» »

Izredno počasna domača skupina v Windows 7

Izredno počasna domača skupina v Windows 7

SLO_Matej ::

Pozdravljeni!

Računalnike imam povezane v domačo skupino, saj je deljenje datotek precej enostavno, no naj bi bilo. Problem tiči v tem, da ko na prenosniku poskušam odpreti slike z namiznega računalnika, ki jih je res veliko zadeva deluje izredno počasi. Raziskovalec večkrat postane nedziven, nalaganje je izredno dolgotrajno in človek se zamisli, da mogoče to sploh ni tako enostavno in hitro, ter bi bilo hitreje po starem načinu (zunanji disk oz. USB ključ z računalnika na drug računalnik). Imam router Linksys WRT54GL, ki sem ga zamenjal z Asus RT-N15 v upanju, da bo zadeva tekla kot po maslu, saj omogoča oz. naj bi omogočal hitrosti do 300 Mbit/s in podpira standard 802.11n, ampak ni nič hitreje, mogoče še počasneje. Kakor sem gledal tudi razne predstavitvene videe naj bi se dalo gledati tudi filme preko tega, če imaš Wi-FI TV, samo si ne predstavljam, kako bi gledal film, če še map slik ne more naložiti. Res ne vem v čem je problem. Ima mogoče kdo kakšen nasvet kako bi enostavno dostopal do svojih datotek s kateregakoli računalnika preko domače skupine (samo da ne bi trajalo več let + večkratno neodzivanje Raziskovalca)?

Duhec ::

Preizkusi prenos preko UTP kabla, da boš imel sploh referenco, če te hecajo luft nastavitve.

SLO_Matej ::

Kar se tiče mrežnih nastavitev, bi lahko rekel da praktično nimam pojma. :) Lahko bolj natančno razložiš kakšen kabel bi rabil in kako bi to potem povezal prenosnik in namizni računalnik?

gorenjc ::

Predvidevam, da windows explorer ali zelo počasi odpre mapo, ki je v skupni rabi na drugem pc-ju in vsebuje veliko slik) ali ima pa problem pri kreiranju thumbnailov (sličic). Predlagal bi dvoje:
1. Naj se odpre ta mapa z drugim programom za pregled slik (recimo Irfan viewer).
2.Za mapo, ki je v skupni rabi, naj se preveri, za kaj je optimirana.Če je za slike, naj se popravi na splošni elementi ali pa dokumenti (desni klik na mapo->zavihek po meri->optimiraj to mapo za).

lp

SLO_Matej ::

Gre pač za knjižnice, ki so del operacijskega sistema Windows 7. In ne vem zakaj bi jih moral spreminjati. Če je knjižnica za slike, naj bo za to tudi optimizirana. Problem je, ko v Raziskovalcu izberem knjižnico slike na drugem računalniku, ki je v domači skupini in mape nalaga izredno dolgo (kaže tudi zelen trak poteka v naslovni vrstici), večkrat pa postane tudi neodziven.

jishiri ::

Jaz srečujem enak problem z odpiranjem map na mreži preko windows 7(explorer nekako zmrzne za nekaj časa in nato šele odpre, začel je s temi svojimi zakasnitvami takoj po večjih posodobitvah nedolgo tega.), ostali Win XP racunalniki pa odpirajo bliskovito hitro kakor se spodobi za 1Gb linijo...

hojnikb ::

Za hec probaj napisat ip od računalnika namest imena ..
recimo \\192.168.1.10
#brezpodpisa

SLO_Matej ::

Kam naj bi napisal IP, če želim dostopati do datotek? Namreč domača skupine in knjižnice drugih računalnikov so v levem meniju, kjer so tudi knjižnice, ki so lokalno na trenutnem računalniku. Tako da samo klikneš in ti odpre datoteke z druga računalnika. Problem je samo v tem, da veliko podatkov (okoli 10 GB slik) nalaga precej dolgo in Raziskovalec postane večkrat neodziven. Saj npr. če odprem samo dokumente ali glasbo, ki je nimam veliko gre to kar hitro. Malo počakaš, pa je. Problem je npr. samo pri slikah ali videih, ki so pač veliki. Verjetno počasna povezava, pa ne vem zakaj.

Duhec ::

Sem malo pogooglal ....
Izklopiti je treba Remote Differential Compression
Start - Control Panel - Programs - Turn Windows features on or off
Odstrani kljukico pri "Remote Differential Compression" , OK in obvezen restart WIn7 sistema.
Seveda poročaj.

SLO_Matej ::

Bom poročal, samo kaj, ko sem s prenosnikom zapustil domačo skupino (ni videl drugih računalnikov v njej, kjub temu, da drugi njega so) v upanju, da se bom ponovno pridružil in vse bo ok, a sedaj je niti ne najde več. Plus tega, so mi Okna spet zmrznila, ko sem priklopil miško (se ni odzival na nič), tako da se mi res ne da več ukvarjati z Windowdowsi. Zdaj jih imam pa res že dosti. Naj gre vse skupaj nekam.

SLO_Matej ::

Sem se danes še ukvarjal s tem. Z orodjem za odpravljanje težav, ki je del sistema Windows sem skoraj vse odpravil in se s prenosnikom pridružil domači skupini. Imam 3 računalnike v domači skupini, ampak eden vidi oba, druga dva pa ne njega, med sabo pa se vidita. Skratka 2 sta vidna povsod, eden pa nikjer, kljub temu da vidi druga dva. V čem bi bil problem? Tega pa orodje za odpravljanje težav ni znalo rešiti. Testiral sem potem med prenosnikom in drugim namiznim prenos datotek, vendar tistega še nisem spreminjal, kar je predlagal Duhec. Video sem lahko predvajal preko omrežja, vendar se je malo zatikal, ogled slike pa je bil tudi mogoč in Raziskovalec je vse hitro nalagal. Vendar je pa res da sta bila računalnika dokaj blizu, kjer je signal zelo močan. Morda je problem, ker sem ponavadi s prenosnikom 2 nadstropja višje, kot sta namizna računalnika in je signal že malo slabši. Torej ob slabšem signalu tudi počasneje deluje? In kako bi naredil, da bi bil eden namizni računalnik viden drugima dvema? Nato pa bom probal še to kar je predlagal Duhec, ko uredim vidnost PC-jev.

SLO_Matej ::

Evo, sem nastavil to na vseh računalnikih in na prvi pogled je nalagalo vse precej hitreje. Vendar še vedno ni popolnoma gladko in se Raziskovalc še kdaj za določen čas nalaganja ne odziva, sicer pa se mi zdi, da vseeno hitreje naloži. Mogoče kakšne nastavitve routerja? Dvomim, da dela sedaj s tem novim, ki podpira 300 Mbit/s hitrost in N standard kaj hitreje kot s prejšnjim Linksys WRT54GL. Moram še kaj nastaviti? Sicer razmišljam da bi router vrnil, saj nisem nič pridobil. Mislite, da bi z Linksysom delovalo bolje in naj tega vrnem ali naj popravim kakšne nastavitve?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote shutdown - dostop zavrnjen 5

Oddelek: Pomoč in nasveti
111021 (816) JogurtJagoda
»

Domača skupina

Oddelek: Operacijski sistemi
5930 (744) Enterprise
»

Težave z nastavitvami deljenja v omrežju

Oddelek: Pomoč in nasveti
184248 (4087) Grega_K
»

Vidnost računalnikov v domači skupini

Oddelek: Pomoč in nasveti
6973 (857) SLO_Matej
»

Vzpostavitev mreže

Oddelek: Omrežja in internet
51537 (1423) Aragot

Več podobnih tem