» »

Baterija dela, vendar polni le do dolocene mere

Baterija dela, vendar polni le do dolocene mere

e-jay* ::

Pozdravljeni!

Imam starejsi laptop in sicer Toshiba Tecra 8000, ki ni bil nikoli nic v uporabi odkar je bil kupljen. Pojavlja se mi sledec problem, in sicer na A/C dela laptop normalno, na bateriji dela pa tudi normalno, vendar ko vklopim A/C, baterije NE polni oz. ne sveti lucka. Potem iztaknem in vtaknem baterijo in jo polni nekaj casa in potem spet lucka ugasne, laptop pa ne zazna baterije vec. Ko ponovim postopek spet polni nekaj casa in potem neha. Baterijo napolne vcasih do 12%, vcasih 15, vcasih 40, najvec do sedaj 43%.. Ko ugasne lucka za polnjenje, ce izklopim a/c laptop crkne takoj. Ce izstekam baterijo in jo vstekam nazaj (med delovanjem na a/c) jo zacne polnit, in takrat lahko izklopim a/c in laptop dela normalno iz baterije ven. iz 15% dobim priblizno slabo uro drkanja po linuxih elektrike.

na netu sem prebedel mnogo noci v iskanju resitve, vsi kricijo da je baterija hin, ampak ne more biti ce dela kot ura. seveda fiksne resitve ni za najti pa ce se na glavo postavim. lahko je polnilec recejo, da ne more dat ven dovolj toka, vendar sem ga izmeril (tok, napetost) med polnjenjem in so vrednosti ok. je kriv napajalni del laptopa ali je res baterija? na netu je miljone postov z istim/podobnim problemom, v nobeni temi ne najdejo resitve.

latop mi je simpaticen, tako star, a dela kot ura, gor mam puppy linuxe ki pravtako delujejo kot ura, in res bi rad resil ta problem.

LP
Bog se je zmotil, ko je ustvaril elektron!
  • spremenilo: e-jay* ()

MIHAc27 ::

Baterija.... believe it.

#000000 ::

Kaj pa wati kolk ti jih plune ven napajalnik ?

Zvezdica27 ::

lp,

se bojim da zna biti problem v linux + slaba kapaciteta baterije.

meni del aisto na ubuntu, takoj izklop, največ nafila na 36%.

Pod xp je delalo b.p.

ređitve pa naj svetuje kak stručko.

zz

e-jay* ::

#000000 je izjavil:

Kaj pa wati kolk ti jih plune ven napajalnik ?

ce je tok ok in napetost ok, potem so tudi wati ok. pri enosmernih velicinah je moc simpl produkt toka in napetosti.
Bog se je zmotil, ko je ustvaril elektron!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reset bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
321803 (1387) DeeCoy
»

baterija se ne polni

Oddelek: Strojna oprema
3819696 (7132) specing
»