» »

baterija se ne polni

baterija se ne polni

pumaa ::

živjo!
imam en problem...prenosni računalnik mi ne polne baterije..ko ga priključim v električno omrežje mi baterije sploh ne napolni..ali mi je napajalnik crknu ali pa prkluček na računalniku ne funkcionira??
ima kdo kako rešitev??

GamingFish ::

To sem imel isti problem je bila baterija kriva.
Se opavičujem za napake v postu...

BALAST ::

Verjetno je res kriva pokvarjena celica v bateriji.

jan01 ::

A prenosnik ko je priklopljen na elektriko pa dela normalno?

pumaa ::

ne sploh ne zazna elektrike...sam na baterijo mi dela

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pumaa ()

jan01 ::

POtem pa je crkil napajalnik. hpje vprenosnik?

pumaa ::

ja hp je...ja mogočj je to

Matev ::

a če ti je delal samo na baterijo - potem je sedaj že crknil?

pri meni je bila težava v napaki v napajalniku

poskusi z drugim napajalnikom

jan01 ::

Ja pa bodi še bolj skop s polnimi imeni...... v glavnem pri hpjih je bila ena cela serija s slabimi napajalniki....

Leks ::

Da si sposodim temo, bizaren primer, na DELL Vosto je bil naložen Win 7, kasneje XP, sedaj pa zopet Win 7. Pri zadnji inštalaciji noče več polniti baterije. Piše "priklopljeno, brez polnjenja". Skratka na elektriko deluje, baterije ne polni. Ker ni prenosnik moj in ga še nimam možnosti stestirat, me zanimajo možne težave.

- slab stik baterije ?
- problem 32 bit Win 7 z baterijo ?
- baterija fuč ? v to močno dvomim ker 1 dan pred inštalacijo Win 7 je na XP delala normalno.

Tnx za predloge morebitne odprave težave.

pumaa ::

amm...hvala za vse vaše napotke in pomoč, napajalnik je biu fuč..

timic1997 ::

No, če pa lahko malo menjam temo, imam prenosnik dell latitude d505, baterija je skoraj nova. Pred tednom, pa sem jo napolnil dokonca, in jo spravil. Čez en dan sem jo dal nazaj v prenosnik, in se ni hotela polniti. Če sem izključil napajalni kabel, je prenosnik deloval, samo stanje baterije je vpadalo. Če sem kabel priključil nazaj mi je v XP-ju napisalo, da se baterija polni, vendar je obstalo pri 78%. Zanima me ali je baterija crknila, ali pa napajalni kabel, saj mi v BIOS-u napiše, da ne prepozna napajalca...

mkk20 ::

Si bom sposodil tole temo:
Na teli Hoferjevi medion akoyi ( notebook iz zadnje ponudbe) se je po 10 dneh pojavilo tole
"priklopljeno brez polnjenja" 0 % ----skratka, baterija se ne polni

Ali mogoče sedaj vemo, čemu ta problem ?
adapter, čeprav ga zazna, ko ga priklopim ?
baterija?
matična - kontroler ?

kakšen nasvet še....

IvoJan ::

Enako je pri meni na hp nx9420. Pa me zdej zanima a je baterija fertik? Adapter dela ker sem ga probal na dekletovem hpju. Probal sem polnit svoj prenosnik z drugim polnilcem, tudi ni delalo. Racunalnik dela brez problema ce je priklopljen na elektriko, baterija pa je zmeraj na 0% in je sploh ne polni.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

mkk20 ::

Evo je sedaj sosed klical (njegov comp je tole)....je vrgu baterijo ven in notr in dela...
....mogoče je tudi pri tebi kaj na kontaktih...če bi jih mal očistil?

_koki_ ::

Probaj v upravitelju naprav odstranit gonilnike za baterijo in na novo zagnat, če to ne pomaga je nekaj z baterijo narobe (mogoče s celicami ali pa problem s kakšnim elementom v sami bateriji).

IvoJan ::

Prva stvar ki sem jo naredil je to da sem odstranil baterijo in spucal kontakte :) nisem vedel da ima baterija svoje driverje O.o
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

anchyy ::

Tut men se dogaja da mi ne polni baterije, računalnik pa dela dokler je priklopljen. Če izklopim napajalnik, takoj ugasne. Sem pa kupila nov napajalnik, prej sem imela 65w, zdej pa 90w in je ta tudi original Dellov. Mam pa prenosnik Dell 500 tko da nevem zakaj ga ne zazna ker naj bi biv združljiv z mojim modelom. Aja pa takoj ko prižgem računalnik mi napiše da ne zazna watne moči in tipa napajalnika in naj priključim 65 ali več wattni napajalnik... Nevem kaj lahko nardim?

