Forum » Pomoč in nasveti » Nimam internetne povezave
Nimam internetne povezave
T.A.D.E.J ::
Živjo!
Kar na lepem mi je šla internetna povezava, ko sem en dan prišel iz službe domov...pogledam zadaj računalnika, pa vidim da lučke od mrežne kartice ni več. Kupim drugo, jo zamenjam, prižgem računalnik in lučka je, ampak imam samo lokalno omrežje. Driver sem naložil in v device menegerju ni nobenega vprašaja več. Doma imamo siol optiko in ko sem klical k njim mi pravijo da vse normalno vidijo. Probal sem tudi drug ups kabel pa isto. Ne vem, sem na kaj pozabil, kaj zgrešil?
Prosim za pomoč.
Lp
Tadej
Kar na lepem mi je šla internetna povezava, ko sem en dan prišel iz službe domov...pogledam zadaj računalnika, pa vidim da lučke od mrežne kartice ni več. Kupim drugo, jo zamenjam, prižgem računalnik in lučka je, ampak imam samo lokalno omrežje. Driver sem naložil in v device menegerju ni nobenega vprašaja več. Doma imamo siol optiko in ko sem klical k njim mi pravijo da vse normalno vidijo. Probal sem tudi drug ups kabel pa isto. Ne vem, sem na kaj pozabil, kaj zgrešil?
Prosim za pomoč.
Lp
Tadej
Jankolovski ::
Da nisi ponesreči zbrisal kakasne povezave malo poglej pod connections, lahko pa da se mešajo driverji jst bi zbrisal te dol in probal še s kakšnimi drugimi driverji če so na razpolago!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jankolovski ()
Kako to misliš izbrisal kakšne povezave? Od prvega dni sem ustavil ups kabel v računalnik in je vse delalo. Za mrežno pa sem naložil gor driver kater je bil zraven na CD-ju. Sem tudi že poizkusil prejšnje pobrisat, pa isto
Lonsarg ::
Na routerju/modemu kaže da je vse normalno povezano? To je valda treba prvo preverit, mal resetirat itd, to ti tut vse na Siol help desku povejo.
ja, tud to sem že delal...resetiral modem, pa še z enim drugim sem tud probal...slutim da bo nekaj z matično narobe...al kaj naj bi bilo...sumim da bi bla bol hardware napaka
Najprej moraš uspešno na internet povezat neko drugo napravo, da si lahko sploh siguren da je PC kriv.
A do nastavitev routerja si šu preko računalnika, rata povezat?
A do nastavitev routerja si šu preko računalnika, rata povezat?
nimam ruterja sploh, vse ja nastavljeno da vse avtomatsko pridobi, kaj pa če bi ročno nastavo...a ve kdo kje so podatki za ročno?
mastah ::
men se zdi da na siol optiki po defaultu sam nastavis povezavo v windowsih, mozno da si prej mel nastimano avtomatsko preko siolovega modema pa se ti je zbrisalo. drugace pa gres pod omrezne povezave, dodaj novo....izberes pppoe men se zdi, pa username pa pass
Ja dve možnosti sta. Enoje, da v računalniku narediš pppoe povezavo. Ampak veliko lažje je, če vtiškaš 192.168.1.1 v brskalnik in boš prišel do nastavitev siolovega modema/routerja. In tam vklopiš DHCP in narediš pppoe povezavo. Če to narediš, potem katerikoli računalnik boš povezal gor, bo ta avtomatsko imel internet brez kakršnega koli nastavljanja.
aha, to je super! Bom probal proti večeru ko bom doma....upam da mi bo rešilo težavo.
Hvala
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13702 (3048) | verto |
» | WRT54GL - Gateway ?Oddelek: Omrežja in internet | 7439 (7062) | Lukael |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18769 (11706) | Hayabusa |
» | PPPoE povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 3670 (3422) | NeMeTko |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4905 (4424) | SasoS |