Forum » Strojna oprema » Radeon HD 6870?
Radeon HD 6870?
Machiavelli ::
7 december gtx 570,ubistvu je enaka kot gtx 480 z manj bitnim vodilom iz 384 na 320,in memoria je nižja iz 1,536mb na 1,280mb,posledično manjša poraba iz 250w na 225w. Po performancu bo med gtx470-gtx570-gtx480,cenovno pa tudi nekje 265-300eur,Gtx470 se da dobiti že za 220eur medtem ko gtx480 za 340eur novo.Ob prihodu Caymana pa se bodo cene malček spremenile.
Vir:
http://www.sweclockers.com/nyhet/13132-...
Vir:
http://www.sweclockers.com/nyhet/13132-...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
batista ::
Hmm glede cene gtx 570, da bi bla do nekje 300eur bi blo lepo, ampak dvomim, ker gtx 470 ob izidu je bla 350-400.
Trenutno mam pri agt naročeno gtx 470 za 235eur, in štrikajo z dobavo skoraj 1 mesec, naj raje počakam na gtx570 kaj mislite?? če bi bla cena do nekje 280 se mi splača menjat, če bo več pa ne imo...
Trenutno mam pri agt naročeno gtx 470 za 235eur, in štrikajo z dobavo skoraj 1 mesec, naj raje počakam na gtx570 kaj mislite?? če bi bla cena do nekje 280 se mi splača menjat, če bo več pa ne imo...
Ke greš u AGT naročat lol če nimajo na zalogi boš čaku še in še xD
počakaj še magar do 13decembra na 6950 in 6970 da bo jasna slika...
počakaj še magar do 13decembra na 6950 in 6970 da bo jasna slika...
Nigaaazz
b0k0 ::
Pozdravljeni!
Moja 6870 se segreva do 76 C° je to normalno?
In še nekaj, pri dolgem igranju cod bo, se mi včasih pojavijo nekakšne črne lise v igrici, zakaj to?
hvala
In še nekaj, pri dolgem igranju cod bo, se mi včasih pojavijo nekakšne črne lise v igrici, zakaj to?
hvala
Sssaga ::
Za 6870 to ni normalno. Recimo meni 470 gre do max 75°C, ampak vemo, koliko ta serija prenese... tako, da imaš malo preveč. Kako hitro ti obratuje ventilator?
Črne lise? Lahko je posledica pregrevanja grafične, lahko je pa tudi kaj z driverji narobe.
Črne lise? Lahko je posledica pregrevanja grafične, lahko je pa tudi kaj z driverji narobe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sssaga ()
smarty ::
Za 6870 to ni normalno. Recimo meni 470 gre do max 75°C, ampak vemo, koliko ta serija prenese... tako, da imaš malo preveč. Kako hitro ti obratuje ventilator?
In zakaj naj bi bilo 75°C max preveč?
Saj mu ne dela grafa na 75°C celi čas pa tudi če bi... ?
IvoJan ::
75 ni preveč. grafe zdržijo do 100°C
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
Clubraider ::
Pozdravljeni!
hvala
Moja grafična se pod največjo obremenitvijo ne segreje čez 55 stopinj...poleg tega imam dve v crossfire in ta druga sekunradna se pa segreje med 45 in 50 stopinj...
Imaš zadosti zračno ohišje???
Jaz imam 5 12x12 ventilatorjev, kateri so tiho in lepo opravljajo svojo nalogo.
Glede črnih lis, pa mislim, da so driveri krivi...
glistovje ::
Sj gre še višje vendar se tud temperature dvignejo. Ta clock je zlata sredina, vsaj za moj sapphire model. Primerjal glih nisem , mogoče bom ta vikend ko bo malo več cajta
b0k0 ::
Ne, saj mi ne dela čel čas pri tej temperaturi, naprimer ko igram cod bo imam max nekje 65 stopinj...
V FurMarku pa ko imam autofan 76 stopinj, ventilator pa dela na 33%. Če dam ventilator na 100% pa je max 58 stopinj, vendar je glasno kot če bi prižgal F16 :)
V FurMarku pa ko imam autofan 76 stopinj, ventilator pa dela na 33%. Če dam ventilator na 100% pa je max 58 stopinj, vendar je glasno kot če bi prižgal F16 :)
Sj gre še višje vendar se tud temperature dvignejo. Ta clock je zlata sredina, vsaj za moj sapphire model. Primerjal glih nisem , mogoče bom ta vikend ko bo malo več cajta
Jaz imam tudi dve Sapphire zato sprašujem, da bi ju malo clockal, če bi bili rezultati vidni...bi te prosil, če boš kaj testiral oz. meril razliko v FPS, da malo poročaš...
Če bi navijal, bi ju navil nekje tak kot ti imaš...