Tkole napiše:
"Power Adapter not recognized".

"The AC power adapter type cannot be determined. Your system will operate slower and the battery will not charge. Please connect a Dell 65W AC adapter or higher for best system operation."

woman ::

Na 8 let starem prenosniku Prestigio Nobile 156 je (seveda) odpovedala baterija, ker je bivša lastnica sploh ni uporabljala. Če jo vstavim v prenosnik, sicer napiše, da jo polni, a se ne premakne z 0%. Včeraj sem jo dala v zamrzovalnik, me prav zanima, če bo kaj, ko se odtaja.8-)
Na nemškem eBayu sem kupila novo baterijo, ko je prispela je bila kakšnih 40 ali 50% napolnjena, po navodilih sem jo polnila nekaj več kot 10 ur, napolnila se je do nekaj manj kot 100%. Ko je bila le še 7% polna, sem prenosnik priključila na elektriko in pustila čez noč, še vedno je je bilo 7%! Po kratki uporabi je crknila. Po še eni celi noči se je napolnila le do 5% in sem jo reklamirala.
Zanima me samo, ali je lahko prenosnik kaj kriv, da se ne polni ali je baterija?
Vse kontakte sem očistila.
Hvala v naprej za odgovore. :)

#000000 ::

Večina teh "novih" baterij z ebaya oz. kitajske, je obnovljenih, se pravi odpreš 100 zavrženih baterij pobereš ven celice jih pomeriš in katera ne kaže nič jo zavržeš, nakar vzameš čisto novo ohišje jih postaviš not, in sestaviš nazaj ter prodaš kot novo za 20 evrov na ebayu.

woman ::

Ja, saj najbrž tudi druge bolj poceni baterije niso nič drugačne. 100 in več € je pa škoda dati za baterijo za tako star prenosnik, ki sam ni niti približno toliko vreden.
Mene bolj zanima, če je lahko prenosnik kaj kriv, da se baterija ne polni, za baterijo vem, da ni taka kot originalna. ;)

#000000 ::

Lahko je kriv, probi staro baterijo dat v kak dug laptop in če polni pol je kriv tvoj prenosnik, se pa zna tud zgodit če ni original napajalnik, da sicer dela vse razen baterije ne polni.

woman ::

Hja, ta bo pa težka, drugega prenosnika s takšno ali podobno beterijo seveda nimam, pa tudi poznam ne nikogar, ki bi ga imel.
O kakšnem napajalniku govoriš? V prenosniku? Tam je še vse originalno, le disk je bil menda zamenjan pred leti. Sicer je pa prenosnik kakšnih 5 let stal v omari.

#000000 ::

Ja res je težka sem pozabil da je že star laptop tole, če je napajalnik OK in baterija OK potem je nekaj na plati, verjetno čip zadolžen za polnenje baterije

woman ::

No, original baterija se tudi v zamrzovalniku ni opomogla, sploh ne trza.
Kaj bo z reklamirano pa še ne vem. Bom poročala, ko jo dobim. :)

cherryyyy ::

Pozdravljeni!
Imam težavo, opisano zgoraj. Prenosnik je priklopljen, vendar se baterija ne polni. Baterija je ok, smo sprobali, pa stara je komaj 2 meseca, tako da ni krivo to. Tudi napajalnik dela normalno. Zgleda je nekaj narobe s kontakti. Nekdo je napisal, da se to da očistiti. Zanima me, kako? Lepo bi prosila za pomoč.
Lp

marinaio ::

Pozdrav vsem!

Moj problem, ki se pojavlja je tak: baterija se ne polni, čeprav piše priklopljen in polnjenje, če jo dam ven in nazaj not jo polni 10s in pol spet neha , če pa izklopim polnilec iz elektrike PC ugasne! PC pa je HP ProBook 4710s, star je 3 leta.
Sklepam da je baterija fuč?

Hvala za pomoč!
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marinaio ()

woman ::

Malo zamujam; baterija je bila zanič, vrnila sem jo prodajalcu in dobila nazaj celotno kupnino s poštnino vred.
marinaio, po mojem je tudi tvoja baterija potrebna zamenjave.

gendale ::

ni sploh nujno da je kaj pokvarjeno poleg swja, lahko probaš izbrisat gonilnike baterije, jo vzet ven in dat nazaj not, to enim pomaga
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

logit ::

marinaio je izjavil:

Pozdrav vsem!

