» »

Notebook, baterija in elektrika

Notebook, baterija in elektrika

tomibus ::

Hi!

Imam Acer TravelMate 634LC z LiON baterijo. Računalnik v bistvu uporabljam namesto namiznega, zato je zvečine priklopljen na električno omrežje. Redko ga rabim samo z baterijo. Sicer ga imam že skoraj eno leto, vendar me kljub temu zanima, ali naj baterijo imam v računalniku ali naj jo vzamem ven in hranim posebej? Kaj predlagate? Na te zadeve sem postal pozoren šele sedaj, ker sem prebral nek članek, pa mi še vedno ni povsem jasno, kaj je boljše, saj so nasveti za in proti.

Lep pozdrav!
Tomi

celica ::

Zdravo.

Baterija spada v prenosnik. Ce bos prenosnik dlje casa uporabljal brez baterije, ti bo slej-kot prej odpovedal adapter, ali bog nedaj, maticna in tako v celoti prenosnik.
Baterija je obvezni del, akumulira energijo iz adapterja, da ima prenosik dovolj, in zadostno kolicino toka.
Biti preprican, da bo bogih ((18v / 3A)pisem primer nekega napajalnika za prenosnik) zadovoljil vsem komponentam ni prevec zdravo za prenosnik. Saj je res, da so vse komponente, oziroma bi naj bile, vsaj nekoliko majn "potrebne" po napetosti in toku, vseeno potrebujejo v kompletu vec kot je tistih 3A, za to pa poskrbi baterija.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: celica ()

tomibus ::

Hvala za odgovor. V bistvu prvic slisim se to, novo, varianto. Kaj pa pravis na to, da pustim adapter vedno v elektriki, tudi ce je notebook ugasnjen? Nekdo je predlagal to, ce puscam baterijo v racunalniku in dejansko vedno delam preko elektricne energije, naj ostane adapter cel cas priklopljen.

Pozdrav!
Tomi

celica ::

Tomi zdravo.

Vredu so ti svetovali. Lahko trdim, da skoraj ni vec notesnika, ki nebi imel polnilne elektronike postimane tako, da izkoristi kapaciteto baterije do konca. Baterija ima rok trajanja, pa ce jo ti uporabljas ali ne. Ponavadi baterije odpovejo se prej, ce se ne uporablja.
Torej, baterija vedno v prenosniku, tudi ce delas 100% vedno na omrezje, za vse ostalo poskrbi avtomatika prenosnika, ali baterije ko je ta izklopljen.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

tomibus ::

Hvala za tvoj odgovor!

Torej, da povzamem. Baterija naj v vsakem primeru ostane v prenosniku in ce je prenosnik ugasnjen, naj adapter ostnane priklopljen v elektricno omrezje kljub temu. Ostalo opravi elektronika.

Upam, da je prav tako.
Lep pozdrav!
Tomi

celica ::

Zdravo.

Tako je, prav si razumel. Tudi pri izklopljenem prenosniku, ki je priklopljen na omrezno napetost, je polnilna avtomatika dejavna.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

holy ::

to mogoče, sam je baje pomembno, da na cajte daš adapter ven iz vtičnice da ti comp dela na baterijo, se prav da jo mors recimo 1x na teden popolnoma izpraznit in potem spet popolnoma napolnit - tako jo ohraniš v kondiciji - kljub temu da je li-ion se mi zdi da to vse baterije po enem letu pocrkajo.

Cokolesnik ::

Da bo baterija čimveč časa ostala v dobri kondiciji jo na vsakih 14 dni popolnoma izprazni in potem do konca napolni ter spet uporabljaj napajanje iz električne napeljave.

Vsekakor naj bo baterija vedno v prenosniku.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115097 (1867) sh00ter92
»

baterija se ne polni

Oddelek: Strojna oprema
3819278 (6714) specing
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6020286 (16913) MrStein
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4813148 (11065) Bor H
»

Prenosnik kot stacionar,baterija notr Yes or No ?

Oddelek: Strojna oprema
243652 (2621) Pyr0Beast

Več podobnih tem