Ne, saj mi ne dela čel čas pri tej temperaturi, naprimer ko igram cod bo imam max nekje 65 stopinj...
Če imaš vklopljeno autofan so pol te temperature normalne...jaz imam konstantno na 50% fan speed, pa je to glih super, pa še preglasno ni...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Clubraider ()
Trenutni driver 10.10 ima samo podporo za 6xxx serijo in ni uradno optimiziran zato lahko pričakuješ kake lise pike itd v določenih igrah,10.12 bo uradni driver z optimizacijami.
Temperature pa 6870 naj bi bila ob obremenitvi do 80C,idel do 55C odvisno od ohišja in prepiha...
Probaj ventilator dat ročno na 40% pa malo igraj kako igro....
črte in lomljenje slike v igri memorija preveč navita,pike jedro preveč navito....poglej če so clocki kot morajo bit 900/1050
Driver pride kmalu 13ga dec.
kar se tiče gtx570 ke si ti vidu ceno okoli 400eur TOP?? kartica bo max 300Eur.Dražja nesme bit ker gtx480 dobiš za 340+Novo....
Temperature pa 6870 naj bi bila ob obremenitvi do 80C,idel do 55C odvisno od ohišja in prepiha...
črte in lomljenje slike v igri memorija preveč navita,pike jedro preveč navito....poglej če so clocki kot morajo bit 900/1050
kar se tiče gtx570 ke si ti vidu ceno okoli 400eur TOP?? kartica bo max 300Eur.Dražja nesme bit ker gtx480 dobiš za 340+Novo....
Nigaaazz
Machiavelli je izjavil:
Trenutni driver 10.10 ima samo podporo za 6xxx serijo in ni uradno optimiziran zato lahko pričakuješ kake lise pike itd v določenih igrah,10.12 bo uradni driver z optimizacijami.
Glede driverjev se popolnoma strinjam s tabo.
13.12. pridejo...super...bomo testirali, če bodo kake spremembe...upam, da bodo optimizirali tudi za crossfire
Kar pa se cen tiče v Sloveniji se bojim,da bodo preveč napihnjene, kot ponavadi. Upam, da se motim.
Da seveda bo pri nas napihnjeno.. pač določene zadeve so v prednaročilih še nekako cene normal +10-15eur potlej pa skočijo ...
Če koga zanima lahko mu dam link gtx480 nova 360eur.
In še en link kjer je gtx480 nova 340eur.
Pri nas pa sej veste xD
Če koga zanima lahko mu dam link gtx480 nova 360eur.
In še en link kjer je gtx480 nova 340eur.
Pri nas pa sej veste xD
Nigaaazz
Za 1x čakam na te drivere pol se bo pa videlo kako pa kaj...mal sem gledu porabo gtx470 vs 6870 in se mi zdi dodatnih 100w metat za skor isto moč brezveze...Ampak mam še upanje v driverje.. tak da :)
Nigaaazz
Evoo...opet se moram strinjat s tabo...
V teh prihajajočih driverih vidim upanje...sicer se mi je fps v crossfire izboljšal z driveri 10.10e in CAP 10.11---)očitno izboljšal...
Zato se še tolko bolj veselim 10.12 ..
Če pa bom razočaran, pa grem skoraj definitivno na serijo 6900(enojedrno) ali, pa enostavno preklopim na Nvidio, kot nekdaj, ko je kraljevala 9800GT...
V teh prihajajočih driverih vidim upanje...sicer se mi je fps v crossfire izboljšal z driveri 10.10e in CAP 10.11---)očitno izboljšal...
Zato se še tolko bolj veselim 10.12 ..
Če pa bom razočaran, pa grem skoraj definitivno na serijo 6900(enojedrno) ali, pa enostavno preklopim na Nvidio, kot nekdaj, ko je kraljevala 9800GT...
no sej mislim nek sem brau izjavo amdja,da 6xxx serija sploh še ni uradno podprta v driverih ampak bo šele ob prihodu 69xx z novimi driveri,10.10 offical so edini za zdaj da sploh podpirajo in da delujejo kolk tok...ker so pa 10.10 iz 10.9 je pa zadeva enaka skor...torej 10.12 :).
Zdaj je tak gtx480 ni draga,ampak pride 6970 ki bo jača za isti keš,poleg tega pa če nimaš dobrega napajalca pa še to kupit pa s5 strošek...
Sej če v vantage dobiš čez 20K performance v crossfire potlej lahko veš da deluje..
2X 6870 je bolje kot 6970,6970= 2x 6850 za malo manj denarja..
Zdaj je tak gtx480 ni draga,ampak pride 6970 ki bo jača za isti keš,poleg tega pa če nimaš dobrega napajalca pa še to kupit pa s5 strošek...
Sej če v vantage dobiš čez 20K performance v crossfire potlej lahko veš da deluje..
