Forum » Kaj kupiti » Katero grafično
Katero grafično
kalcek16 ::
A se splača kupit GF2 128rama al rajs GF 4 64 rama? Zanima me če ima Geforce4 DDR men pa plata podpera sam SDR al bo ram useen delu al ne?
l-note ::
Zagotovo se bolj splača vzet Gf 4 64MB ampak NE MX ampak Ti (4200,-400,-600). Podatek, da je ram SDR al pa DDR pa nima nobene veze s tvojo matično, saj je lociran na grafični kartici in z njim upravlja procesor od grafične. Se pravi, vseeno je kater RAMe ti podpira matična, grafična ti bo še zmeri delala.
Zheegec ::
Saj zihr misliš GF4 MX, zato tega SRANJA (!!!) ne kupovat! Pomisl' o kkem Radeonu 9000 ali pa 8500LE.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
bodom ::
tocno...se strinjam z alien-on...nabavi radeona 8500le, stane okol 40-45k.
radeon 9700pro pa je zaenkrat se predrag...jst se zmer cakam na znizanje cen...
LP
radeon 9700pro pa je zaenkrat se predrag...jst se zmer cakam na znizanje cen...
LP
bodom ::
aha...se opravicujem. ko sm nazadje gledal cenike 1 mesec nazaj in jo je en frend kupu je bla 43k
LP
LP
-The Hero- ::
Jaz mam sam eno vprasanje. Ali je velika razlika med 128 Mb rama in 64 Mb rama. Ker nekje sem bral da s 64Mb rama delajo se hitreje kot s 128 Mb.
Hvala za odgovore
Lp, Oblak
Hvala za odgovore
Lp, Oblak
smilyxx ::
-the hero-
To kar si slišal drži pri gf4 titaniumkah, saj je prepustnost pri 64mb vodila 10gb, medtem ko je pri 128mb prepustnost okoli 7gb.
PS: Ati Radeon 9700 ima prepustnost okoli 20gb.
Sam sicer nimam gf4ti saj sem še kar na voodoo 3 2000
To kar si slišal drži pri gf4 titaniumkah, saj je prepustnost pri 64mb vodila 10gb, medtem ko je pri 128mb prepustnost okoli 7gb.
PS: Ati Radeon 9700 ima prepustnost okoli 20gb.
Sam sicer nimam gf4ti saj sem še kar na voodoo 3 2000
Save water.
drink beer.
drink beer.
kuglvinkl ::
Ali je velika razlika med 128 Mb rama in 64 Mb rama. Ker nekje sem bral da s 64Mb rama delajo se hitreje kot s 128 Mb.
Po priporočilih nVidie so bile te scene pri 4200. Karte s 128 Mb RAMa imajo nižji clock RAMakot pa 64 Mb modeli. In od tu nižja prepustnost. Zadevo enostavno rešiš tako, da naviješ (če gre, nadavno ni težav, govorim o brand kartah) 128 model na ustrezen clock.
Drugo vprašanje pa je, ali potrebuješ toliko RAMa. Zaenkrat še ne. Torej, če kupuješ karte kot sendviče, potem vzemi 64 model. In skoči na XBit Labs, kjer so nedavno objavili takšno primerjavo.
Po priporočilih nVidie so bile te scene pri 4200. Karte s 128 Mb RAMa imajo nižji clock RAMakot pa 64 Mb modeli. In od tu nižja prepustnost. Zadevo enostavno rešiš tako, da naviješ (če gre, nadavno ni težav, govorim o brand kartah) 128 model na ustrezen clock.
Drugo vprašanje pa je, ali potrebuješ toliko RAMa. Zaenkrat še ne. Torej, če kupuješ karte kot sendviče, potem vzemi 64 model. In skoči na XBit Labs, kjer so nedavno objavili takšno primerjavo.
Your focus determines your reallity
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20509 (13574) | Janac |
» | Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8349 (6591) | js |
» | Rabim grafikuljo za dalj časa...Oddelek: Kaj kupiti | 1508 (1054) | DJ-Ayi |
» | Katero grafično....?Oddelek: Kaj kupiti | 1550 (994) | nodes |
» | kupujem novo mašinoOddelek: Kaj kupiti | 2022 (1244) | bond007 |