Forum » Pomoč in nasveti » CRC error pri kopiranju z diska na disk
CRC error pri kopiranju z diska na disk
Scotch3M ::
Pojavil se je problem pri kopiranju datotek z diska na disk. Preizkusil sem tudi kopiranje "samega vase z ukazom 'copy datoteka.ext NUL' in ravno tako javi CRC error.
Pomislil sem, če so morda na disku bad sectorji in sem ga preveril s CHKDSK, vendar ni našel bad sectorjev.
O bad sectorjih je nekdo na nekem forumu napisal, da pri modernih diskih že sama elektronika v diskih poskrbi, da se bad sectorji "eliminirajo" tako, da se poškodovan sektor zamenja z rezervnim, ko pa teh zmanjka, jih začnejo zaznavati tudi programi, kot so CHKDSK.
Vprašanje: ko disk najde bad sector, na katerem je bil podatek, ki že ni več "recoverabilen", potem tisti podatek kar izgine brez, da bi se uporabniku to javilo? Če elektronika potiho sama poskrbi za vse, kako naj sploh vemo kaj se dogaja s podatki na disku?
Pomislil sem, če so morda na disku bad sectorji in sem ga preveril s CHKDSK, vendar ni našel bad sectorjev.
O bad sectorjih je nekdo na nekem forumu napisal, da pri modernih diskih že sama elektronika v diskih poskrbi, da se bad sectorji "eliminirajo" tako, da se poškodovan sektor zamenja z rezervnim, ko pa teh zmanjka, jih začnejo zaznavati tudi programi, kot so CHKDSK.
Vprašanje: ko disk najde bad sector, na katerem je bil podatek, ki že ni več "recoverabilen", potem tisti podatek kar izgine brez, da bi se uporabniku to javilo? Če elektronika potiho sama poskrbi za vse, kako naj sploh vemo kaj se dogaja s podatki na disku?
- spremenil: Scotch3M ()
Scotch3M ::
Tokrat sem uporabil chkdsk /R in je našlo bad sectorje. Bom poskusil še z zamenjavo SATA kabla, čeprav verjetno ne bo pomagalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 1236 (1011) | Mesar |
» | CRC error - odpoved diska?Oddelek: Strojna oprema | 1221 (938) | BendeR |
» | Ne morem formatirat diska (bad blocks)Oddelek: Strojna oprema | 1449 (1240) | Spajky |
» | ne morem razdelit sistemske particije brez formataOddelek: Pomoč in nasveti | 1355 (1189) | KontraCepec |
» | Diski crkujejo kot za stavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1795 (1298) | dexter |