Forum » Pomoč in nasveti » Problem z diskom
Problem z diskom
caribbean ::
Živjo. Ko prižgem računalnik mi zmeraj napiše disk read error, ali nekaj takega, kar mi onemogoči vstop v windowse. Ko pa disk priključim na drugi priključek SATA, npr. iz SATA1 na SATA2 pa se mi normalno zažene. Zanima me, če poznate kakšen dober program za pregledat, če je z diskom vse OK?!
Hvala.
Hvala.
axee ::
HD Tune. Preglej SMART informacije (sej ti piše če je ok ali ne), preskeniraj tudi za slabimi sektorji, vse z tem programom.
Čeprav če ti dela na drugemu portu nekaj ni vredu z matično oz kontrolerjem.
Čeprav če ti dela na drugemu portu nekaj ni vredu z matično oz kontrolerjem.
Ne ne, sm pozabu tudi omenit da, ko naslednnjič zaženem na drugem portu, npr. če sem ga premaknil iz SATA1 na SATA2 pol pa mi na tem portu ne dela. Tako, da morm spet menjat na druzga. Tko, da ni nič narobe z matično.
Eko to dejansko napiše pred vsakim zagonom: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
Problem pa je, da četudi dam system disk notr, ga sploh ne zazna, samo neki ga zavrti, skuša prečitt pol pa nč. Ko pa menjam port na katerem je priključen disk, se pa normalno zažene, torej pred vsakim zagonom morm menjt port od diska. Po moje je kaj narobe z windowsi.
Aja, pa še tole, tudi v windowsih mi ne zazna DVD-ja od win 7, drugi CD-ji in DVD-ji pa normalno delajo. Tako, da sploh ne morm popravt windowsov z DVD-jm, s funkcijo repair. Ne vem kaj naj naredim.
Uni program sem proval, pa napiše, da je vse v redu.
Problem pa je, da četudi dam system disk notr, ga sploh ne zazna, samo neki ga zavrti, skuša prečitt pol pa nč. Ko pa menjam port na katerem je priključen disk, se pa normalno zažene, torej pred vsakim zagonom morm menjt port od diska. Po moje je kaj narobe z windowsi.
Aja, pa še tole, tudi v windowsih mi ne zazna DVD-ja od win 7, drugi CD-ji in DVD-ji pa normalno delajo. Tako, da sploh ne morm popravt windowsov z DVD-jm, s funkcijo repair. Ne vem kaj naj naredim.
Uni program sem proval, pa napiše, da je vse v redu.
Mitch ::
Prej bi rekel, da je nekaj narobe z BIOSem kot pa z Windowsi. Probaj na spletni strani matične plošče poiskati najnovejšo verzijo BIOSa in ga namesti. Prav tako preveri, če je baterija na matični plošči OK (če PC izključiš iz električnega omrežja za daljši čas ura še pravilno kaže v Windowsih?).
Za kolk cajta pa naj izklopim PC?! Enh 5 ur al klk?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caribbean ()
Mitch ::
Kaj ti pravilno kaže uro in datum v Windowsih? Če da, potem najbrž z baterijo vse v redu...
Naloži nov BIOS...
Naloži nov BIOS...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3118 (1351) | alkoo |
» | Priklop drugega SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 2909 (2493) | amigo_no1 |
» | Prosim za pomoč pri instalaciji sata dvd-rwOddelek: Pomoč in nasveti | 1767 (1650) | nonenone |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2363 (1726) | PIII850 |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2798 (2675) | jELKO |