Forum » Pomoč in nasveti » Router DNS problem
Router DNS problem
Agetis ::
Imam naslednjo situacijo.
1. Siol Modem (optika 20/20) - zapolnjeni 3-je LAN priključki in 1 LAN-video priključek za TV
2. Od 3-eh LAN priključkov gre 1 v router, ki deli signal naprej na 2 LAN + WLAN.
3. Na vseh router priključkih se mi internetne strani odpirajo zelo počasi. Test file.siol.net deluje na polno brez problema. Le strani se mi odpirajo več 10 sekund ali se pa pojavijo napake kot: "the connection has timed out" ali "DNS lookup error". Po parih osvežitvah se pa da nekako pridet do strani. Ta problem mi pred routerjem ni bil znan.
Da se mi strani sploh odpirajo sem moral v routerju nastavit ročne DNS serverje:
- 193.189.160.13 in 193.189.160.23
- 193.2.1.66 in 193.2.1.72
Avtomatsko mi jih sploh ne zazna.
Kaj naj naredim? Kako popravim to počasno odpiranje strani preko routerja?
Brez routerja se strani odpirajo bliskovito.
Podatki o routerju:
Link
1. Siol Modem (optika 20/20) - zapolnjeni 3-je LAN priključki in 1 LAN-video priključek za TV
2. Od 3-eh LAN priključkov gre 1 v router, ki deli signal naprej na 2 LAN + WLAN.
3. Na vseh router priključkih se mi internetne strani odpirajo zelo počasi. Test file.siol.net deluje na polno brez problema. Le strani se mi odpirajo več 10 sekund ali se pa pojavijo napake kot: "the connection has timed out" ali "DNS lookup error". Po parih osvežitvah se pa da nekako pridet do strani. Ta problem mi pred routerjem ni bil znan.
Da se mi strani sploh odpirajo sem moral v routerju nastavit ročne DNS serverje:
- 193.189.160.13 in 193.189.160.23
- 193.2.1.66 in 193.2.1.72
Avtomatsko mi jih sploh ne zazna.
Kaj naj naredim? Kako popravim to počasno odpiranje strani preko routerja?
Brez routerja se strani odpirajo bliskovito.
Podatki o routerju:
Link
agetis
amigo_no1 ::
Očitno si kupil nekaj (router), za kar je optika 20/20 overkill.
Kupi spodoben wifi router.
Kupi spodoben wifi router.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Agetis ::
@Jeje, zgleda imaš prav!
Sem prej priklopil samo en Lan kabel na router in je funkcioniral perfektno. Ko sem pa priključil dva Lan kabla in začel z obema surfat je pa zadeva padla v polžjo brzino.
Sedaj sem uredil tako, da sem priklopil kabel iz modema na stari NE-Wireless router, ki deli sposobno deli dva LAN priključka, nato sem pa še na isti NE-Wireless router priklopu novi Wireless router le v funkciji oddajanja WLAN signala, brez kakršnih koli aktivnih LAN priključkov. In ja, zadeva trenutno laufa. Čeprav, se bom mogoče res odpravil nov router zamenjat dokler mi 15dnevni rok vrnitve ne poteče.
Thanks.
Še to. Ima kdo predlog kakšen router je dobro kupit, da se zadeva ne bo spet zapletla?
Router bom zamenjal v trgovini Enaa.
Thanks again!
Sem prej priklopil samo en Lan kabel na router in je funkcioniral perfektno. Ko sem pa priključil dva Lan kabla in začel z obema surfat je pa zadeva padla v polžjo brzino.
Sedaj sem uredil tako, da sem priklopil kabel iz modema na stari NE-Wireless router, ki deli sposobno deli dva LAN priključka, nato sem pa še na isti NE-Wireless router priklopu novi Wireless router le v funkciji oddajanja WLAN signala, brez kakršnih koli aktivnih LAN priključkov. In ja, zadeva trenutno laufa. Čeprav, se bom mogoče res odpravil nov router zamenjat dokler mi 15dnevni rok vrnitve ne poteče.
Thanks.
Še to. Ima kdo predlog kakšen router je dobro kupit, da se zadeva ne bo spet zapletla?
Router bom zamenjal v trgovini Enaa.
Thanks again!
agetis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Agetis ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569690 (6519) | c23po |
» | Domače omrežje - linija in wirelessOddelek: Omrežja in internet | 4546 (4025) | amigo_no1 |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3096 (2481) | NeMeTko |
» | Linksys BEFSR41 router - (pre)pogost restart?Oddelek: Strojna oprema | 2231 (2040) | patriot10 |
» | Sinope 568 in wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 47788 (25210) | Spajky |