» »

Vzpostavitev mreže

Vzpostavitev mreže

Hanibalus ::

Lepo pozdravljeni!

Doma imam namizni računalnik in prenosnik povezan z tole napravico namizni računalnik je povezan preko mrežnega kabla, prenosnik pa preko brezzžičnega omrežja. Na obeh računalnikih normalno dela internetna povezava, ampak jaz bi rad ta dva računalnika povezal v mrežo. Mi lahko lepo prosim nekdo razloži kako naj to izvedem. Btw na obeh računalnikih imam inštalirane Windows 7.

Lp, Hanibalus

IceBoX ::

Najbolje je, če narediš da boš sharal datoteke. Če imaš W7 je enostavno. Pojdi na nadzorna plošča in pod omrežje in internet klikni na "Izberi možnosti domače skupine in skupne rabe. Klikni ustvari domačo skupino in določi kaj boš med računalnikoma prenašal. Potem se ti pokaže neka koda, izpiši si jo. Potem pojdi na drugi računalnik, tam pa izberi pridruži se domači skupini (nekaj tazga), vpišeš kodo in si povezan.

Hanibalus ::

Mogoče veš kje točno se da dobit to opcijo da se pridružiš domači skupini, ker za to varjanto že vem, ampak nikjer ne najdem te opcije. :(

IceBoX ::

Sam imam XP in W7, zato ti točnih navodil ne morem dati. Poglej ta vodič http://www.howtogeek.com/howto/windows-...

Hanibalus ::

Ok super hvala za link, zdaj sem se res prepričal da je nekaj narobe ampak še vedno nevem točno kaj :). Mogoče pa sem zaj... pri samem poteku domače skupine. Ko sem inštaliral ruter sem ga inšaliral na namizni računalnik, potem sem naredil vse kot je pisalo v navodilih in internet dela preko namiznega in prenosnega računalnika. Nato sem se začel ukvarjat s temi domačimi skupinami in naredil skupino na namiznem računalniku, vendar mi v prenosnem računalniku te skupine ne zazna :( - tako da se nikakor ne morem povezati v to skupino. Bi mogoče moral skupino narediti na prenosniku? In tudi ko pingam IP-je računalnikov, če pingam iz namiznega računalnika ping od prenosnika mi ga normalno pinga. Medtem ko če pingam iz prenosnega računalnika ping od namiznega pa mi ga ne pinga ampak mi izpisuje request timed out. Tako da verjetno je treba še kaj spremeniti. :( Mogoče kdo ve kaj? :)

Problem rešen :)

Zgodovina sprememb…

Aragot ::

Da ne bom nove teme ustvarjal bom kar tu vprašal, npr. če imam 2 računalnika povezana preko routerja s kablom ali brezžično lahko uporabljam mape (preko programa Network Magic), ki so v skupni rabi na obeh računalnikih, zanima me pa ali je možno, da bi kako dostopal do teh datotek z računalnikom, ki je povezan na modem in ne preko routerja?

Je to možno izvesti s programom Network Magic ali s katerim drugim oz. na kakšen drug način ali je to možno samo tako, da so vsi rač. povezani preko routerja?

=/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava z oddaljenim namizjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
183517 (2323) slitkx
»

Domača skupina

Oddelek: Operacijski sistemi
5931 (745) Enterprise
»

Težave z nastavitvami deljenja v omrežju

Oddelek: Pomoč in nasveti
184249 (4088) Grega_K
»

Povezava med računalnikoma

Oddelek: Omrežja in internet
9877 (722) vorantz
»

Izredno počasna domača skupina v Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
111651 (1395) SLO_Matej

Več podobnih tem