Zvok in slika
52768 (2524) Jst
»

8800GTS512 G92 in NiBiTor

Oddelek: Navijanje
61226 (935) Vuli
»

6800GT - zakaj ventilator vedno na 50%?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121266 (859) Pyr0Beast

Več podobnih tem