» »

win98se, nov hdd in duhec

win98se, nov hdd in duhec

Tom59 ::

Dal sem nov 40gb disk v računalnik, ki je malo starejši 440bx vezno čipovje. Nadgradil sem bios, ker bi naj podpiral le do 8,4gb. Po nadgraditvi sem stestiral in vse je delovalo brez težav.:) Kjer sem kupil disk so mi starega preslikali na novega, ki je razdeljen na 5 in 35 gb. Doma sem računalnik prižgal winsi se naložijo brez problema, pogledam v imenike in naenkrat zmrzne ter piska;( Ni deloval softwerski reset, le hardwerski. Winsi v safe modu in dos je deloval brez težav:\
Nova inštalacija winsov je delovala do točke kjer se winsi naložijo in updata sistem..., tam zmrznil;(
Pred tem sem poskusil z izklapljanjem diskov v biosu, tako da se je zagnal sistem s starega in isto, winsi se zaženejo in piskanje ali pa samo zmrznitev;( ;( Večkratni zagoni z enega in drugega diska niso prinesli nobenega rezultata, ponavadi je takoj po zagonu zmrznil in piskal;( ;( ;((
Kolega na firmi, kjer sem kupil hdd, je še enkrat preveril računalnik in pri njem je računalnik deloval brez problema in lej ga pri meni doma tudi brez problemov:)
Edina razlaga, disk in winsi sta se zbala, da gre hdd spet ven...:) :) Zaenkrat deluje brez problemov, upam da tudi v prihodnje.

Malo daljše pisanje:), a se je mogoče komu pripetilo že kaj podobnega? Imel sem že čudne prigode z winsi, kaj takega pa še ne.

LP Tomi

p.s. pod čudne prigode spada tudi tiskanje z vrinjeno vrstico za vsako vrstico na dokumentu in vse razen fizičnega brisanja datotek tiskalnikovega driverja in šele tedaj ponovna namestitev je prinesla normalizacijo. Winsi pri odstranitvi in ponovni namestitvi sploh niso zbrisali driverjev ali nove prepisali preko;(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kloniranje diska SATA na NVME in Win10 boot problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
272615 (1963) alkoo
»

HP 4720s - Ne zazna novega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
383363 (2826) N0t0ri0us
»