Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vse o koracnih motorjih :)
Vse o koracnih motorjih :)
Monster ::
helou...
zanimame me predvsem sledece.. nek opis delovanja koracnih motorjev in krmiljenje le teh...(po moznosti zelo natancno.. do kakega milimetra :)... hvalja
zanimame me predvsem sledece.. nek opis delovanja koracnih motorjev in krmiljenje le teh...(po moznosti zelo natancno.. do kakega milimetra :)... hvalja
Ka zaboga...
Kaboom ::
hmmm, za kak natačen opis točno določenega motorčka se boš moral obrnit na kak "datasheet".
jaz sem pred leeeeti delal z njimi (laser so premikali v vse smeri da si lahko risal stvari po ravni površini).
in vse kar se spomnim je dosti priključkov vsak dela nekaj svojega:
-napajalni priključki
-blokada motorja (kot ročna)
-zavrti v eno smer za točno določen korak
-zavrti v drugo smer za točno določen korak
.
.
.
odvisno od motorja
jaz sem pred leeeeti delal z njimi (laser so premikali v vse smeri da si lahko risal stvari po ravni površini).
in vse kar se spomnim je dosti priključkov vsak dela nekaj svojega:
-napajalni priključki
-blokada motorja (kot ročna)
-zavrti v eno smer za točno določen korak
-zavrti v drugo smer za točno določen korak
.
.
.
odvisno od motorja
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Brane2 ::
google "stepper motor"
1. zadetek je:
http://www.cs.uiowa.edu/~jones/step/
kjer piše kar precej na to temo, vključno z mnogimi fintami.
1. zadetek je:
http://www.cs.uiowa.edu/~jones/step/
kjer piše kar precej na to temo, vključno z mnogimi fintami.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je naloga kondenzatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15633 (14710) | steev |
» | Pregrevanje prenosnika HP DV-7Oddelek: Pomoč in nasveti | 2209 (2046) | solatko |
» | Kako zvezati dvo-polno stikalo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5752 (5461) | boset |
» | krmiljenjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1172 (1023) | ql000 |
» | prog-utility spremlja procese v racunalniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1038 (904) | dexter |