Forum » Pomoč in nasveti » Baterija pri prenosnikih in polnjenje
Baterija pri prenosnikih in polnjenje
IceBoX ::
Mene zanima kaj je po vašem mnenju najboljše za baterijo pri laptopu. Ali je najbolje da jo recimo dvakrat na teden izpraznim in napolnim, ali je bolje da je prenosnik vedno priključen v elektriko... Torej zanima me vaše mnenje, kaj naj bi bilo najboljše
Garibaldi ::
Če bo vendo na eletriki z baterijo not bo baterija kar hitro šla po gobe. Nafilaj pa ven z njo (za li-ion najbolje na 70% kapacitete) pol pa občasno izprazni in napolni (2-3 mesece) če je ne nucaš.
Baterija in nonstop adapter = smert za baterijo.
Čimaš možnpst baterijo hrani v hladilniku (5-15 stopinj imajo li-ion celice najraje) in ji bo na leto pošlo 2-3% kapacitete. Na 20 stopinjah pa 5%+.
Baterija in nonstop adapter = smert za baterijo.
Čimaš možnpst baterijo hrani v hladilniku (5-15 stopinj imajo li-ion celice najraje) in ji bo na leto pošlo 2-3% kapacitete. Na 20 stopinjah pa 5%+.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Garibaldi ()
IceBoX ::
Saj tisto temo sem že prebral, ampak je malo smešno, kako vsak trdi svojo. Ti mi praviš naj baterijo dam ven, eni pravijo naj baterijo pustim notri in recimo 2x na teden delam na bateriji... Vem da je baterija potrošni material in da ne morem pričakovati da bo delala 4 leta tako kot mi sedaj, ko je prenosnik nov, vendar ali res ne obstaja kakšna recimo malo bolj preverjena metoda kaj je najboljše za baterijo?
techfreak :) ::
Toplota ji škodi in zaradi tega jo je bolje hraniti stran od toplotnih virov. Prenosnik se pa lahko zelo zagreje in to škodi bateriji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik - kako polniti baterijo?Oddelek: Pomoč in nasveti | 15340 (2110) | sh00ter92 |
» | Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21819 (18446) | MrStein |
» | Nasveti glede baterije za prenosnik HPOddelek: Strojna oprema | 6279 (6061) | T0RN4D0 |
» | Notebook, baterija in elektrikaOddelek: Strojna oprema | 1384 (1246) | Cokolesnik |
» | Prvo polnjnje GSM-a - zakaj 16 ur?Oddelek: Loža | 4693 (3852) | boych |