2X 6870 je bolje kot 6970,6970= 2x 6850 za malo manj denarja..
Nigaaazz
Sai to je to...zato sem ciljal na to, da si kupim dve 6870...in zato sem ju tudi obdržal...čeprav sem bil že na pošti z njima...tako sem bil obupan nad performancom....
Gledal sem teste in primerjavo med 2x6870 in gtx580 in je 2x6870 zelo zelo konkurenčna...poleg tega pa, da ni še pravih driverjev za 6xxx serijo...mislim, da se bo vse skup res izboljšalo z novimi driveri...
Ja na 3dmark vantage imam 23658 točk...skupno bi bilo verjetno še več samo mi malo procesor zavira...ampak, se dosti ne zmenim za tote benche...glavno, da v igrah špila zadeva...
Bom pa seveda testiral 3dmark še z novimi driveri, pa bom videl, če je kaka razlika...
Gledal sem teste in primerjavo med 2x6870 in gtx580 in je 2x6870 zelo zelo konkurenčna...poleg tega pa, da ni še pravih driverjev za 6xxx serijo...mislim, da se bo vse skup res izboljšalo z novimi driveri...
Ja na 3dmark vantage imam 23658 točk...skupno bi bilo verjetno še več samo mi malo procesor zavira...ampak, se dosti ne zmenim za tote benche...glavno, da v igrah špila zadeva...
Bom pa seveda testiral 3dmark še z novimi driveri, pa bom videl, če je kaka razlika...
6870 Crossfire sezuva štumfe , nimaš kej sploh razmišljat o nvidiji. manjša poraba, perfomans skoraj 580, če ne še več. pa še 580 je okoli 500EUR.
Clubraider je izjavil:
Jaz imam tudi dve Sapphire zato sprašujem, da bi ju malo clockal, če bi bili rezultati vidni...bi te prosil, če boš kaj testiral oz. meril razliko v FPS, da malo poročaš...
Če bi navijal, bi ju navil nekje tak kot ti imaš...
Če imaš vklopljeno autofan so pol te temperature normalne...jaz imam konstantno na 50% fan speed, pa je to glih super, pa še preglasno ni...
razlika je minimalna.
COD mw2 120 FPS 900/1050
129 fps 980/1100 rečmo da bi jo dau na 1000 gpu core, bi meu recmo 9-10% več fps. mislim da ni vredno
glistovje @
Hvala ti za te informacije.
Če je tak minimalna razlika, potem se res ne spleča navijati grafične, pa stem tudi razkirati njeno delovanje in življensko dobo.
Hvala ti za te informacije.
Če je tak minimalna razlika, potem se res ne spleča navijati grafične, pa stem tudi razkirati njeno delovanje in življensko dobo.
jRk0 ::
ker bos mel graficno 15 let ja, da te skrbi zivljenska doba :D itak je zastarela bla ze, ko si jo domov prineso:D
You fuck up once, you loose two teeth.
hahaha...smešno ne
Za tiste, ki niste razumeli...hotel sem povedati, da s tem ko bi navil grafično kartico bi povečal možnost, da jo skurim...in pri minimalni povečavi števila slik na sekundo pri igrah se mi to ne splača počet.
Za tiste, ki niste razumeli...hotel sem povedati, da s tem ko bi navil grafično kartico bi povečal možnost, da jo skurim...in pri minimalni povečavi števila slik na sekundo pri igrah se mi to ne splača počet.
bomo vidli kako bo z novimi driverji, sam neke pohitritve mislim da ne bo. verjetno bo v crossfire.
čez kako leto ko bo 6870 kakih 100EUR bom še eno vzel
čez kako leto ko bo 6870 kakih 100EUR bom še eno vzel
Upam,da nebo tako poceni...vsaj zame, ker ju mislim čez kako leto prodat...heh..
Ja drugače, pa jaz full pričakujem od novih driverov prav izboljšave na crossfire področju...
Sai drugače enojna grafična 6870 dela ko šus! Vsaj kolko sem testiral
Ja drugače, pa jaz full pričakujem od novih driverov prav izboljšave na crossfire področju...
Sai drugače enojna grafična 6870 dela ko šus! Vsaj kolko sem testiral
Meni vse igre delajo super, sem zelo zadovoljen z grafično. Ni igre na kateri bi pokleknila. Jaz pa upam da bo tako poceni
evo 150EUR lol
evo 150EUR lol
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glistovje ()
Mogoče tudi to...samo je pol na zgubi, ker kakor koli gledaš je grafična vredna malo več kot 150EUR...
Recimo v crossfire 6870 sta ubijalski...METRO 2033 vse na max in dx11...1920x1200 imam AVERAGE 50FPS, kar je impresivno za moje pojme, če pogledam da ena 5970 ima 32FPS AVERAGE.
