» »

tušmobiil vesolje - pokritost umts?

tušmobiil vesolje - pokritost umts?

molat ::

Pozdravljeni!

Ker precej uporabljam mobilni prenos podatkov (no, recimo cca. 1gb +-0,5 / mes) in je !"#%$%&* mobitel paket đabest "uničil": iz 1gb šel na 100mb (???), pa še podražil (!?) me zanimajo vaše izkušnje z Tušmobil vesolje.
Vem, da se tušmobil ravnokar prodaja: tako ali tako bom počakal še kak dan - da vemo na čem smo :) - samo dvomim da bi cca. 170.000 uporabnikov zaradi tega "utrpelo" kakšne hujše posledice - nasprotno: sedaj ko je mobitel zaostril cenovno politiko bo nov lastnik verjetno z akcijami speljal še več strank k sebi (no tako je moje osebno mnenje). Umts na 900 imajo menda tudi že - drugače ga verjetno ne bi nihče kupil...

No v glavnem: zanima me ali ste zadovoljni in kako je s pokritostjo signala umts (hsdpa?) - predvsem v bolj urbanih središćih z okolico: konkretno LJ in NM z okolico (smer Dol.toplice - vse to področje od NM do Dol. topl.: če ima kdo konkretne informacije iz prakse in prav tako LJ do KR: tukaj predvidevam ni večjih težav).

Kakšna pa je hitrost (v večjih mestih)?

Ali se bolj splača instant internet (mobitelov)? - A lahko daš tako kartico v kakšen Android telefon, kki ga potem uporabljaš kot modem (tako imam sedaj in je kul: wifi tethering je super zadeva + security na MAC addresso in je dovolj samo da imaš tefon v žepu pa si že na netu: kjerkoli...

A je mogoče kakšna alternativa pri mobitelu: da imam tudi (kot đabest) - "navaden" sim (gsm) + dodan podatkovni paket (npr. 5gb)? Najraje bi mobitel, ker je najbolj pokrit: sicer res dela bedarije tole s cenami, ampak: ponavadi ko najbolj rabiš ni signala (govorim za druge) in se potem izkaže da tistih 5eur /mesec več niti ni tako slabo (no ja... relativno) - kaj bi bila potem (mobitel) najcenejša varianta: gsm (ne potrebujem nekih paketov) + podatkovni prednos? - brez vezave če se le da :)

hvala in lp!
Hvala vnaprej - hvaležen za mnenja!

molat ::

v kratkem: moti me predvsem tistih 100mb kar je odločno premalo... vsaj zame - htc stalno nekaj čekira net, pa kot modem....
a se da tuš/aparat (telefon ali modem(usb)) dobit na test? da mal sprobam? morda kdo ve?

er... :P glede na to da se noben niti ne javi: a sem morda zgrešil thread? ali pa noben ne uporablja tušvesolje/umts?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: molat ()

mojsterleo ::

malo preglej 2-3 tedne stare teme v tej izbi, ko smo govorili o alternativah zaradi podrazitev itak dzabest paketa. vem da je bilo tudi o tusmobilu kar dosti povedanega.

verjetno se pa zavedas, da 2GB v tusmobilvesolje velja samo v tusevem *lastnem* omrezju. zdej ce ne gre drugace, si kupi tusmobilov predplacniski paket za 3.99 eur in sprobaj v tvoji okolici, ce lovi tusev signal bo pisalo - tusmobil -, drugace pa - tusmobil mobitel -. v slednjem primeru tista 2GB ne mores uporabiti, oz. placas KB po ceniku od mobitela (5 centov/100KB).

hojnikb ::

A ma kdo izkušnje z pokritostojo umts signala od t-2ja ?
Naj bi bil 35%, sam zanima me kak je to v praksi..
Majo pa unlimited za 10EUR
#brezpodpisa

molat ::

@MojserLeo
sem pregledal pa ni nič koristnega...
sem šel iskat, ker je ravno tu zraven tušmobil: kaže mi - tusmobil - :: če sem prav razumel je to ok
moram še nastavitve za internet vnest pa tistih default 5eur stestirat :)


@hojnikb
jest mam - pred kakšnim cca. slabim letom - dela ok pri anteni - 2km stran pa nič oz. počasi kot analogen modem... tako da: slabo.
Morda je sedaj kaj bolje

mojsterleo ::

tukaj je povecan droben tekst tusmobilove ponudbe:

