Forum » Strojna oprema » CRC error - odpoved diska?
CRC error - odpoved diska?
BendeR ::
utorrent mi je zjutraj začel metat ven "cyclic redundancy check", nakar se promet s torrentom ustavi. No, ponovno stisnem start in torrent laufa naprej, ko da se ne bi nič zgodlo. Par ur kasneje mi pribije isti error na drugem torrentu.
Zaženem strica googlea in mi napiše, da je lahko vzrok odpovedovanje diska (bad sectorji). Disk je WD star slab mesec. No, zaženem chkdsk in mi ne najde bad sectorjev. Kaj bi lahko blo narobe ?
P.S. DL še diskeeper, da preverim še z njim.
Zaženem strica googlea in mi napiše, da je lahko vzrok odpovedovanje diska (bad sectorji). Disk je WD star slab mesec. No, zaženem chkdsk in mi ne najde bad sectorjev. Kaj bi lahko blo narobe ?
P.S. DL še diskeeper, da preverim še z njim.
:=)
- spremenil: gfighter ()
Shark-357 ::
Najboljši progi za upravljanje z diskom ter odkrivanje slabih sektorjev je MHDD dobiš ga tukaj klik...
Memtest laufal zdaj uro pa pol ... vse ql. Grem še disk zdaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
Zalaufal sem WD diagnostiko iz njihove strani in mi je našlo bad sectorje.
Pa to ne moreš verjet. Slab mesec star disk. Se da zadevo kak popravit brez izgube podatkov (no ja, lahko tudi v skrajnem primeru podatke zapečem)? WD Diagnostika mi je sicer ponudla funkcijo "repair", a je ob postopku zabila error oz. da ni mogoče popravit.
Pa to ne moreš verjet. Slab mesec star disk. Se da zadevo kak popravit brez izgube podatkov (no ja, lahko tudi v skrajnem primeru podatke zapečem)? WD Diagnostika mi je sicer ponudla funkcijo "repair", a je ob postopku zabila error oz. da ni mogoče popravit.
Ponovno jaz. Diska še nisem poslal na servis, ker so errorji izginili. No, pojavili pa so se nove težave. Včeraj si potegnam dol par dokumentarcov, a ko jih hočem pogledat začne jeclat mašina, film se ustavi. Probam prestavit naprej, a se WMP neha odzivat. To mi naredi z čisto vsakim fajlom, ki sem ga včeraj dl (nekaj čez 6GB). Disk tudi, če jih ne poganjam mleje nonstop (sicer se ga ne sliši vedno, a lučka zanj nonstop gori), na čase se sliši neko rahlo pokanje (ko da bi metalo nek delček okoli). Danes še enkrat poženem diagnostiko (v tem trenutku), da vidim kaka je situacija na fronti. Upam, da ti garancijo uveljavijo tudi, če sta le dva bad sectorja (in nimajo nekih fint kot pri LCDjih in mrtvih pikslih).
Kdo je sploh uvoznik WD diskov?
Kdo je sploh uvoznik WD diskov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BendeR ()
gfighter ::
Čimprej zbackupiraj vse kar je kaj vredno in se znebi diska. Distributerja za Western Digital sta po tej strani sodeč Avtera in ELKOTex.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
Tisto kar sem lahko sem ravnokar speko. Je blo pa preko 100GB, ki jih nisem mogo več rešit .... nisem mogo dostopat do delov teh fajlov. Peko je pa peko pa peko pa ... po 20 minutah sem prekino in vrgo dvd stran. :((
Ok, disk gre danes nazaj. Upam, da pride čimprej nazaj.
Ok, disk gre danes nazaj. Upam, da pride čimprej nazaj.
Em, kake imate izkušnje z uveljavljanjem garancije pri enaa? Disk je bil poslan danes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 1236 (1011) | Mesar |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4429 (3411) | amigo_no1 |
» | Blue screen...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3135 (2289) | PacificBlue |
» | Kako uničt hdd? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 3246 (3244) | Pepo |
» | Disk problem. Rabim en dober program za analizo diska (bad sectorji in to...)Oddelek: Programska oprema | 1530 (1430) | pazduha |