» »

Kateri digitalni diktafon predlagate?

Kateri digitalni diktafon predlagate?

Natalka ::

Naj se za začetek opravičim, da sem začetnik glede te teme, snemanje zvoka, zato pa se z veseljem obračam na vas. Sem solopevka in iščem primerni snemalnik zvoka za svoje ure petja in snemanje koncertov. Bila bi vesela, če bi me znal kdo napotiti, na kaj naj bom bolj pozorna pri nakupu digitalnega diktafona. Ne bi rada kupila reči, ki je ne bom nikoli uporabljala in rabila, predvsem pa preplačala (cene teh naprav so zelo široke). Rada bi le čim bolj preprost diktafon, ki bi čim bolj kvalitetno posnel petje.
Hvala vam za morebiten nasvet in lep pozdravček.

Okapi ::

Rada bi le čim bolj preprost diktafon, ki bi čim bolj kvalitetno posnel petje.
Oboje na žalost ne gre skupaj. Diktafoni so namenjeni za snemanje govora, kjer je kakovost zvoka drugotnega pomena in je tudi frekvenčni razpon prirejen govoru, ne petju. Tako da v bistvu ne smeš gledati diktafonov, ampak digitalne snemalnike zvoka (audio recorderje).

Zate bo verjetno zelo primeren Zoom H2, ga kar pohvalijo in ima dobro razmerje med kakovostjo in ceno.



Pri nas ga dobiš za dobrih 200 evrov.
http://www.sever.si/etrgovina/product.p...

V tujini je pa pol cenejši.;((
http://www.bhphotovideo.com/c/product/4...

O.

Natalka ::

Zardevam... :) in se ti neskončno zahvaljujem! Kot sem dejala, priznam, da se prav res ne spoznam na mašinerijo in se še izražam zelo "po domače", ampak si me razumel. Hvala še 1x. Odlično!!!
N

Okapi ::

Je pa ravno te dni v trgovine (v tujini) prišel Zoom H1, ki je še precej cenejši (100 USD) in bi bil za tvoje potrebe tudi dovolj dober.



http://www.samsontech.com/products/prod...

O.

_geek_ ::

Tudi jaz bi rabil en digitalni diktafon, vendar ne za snemanje petja, ampak za snemanje pogovora med dvema osebama (npr. za kuhinjsko mizo - se pravi razdalja med govornikoma manj kot 2m). Namreč v planu je izdaja knjige v katerem bi bila prisotna pričanje starejših oseb in tako bi tale zadevca prišla dokaj prav. Proračun je sicer 200€ in primarna zahteva je seveda razločno snemanje pogovora in seveda povezljivost z računalnikom. Gledal sem malce Olympusove diktafone, vendar ne vem ali bi lahko za te moje potrebe bil dovolj kakšen diktafon za 50€ ali bi bilo bolje poseči po profesionalni robi.

LP

Okapi ::

Dovolj bo tisti za 50 evrov.

O.

_geek_ ::

Ok hvala za info.

LP

Dromar ::

Se jaz bi vprasal za diktafon. Posnet zvok bi syncal z videom, posnetim z dslr fotoaparatom. Naceloma ga bi dal v zep od jakne in govoril. Rad bi, da je zvok kolikor tolio cist in da si lahko nastavim stopnjo zaznave al kak naj recem - ce bi ga imel v zepu od jakne, da nastavim tako, da se ne slisi sumov iz ozadja kot so avtomobili in da ko hocem posnet recimo sumenje reke ali pticje petje lahko pac obcutljivost zvisam.

Bo to dovolj? http://www.mimovrste.com/artikel/128002...
V kaksni kvaliteti bi naj mimogrede snemal za neko zmerno rabo - ne ravno amatersko ampak tudi ne profi.

Okapi ::

Bo. Še zlasti, če si boš omislil še en mikrofonček, ki ga pripneš za ovratnik.



O.

Dromar ::

Najs zadeva. A mi ces dat link ali ime kaksnega solidnega za na ovratnik? Ker na podlagi slike nimam pojma, kaj iskati. Hvala full.
Potem je za snemanje govora fajn priklopit tega hudica na ovratnik, za kaksne ptice pa samo diktafon in povecat obcutljivost?

Okapi ::

Tako nekako ja. Guglaj kravatni (tie-clip ali lavalier ali lapel) mikrofon.
Recimo od pocenskih:
http://www.ceneje.si/avdio-video/glasbe...
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avd...

S tem da imaš tudi profi različice, s cenami od 100 evrov naprej. In nekaterim diktafonom je tak mikrofon že priložen.

O.

Dromar ::

Okapi, najlepša ti dala :)
Mislim, da je to to: http://www.mimovrste.com/artikel/128000...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

metodika ::

Zdravo.
Tudi mene zanima diktafon za snemanje pogovorov (intervjuje) za zmerno ceno. Nisem zasledil, če obstaja diktafon z DNS (Dragon Naturally Speaking) s podporo v slovenskem jeziku? Torej, da se zvočni zapis z računalniškim proghramom pretvori v tekst. Ker je sicer ogromno pretipkavanja. Zaradi tega so mi bili nekdaj ljubši analogni diktafoni, ker si lažje zavrtel za nekaj sekund nazaj, kot pri digitalnih. Ne vem, kakšno tehnologijo uporabljajo zdravniki za prevorbo zvoka v tekst(menda zazna zvok le enega izbranega glasu).
Dobrodošel je tudi nasvet za mobilni telefon z dobrim snemalnikom zvoka, tudi za eno uro ali več neprekinjenega snemanja. IPhone mi je predrag.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje klaviature

Oddelek: Zvok in slika
81200 (1000) dkrast
»

nakup dslr-ja in nekaj drugih stvari

Oddelek: Kaj kupiti
111302 (1116) vasquez
»

diktafon in snemanje predavanj

Oddelek: Strojna oprema
104578 (4173) Ted
»

Nakup diktafona

Oddelek: Kaj kupiti
102367 (2202) ChiefThunder
»

Profesionalno stereo snemanje kako?

Oddelek: Zvok in slika
202860 (2416) nokia6310

Več podobnih tem