Recimo v crossfire 6870 sta ubijalski...METRO 2033 vse na max in dx11...1920x1200 imam AVERAGE 50FPS, kar je impresivno za moje pojme, če pogledam da ena 5970 ima 32FPS AVERAGE.
Kaj pa veš, mogoče je ukradena pa ne more bit na zgubi
Za moje pojme je crossfire overkill pač odvisno od zahtev uporabnika. jst nism spet tako zahteven. vendar ko mi pa zašteka sm pa alergičen tako da čez leto če ne več dodam še eno.
Za moje pojme je crossfire overkill pač odvisno od zahtev uporabnika. jst nism spet tako zahteven. vendar ko mi pa zašteka sm pa alergičen tako da čez leto če ne več dodam še eno.
mihco ::
IvoJan ::
Sej ma samo eno
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
mihco ::
Novice:
10.12
Poleg popolne podpore za 6xxx serijo in popravkov,
Prinašajo odprti jezik za Fiziko OpenCL/DirectCompute
No ke so zdaj tisti pametnjakoviči ko mi niso vrjel da dx11 bo imeu odprt in poenoten jezik za fizike...?
Seveda bo še vedno kak špil ki bo imeu samo fiziko z envidia kartico in to napisano izključno...
Prvi uradni izkoristek fizike na AMD kartici bo viden v 3DMARK 2011 Z pomočjo DirectCompute,Seveda ima to tudi envidia ampak gre se za poenotenje in odprtost...
Do zdaj so bile osnovne fizike na CPU,zdaj se pa začenja na GPU "za oba tabora" :)
In še mnogo več V novih 10.12.
Link:
http://oscarbg.blogspot.com/2010/07/ati...
Link:
http://www.amd.com/us/press-releases/Pa...
Avtor Prispevka :ZOOM
Vse pravice te objave so v skladu z zakonom in pridržane!
xD
10.12
Poleg popolne podpore za 6xxx serijo in popravkov,
Prinašajo odprti jezik za Fiziko OpenCL/DirectCompute
No ke so zdaj tisti pametnjakoviči ko mi niso vrjel da dx11 bo imeu odprt in poenoten jezik za fizike...?
Seveda bo še vedno kak špil ki bo imeu samo fiziko z envidia kartico in to napisano izključno...
Prvi uradni izkoristek fizike na AMD kartici bo viden v 3DMARK 2011 Z pomočjo DirectCompute,Seveda ima to tudi envidia ampak gre se za poenotenje in odprtost...
Do zdaj so bile osnovne fizike na CPU,zdaj se pa začenja na GPU "za oba tabora" :)
In še mnogo več V novih 10.12.
Link:
http://oscarbg.blogspot.com/2010/07/ati...
Link:
http://www.amd.com/us/press-releases/Pa...
Avtor Prispevka :ZOOM
Vse pravice te objave so v skladu z zakonom in pridržane!
xD
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
Za vse ki želite sprobati 10.11 na 6xxx seriji tu je modded beta.
Link:
http://www.filefront.com/17609820/AMD-C...
Link:
http://www.filefront.com/17609820/AMD-C...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
Čestitke ob tej novici.
Si mi zelo polepšal dan. HVALA TI!
Komaj čakam izid teh težko pričakovanih (vsaj z moje strani) driverov.
Si mi zelo polepšal dan. HVALA TI!
Komaj čakam izid teh težko pričakovanih (vsaj z moje strani) driverov.
Uuuuu...sem bral malo....polno novosti naš čaka v teh 10.12 driverih.
Jupiiii...
p.s. Nvidia zamisli se malo!
Jupiiii...
Clubraider je izjavil:
Zakaj?
Eno od orožij nvidie je bila fizika...zdai, pa to pride tudo na AMD RADEON...
Senitel ::
Če bodo developerji pisali svojo fiziko v DirectCompute ali pa bo Bullet Physics dobil hud uptake. DirectCompute je na razpolago že od kar je prišel DX11 ven in je podprt tudi na ne DX11 grafičnih.
Zakaj bi se sedaj, ko bo dal ATI 10.12 driverje ven kaj bistveno spremenilo?
Zakaj bi se sedaj, ko bo dal ATI 10.12 driverje ven kaj bistveno spremenilo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično kartico kupiti 6870 ali 6950? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 32745 (29176) | galu |
» | Radeon 6950 se odklene (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 30372 (24811) | Jst |
⊘ | Nvidia vs AMD,Gtx 470/570 vs 6970/50HD+Novice (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 84788 (79103) | bluefish |
» | Nova Radeona sta tukajOddelek: Novice / Grafične kartice | 17299 (15986) | PrimozR |
» | GeForce GTX 580 v sliki in številkah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 18475 (16348) | Senitel |