Forum » Pomoč in nasveti » Ibm deskstar 120 GB disk
Ibm deskstar 120 GB disk
andrejc ::
Imam nov disk 120 gb, vendar ni nobenega odziva ne v moji domači mašini ( plata Elite K7s5a bios 072001) .Se pravi bios ga ne vidi. Disk se vrti, se pravi naj bi delal.
Vsak nasvet bo dobrodošel.
andrejc
Vsak nasvet bo dobrodošel.
andrejc
andrejc
eprom ::
Mislim da sis čipovje toti plati ravno ne podpira 120G diska. Najprej bi se bilo potrebno pozanipati za potporo pa nato kupit
cekr ::
Si prepričan, če imaš vse prav vklopljeno. Če imaš slučajno dva diska na enem kablu, ga poizkusi samo kot samostojnega.
A imaš 80-žilni kabel?
Če ti ga BIOS ne zazna, do kam ti pride po štartu?
(Ti zablokira ali ti napiše, da nimaš sistema)
Ne nazadnje, pa poizkusi priklopiti disk, pri komu drugemu.
Pa še: disk je čisto OK, ne poslušat nergačev.
A imaš 80-žilni kabel?
Če ti ga BIOS ne zazna, do kam ti pride po štartu?
(Ti zablokira ali ti napiše, da nimaš sistema)
Ne nazadnje, pa poizkusi priklopiti disk, pri komu drugemu.
Pa še: disk je čisto OK, ne poslušat nergačev.
ABX ::
Če moja BX plata vidi 80GB ni vrag da ta plata nebi delala z 120GB.
Drugače preveri HDD nastavitve v biosu in jumperje na disku.
Drugače preveri HDD nastavitve v biosu in jumperje na disku.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Hvala za nasvete, vendar sem pred priklopom preveril vse živo. Ker vem , da mam v službeni mašini star bios, sem disk priklopil na nov Pci ide raid(ultra ata 133) kontroler. Ko se zadeva zbuta, mi spozna kontroler ter na drugem kanalu cd rw, diska pa tud slučajno ne prepozna?????
Ali kdo ve , kaj je odločilnega pomena za prepoznavo velikosti diska? A je to samo bios, ali mora biti pred tem disk formatiran????
Ali kdo ve , kaj je odločilnega pomena za prepoznavo velikosti diska? A je to samo bios, ali mora biti pred tem disk formatiran????
andrejc
bastadu ::
Ne, disk ni nujno da je formatiran... Če se kontroler nastavlja iz BIOSov, potem mora že tam pravo velikost prepoznat.
Jure2k ::
Andrejc, a si prepričan, da maš najnovejši BIOS od matične plošče? Pomojem morš samo BIOS nadgradit. Če maš najnovejšga pa tud prever, če ma podporo takim diskom (120GB).
Za bios ne verjamem da je zadnji, za kontroler pa piše, da podpira diske od 137 GB naprej link konktroler.
Ali mora velikost diska podpirati tudi sam bios pcja. Na Mlacomu so mi rekli da kontroler reši celo zadevo???
Še enkrat bom preveril na ecs glede same velikosti diskov.
Ali mora velikost diska podpirati tudi sam bios pcja. Na Mlacomu so mi rekli da kontroler reši celo zadevo???
Še enkrat bom preveril na ecs glede same velikosti diskov.
andrejc
BojlerTM ::
z mojo k7s5a so same tezave.. mam wd 80gb pa moram ob vsakem zagonu v biosu rocno nastavt disk, ker ga ob bootu ne zazna. zanc plata
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BojlerTM ()
Zgleda da rešitev za ecs je - nadgraditi moram bios. Za ECS plate je pregled velikosti HD (HD ecs Ne vem pa kako bo na službeni mašini (IBM).
Hvala vsem za nasvete,
Hvala vsem za nasvete,
andrejc
Heisenberg ::
ta plata je ze vredu fantje, jaz sem imel probleme s tem da ni prepoznala graficne po nadgradnji biosa vse deluje odlicno !
tudi jaz sem moral disk nastaviti pri starem biosu rocno a samo prvic
drugace imam pa sedaj vse na auto pa vse prepozna
tudi jaz sem moral disk nastaviti pri starem biosu rocno a samo prvic
drugace imam pa sedaj vse na auto pa vse prepozna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Heisenberg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socket 7 - maksimalna velikost diskaOddelek: Strojna oprema | 1783 (1526) | Tomay |
» | (pre)velik diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2439 (1892) | jest10 |
» | 120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3698 (2873) | mamut |
» | ECSKA DA ali NEOddelek: Kaj kupiti | 1495 (1063) | Boky |
» | elite K7S5A težava (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4569 (3733) | Uporabnik |