Forum » Pomoč in nasveti » Črke na Toshiba prenosniku ne primejo vedno
Črke na Toshiba prenosniku ne primejo vedno
borovec ::
Če na novem Toshiba Satellite L670-10P pritisnem in držim eno črko, se izpisovanje črk na vsakih nekaj sekund prekine za kake pol sekunde. Pri normalnem pisanju to pomeni, da bo v vsaki tretji besedi manjkala kakšna črka.
Na več forumih so omenjali, da bi lahko baterija bila problem. Odstranil sem baterijo za nekaj minut, jo dal nazaj, in je lepo delalo en teden, potem pa spet isto. Na servisu so prvič slišali za ta problem, nadgradili so bios, ampak zdaj ne vem če bo to pomagalo, ker se napaka pojavlja samo občasno. A kdo ve kaj bi lahko bil vzrok? Mislim da tipkovnica ni problem...
Na več forumih so omenjali, da bi lahko baterija bila problem. Odstranil sem baterijo za nekaj minut, jo dal nazaj, in je lepo delalo en teden, potem pa spet isto. Na servisu so prvič slišali za ta problem, nadgradili so bios, ampak zdaj ne vem če bo to pomagalo, ker se napaka pojavlja samo občasno. A kdo ve kaj bi lahko bil vzrok? Mislim da tipkovnica ni problem...
PrvaPomoč ::
"Na servisu so prvič slišali za ta problem, nadgradili so bios" ... Res nevem a na vseh "servisih" znajo samo nadgradit bios, spucat prenosnik pa ploščo zamenjat. Borovec, če želiš mi pošlji na ZS telefonsko in verjetno ti lahko pomagam.
PRP
IceBoX ::
Jaz imam isti prenosnik in trenutno mi dela še vse kot je treba (prenosnik je nov), sam sem tudi bral tiste forume, ampak noben ni imel dokončne rešitve.
Problem je od vsega začetka - od inštalacije Windowsov. Eni omenjajo baterijo, pa kako je pomagalo, ko so jo za en čas odstranili, pri enih je pomagala nadgradnja biosa, samo ne vem če dokončno. Tudi jaz imam občutek da "napajanje prekinja".
Ampak tudi ko ne prekinja za pol sekunde, če držim eno črko, med izpisovanjem malo cuka, ravno toliko da opaziš. IceBox, ali lahko preveriš, če črke pri tebi tečejo povsem gladko?
Ampak tudi ko ne prekinja za pol sekunde, če držim eno črko, med izpisovanjem malo cuka, ravno toliko da opaziš. IceBox, ali lahko preveriš, če črke pri tebi tečejo povsem gladko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borovec ()
Zdaj ko si mi rekel, sem malo bolj pogledal in verjetno tudi meni malo "cuka". Je pa pri meni skoraj neopazno oz. če ne ravno gledaš verjetno tega ne bi opazil. BTW koliko pa je star tvoj prenosnik?
BStne ::
@borovec sam sem imel isti problem, najbrz je posredno res kriva baterija, vendar kot je nekdo prej povedal, sam nadgradil BIOS (na 1.5) in stvar deluje kot bi morala, tudi v datasheetu od ta novih biosov sem zasledil da je narejeno nekaj izboljšav glede tega.
@IceBox, moj prenosnik je zdaj star tri tedne. Tisto cukanje je res minimalno in pri pisanju ne povzroča nobenih težav.
@ brimstone, no tole je kar tolažilno, meni so tudi zdaj nadgradili BIOS na 1.5, bom videl, če je kaj razlike. Kater prenosnik pa imaš in kdaj je bil kupljen?
@ brimstone, no tole je kar tolažilno, meni so tudi zdaj nadgradili BIOS na 1.5, bom videl, če je kaj razlike. Kater prenosnik pa imaš in kdaj je bil kupljen?
Zgodovina sprememb…
ja tolažilno, mene je že tako izživciralo to, da nisem več vedel kaj narest, ampak glavno da dela zdaj.
drugače me pa zdaj ko sem cev komp formatiru, hecajo nekaj driverji za mrežno kartico, ampak sumim da je tukaj kriv ruter ker sem že pred tem imel neke težave z njim. btw katere driverje za mrežno imaš ti?
Kupljen je približno isto kot tvoj, imam L670-15Q.
drugače me pa zdaj ko sem cev komp formatiru, hecajo nekaj driverji za mrežno kartico, ampak sumim da je tukaj kriv ruter ker sem že pred tem imel neke težave z njim. btw katere driverje za mrežno imaš ti?
Kupljen je približno isto kot tvoj, imam L670-15Q.
@borovec, ali tudi tebi vsake toliko časa (recimo 2x - 3x na dan) naredi nek čuden zvok. Zvok je kratek (1sekunda) in se sliši kot da bi nekaj "zatrokiralo". Ne vem, možno da je kaj z diskom?
@brinstone, katere driverje imam..kaj pa vem...jaz sem Windowse inštaliral iz diska...lahko pogledam ko dobim prenosnik nazaj.
@IceBox, ja, en povsem nepričakovan škljoc se pojavi ene parkrat na dan, meni se zdi kot da prihaja iz DVD enote (prazne)...
@IceBox, ja, en povsem nepričakovan škljoc se pojavi ene parkrat na dan, meni se zdi kot da prihaja iz DVD enote (prazne)...
Zanima me če kdo ve kater software/driver je treba inštalirat, da se ti prikazuje tist grafični vmesnik (wireless,bluetooth on/off) ko pritiskaš Fn + F8 recimo.
@brimstone, pri meni dela, pa nisem nič, razen tistega kar je bilo že na disku, dodatno inštaliral. Sicer se mi zdi, da moraš inštalirat en program od Toshibe, ki ga imaš (če ga imaš še..) na disku.
Zgodovina sprememb…
@brimstone, a ni vse skupaj v paketu pod "TOSHIBA"? Bom preveril, ko dobim prenosnik nazaj.
Stupo ::
Zanima me če kdo ve kater software/driver je treba inštalirat, da se ti prikazuje tist grafični vmesnik (wireless,bluetooth on/off) ko pritiskaš Fn + F8 recimo.
Toshiba contorls, hotkey utility in value added package.
Dobiš jih na www.toshiba-tro.de
"Na servisu so prvič slišali za ta problem, nadgradili so bios" ... Res nevem a na vseh "servisih" znajo samo nadgradit bios, spucat prenosnik pa ploščo zamenjat. Borovec, če želiš mi pošlji na ZS telefonsko in verjetno ti lahko pomagam.
Če je bilo z novejšim BIOSem to odpravljeno, mislim da je nadgradnja BIOSa dovolj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stupo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik HP 6710b ne pokaže slike po stand by-uOddelek: Pomoč in nasveti | 2403 (1467) | zuz3k |
» | Asbis d.o.o. smrdi!Oddelek: Kaj kupiti | 10547 (5108) | Sssaga |
» | Laptop brez OSOddelek: Pomoč in nasveti | 3805 (3112) | ricola78 |
» | Ubuntu - za, protiOddelek: Operacijski sistemi | 6269 (5480) | Zero0ne |
» | Instalacija win7 s cd-jem?Oddelek: Operacijski sistemi | 1584 (1257) | pirx |