» »

Inkrementni backup v Win7?

Inkrementni backup v Win7?

energetik ::

Torej zanima me, kateri tip backupa dela vgrajena funkcija v Win7 Professional. Kot sem sprva mislil, naj bi delal inkrementalni, vendar je bila varnostna kopija na zunanjem disku pri vsakem backupu vedno večja. Dodal sem recimo 1GB fotke, kopija pa se je povečala za vsaj 10-15 GB.
No, včeraj mi je pa očitno naredil zraven še full backup, ker je znova prekopiral VSE označene mape in fajle, ki jih backupiram (80GB). In zdaj res ne vem več, na kakšen način Win7 backup razmišlja. Poleg tega mi je mlel slabih 5h - če bi na roke kopiral, bi trajalo slabe 2h.

Pri XP si lahko izbiral med mislim da 4 vrstami backupa, kopije si lahko spravil v točno določeno mapo in inkrementalni je res delal kot mora. Pri Win7 pa se ne da nastavljati nič, samo medij in kaj hočeš kopirati. So druge nastavitve kje skrite, ali pa so pri M$ res zafurali to funkcijo?

Preizkusil Cobian - se ne dotaknem več Win7 backupa...

popster ::

najberž ti prekopira vse označene datoteke in nič ne gleda če so se sploh spremenile.
Najboljš je uporabit sinhronizacijo če hočeš z diskom šparat, za dolgoročni backup pa najboljš da uporabiš 7z ali če hočeš shraniš samo imena datotek (link)

Jah ne prekopira vse. Pri 80GB izvorni velikosti mi je po 3 backupih naredil ~112GB sliko torej ni potrojil slike. Ampak vmes sem dodal mogoče 1GB fajlov - povečalo se je pa za 32GB. Sedaj pri 4. backupu mi je pa kar posebej naredu spet full sliko - pa se nisem dotikal nastavitev. V glavnem, kdo bi razumel...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Backup na zunanji disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
162019 (1439) Pero_SLO
»

Windows 10: File history

Oddelek: Operacijski sistemi
5851 (557) pisco
»