» »

Problem z prepoznavo modema (Siol)

Problem z prepoznavo modema (Siol)

Luka91 ::

Doma imamo tri računalnike, ki so z kablom povezani na router od Siola (Sinope 568+). Pred časom je internet na vseh treh delal brez problema. Na najstarejšem računalniku sem zaradi počasnega delovanja Windowsov XP le te zamenjal z Windowsi 2000. Sedaj imam problem, ker mi računalnik ne zazna več modema.

Slika problema: Modem problem

Na ostalih dveh računalnikih internet dela tako kot prej. Pogledal sem tudi v ipconfig računalnika. Piše kot da kabel ni priključen.

Slika: ipconfig

Preveril sem vse kable, ki so priključeni na router jih izklopil in ponovno vklopil tako da mislim da tu ne bi smelo biti problem. Sem pa tudi odprl računalnik in ponovno vstavil mrežno kartico. Kar se tiče tega mislim da je vse vredu.

Duhec ::

Če nimaš CDja od Siola si na spodnjem linku inštaliraj PPPoE klienta, ker ga Win2000 po defaultu nimajo vgrajenega.
Kako to narediš pa imaš razloženo v navodilih na :
http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/da...

logout ::

Dokler imaš "cable disconnected" stanje, ti internet ne more delovati. Zakaj se to kaže je pa težko natančno reči na daljavo, ker je več možnih vzrokov. Pokvarjena mrežna karta, slab kabel, pokvarjen port na Sinope, narobe nastavitve v Windowsih, ...

L.p., Kloko

techfreak :) ::

Zakaj rabiš PPPoE, če imaš usmerjevalnik?

Kleemen ::

Da ne bom bv odpiral novega niza, bom kar tukaj vprašal, če lahko.
Formatiral sem starejši računalnik in naložil windowse gor, ustvaril novo povezavo za internet (za vpisat up. ime in geslo neta) in net še vedno ne dela. Mislim, da je problem v tem, ker na računalniku še ni LAN povezave, tako da jo ne morem omogočit in s tem verjetno tudi net ne dela, ali kaj mislite?
Zdaj pa me zanima, kako ustvarim novo LAN povezavo, ker z temi xpji se ne znajdem več veliko, ker imam že nekaj časa 7ko in mi je 10x bolj enostavna..

Hvala za odgovor.

gendale ::

techfreak :) je izjavil:

Zakaj rabiš PPPoE, če imaš usmerjevalnik?

router od siola je jajce

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnike

Oddelek: Omrežja in internet
3013665 (3011) verto
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405170 (3576) seba-beba
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952118 (23868) simone
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

169641 (9310) Hanzek
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

384874 (4393) SasoS

Več podobnih tem