Redna cena mesečne naročnine na paket tušmobilvesolje je 20,10 EUR. Mesečna naročnina 15,00 EUR je izračunana s 25,3731% popustom na mesečno naročnino in velja ob sklenitvi naročniškega razmerja za najmanj 24 mesecev. 2010 vključenih minut pogovorov znotraj Tušmobilovega omrežja velja, če izvirajo iz Tušmobilovega radijskega omrežja (v tem besedilu tudi: "lastno" ali "Tušmobilovo" omrežje) in se zaključujejo pri drugih Tušmobilovih uporabnikih, ne veljajo pa za klice v druga mobilna in stacionarna omrežja znotraj Slovenije, klice na posebne in komercialne številke, klice v tujino ali za odhodne in dohodne klice v tujini. 210 minut vključenih pogovorov velja za klice v druga mobilna in v fiksna omrežja znotraj Slovenije ne glede na to iz katerega radijskega omrežja izvirajo. Vključena SMS sporočila veljajo samo, če izvirajo iz Tušmobilovega omrežja za pošiljanje znotraj Slovenije, razen za pošiljanje v donatorske namene oz. uporabo storitev z dodano vrednostjo. Vključena količina prenosa podatkov velja znotraj Tušmobilovega lastnega omrežja. Neporabljene storitve se ne prenašajo v naslednji mesec. Po prekoračitvi vključenih storitev se te zaračunavajo v skladu z veljavnim cenikom. Tušmobilovo lastno radijsko omrežje je omrežje, ki ga zagotavlja Tušmobil, in ne vključuje uporabe omrežja ponudnika nacionalnega gostovanja. Ko se Tušmobilov uporabnik nahaja v Tušmobilovem lastnem omrežju, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL, ko pa se nahaja oz. gostuje v omrežju operaterja nacionalnega gostovanja, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL MOBITEL. Nekateri modeli mobilnih telefonov (predvsem starejši modeli telefonov, ki niso bili kupljeni pri Tušmobilu) omrežje, v katerem se nahaja uporabnik, prikazujejo drugače, v zvezi s čimer se lahko pozanimate pri proizvajalcu svojega mobilnega terminala. 25% popust na mesečno naročnino velja ob sklenitvi katerega koli naročniškega razmerja tušmobil za najmanj 24 mesecev. Za pomoč in informacije se obrnite na klicni center za pomoč uporabnikom na telefonsko številko 070 700 700. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Slike so simbolične. Vklop in izklop odzivnika za prenešene številke je možen prek USSD ukaznega menija *122# in tipka za klic. Storitev je omogočena samo naročnikom paketa tušmobilvesolje.Ob sklenitvi naročniškega razmerja se naročniku obračuna enkratni strošek priključnine v višini 10,00 EUR (z vključenim DDV).

lisjak ::

se že ve slučajno kdo bi naj kupil tušmobil ?

PINki ::

Ne, samo špekulacije.

Pa v LJ imam jaz mislim da večinoma 3G omrežje. To poletje so vklopili nekaj dodatnih anten, tako da imam boljši 3G signal. Prej je bil večinoma EDGE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PINki ()

Pesimist ::

Vceraj sem testiral speed in je max do 370K/kBs down in 74K/kBs up. Je pa to ziher 900 umts, ker mobitel niti ne lovi umtsa na tisti tocki z Desirom, pred 2 mesci pa se nokija 73 sploh tus 3g ni lovila nikjer v stanovanju.

dux ::

Zemljevid maš tukaj, ampak ga malo jemlji z rezervo (na mejnih točkah včasih dela, drugič ne).
http://tusmobil.si/index.php?option=com...
Moj speed test (samsung galaxy spica Lj Trnovo: D: 560kbps, U: 314kbps).

Mislim pa da se bo po teh podražitvah kar nekaj uporabnikov interneta premaknilo k tušu, kar bo zaradi večje obremenitve omrežja pomenilo nižje hitrosti ...
Upanje je v nasih odlocitvah

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dux ()

hojnikb ::

molat je izjavil:

@MojserLeo
sem pregledal pa ni nič koristnega...
sem šel iskat, ker je ravno tu zraven tušmobil: kaže mi - tusmobil - :: če sem prav razumel je to ok
moram še nastavitve za internet vnest pa tistih default 5eur stestirat :)


@hojnikb
jest mam - pred kakšnim cca. slabim letom - dela ok pri anteni - 2km stran pa nič oz. počasi kot analogen modem... tako da: slabo.
Morda je sedaj kaj bolje

Aha, pol bi mogu to probat.Meu bi pa za backup linijo, just in case :)
#brezpodpisa


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tušmobil - nov paket najbližji 1500 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6319825 (13540) Filipko
»

tušmobil neomejeni mingl (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13635803 (30654) Bobr123
»

TUŠMOBIL - paketi FREE (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18544064 (32794) OChack
»

Simobil podražil naročniške pakete (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
534146080 (125581) Lonsarg
»

Katera naročnina se najbolj splača?

Oddelek: Mobilne tehnologije
172247 (1712) Jebac18

Več podobnih tem