Moj problem, ki se pojavlja je tak: baterija se ne polni, čeprav piše priklopljen in polnjenje, če jo dam ven in nazaj not jo polni 10s in pol spet neha , če pa izklopim polnilec iz elektrike PC ugasne! PC pa je HP ProBook 4710s, star je 3 leta.
Sklepam da je baterija fuč?

Hvala za pomoč!
LP

Ja, verjetno je baterija fuč. Ti brez baterije priklopljen zgolj na el. omrežje dela v redu?

marinaio ::

@logit: Ja, vse normalno deluje. Sklepam da je fuč baterija, oziroma kontakti, ker ko ga izklopim iz elektrike se ugasne, sploh ne registrira baterije tudi, če ima še 14%. Bi bla sploh možna še kakšna varjanta, da ne kupujem brezveze nove baterije?
Hvala za pomoč.

gendale ::

poskusi to kar sem napisal par postov višje, itak te nič ne stane
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

slitkx ::

1. Ko baterija ni priključena, se prenosnik lahko napaja neposredno iz električnega omrežja.
2. Ko je prenosnik ugasnjen in je nanj priključena baterija, se le-ta polni.
3. Ko je prenosnik s priključeno baterijo prižgan, se baterija ne glede na stanje napolnjenosti prične prazniti. Torej prenosnik ne izkorišča električnega omrežja.

What now?

slitkx ::

Kaže na težavo z napajalnikom, saj se je pri neprisotnosti baterije računalnik nenadoma izklopil, na napajalniku pa ni več svetila lučka. Po izklopu napajalnika iz vtičnice in vstavitvi nazaj je bil notri zopet tok.

tv6865 ::

Pozdravljeni, da ne odpiram nove teme bom kar tule nadaljeval.

Na mojem prenosniku se mi je pojavila težava z baterijo. Najprej se je baterija nenormalno hitro praznila ob prižganem računalniku kasneje pa je prišlo da samopraznenja med ugašnjenem. Čez nekaj časa računalnik ni hotel več polnit baterije in je kazalo 0% in polnim. Nato se jaz odločim in odprem baterijo ter z Ohm metrom izmerim da sta dve celici fuč (0 V) ostalih 6 pa ima 3,8 V. Lepo zamenjam ti dve uničeni celici, nato vse celice posamezno napolnim z zunanjim polnilcem na 4,2 V z tokom 500 mA. Sestavim skup baterijo in računalnik še vedmo ne dela na baterijo. Pokazal pa je stanje na bateriji 64% in polnim. Nakar naložim program battery bar in mi ta lepo zazna tip baterije pokaže napolnjenost ter izrabo 0%. Pustim računalnik na polnjenju čez noč, ampak nasledje jutro kaže še vedno 64% in polnim. Iztaknem polnilec iz računalnika in se le ta takoj ugasne. Ne preostane mi kaj drugega kot pa da vzamem pod drobnogled baterijo in ugotovim da na proključnih pinih za računalnik ni napetosti na nobenem. Če merim pa skupno napetost celic pa mi instrument kaže nekaj čez 16 V.
Kaj lahko naredim z baterijo? Ali se jo da spravit k pameti ali pa celice porabim za kašne druge namene?

Sem pozabil napisat da se gre za prenosnik Acer Aspire 1360.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tv6865 ()

seba993 ::

http://prntscr.com/hdagsn
Mi lahko kdo pove kaj bi lahko blo narobe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: seba993 ()

fikus_ ::

Ostali podatki kot so opis napake, kater rač., . . . . pa bomo šlogali iz kristalne kugle, kart, ali kar na 090 . . .

ttommy ::

Baterija bo potrebovala lep čas, da bo prišla k sebi, če sploh bo. Nikoli ne prazniti baterije do konca!
Gamer

specing ::

ttommy je izjavil:

Baterija bo potrebovala lep čas, da bo prišla k sebi, če sploh bo. Nikoli ne prazniti baterije do konca!


Baterije v laptopu nikoli ne moreš sprazniti do konca ker ti BMS enostavno tega ne dovoljuje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija na prenosniku se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
346143 (3804) ziciko
»

Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
556031 (3716) care20
»

Reset bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
321578 (1162) DeeCoy
»

Baterija

Oddelek: Pomoč in nasveti
283477 (2370) klekej
»

Baterija prenosnika se ne polni

Oddelek: Pomoč in nasveti
148481 (6990) Steinkauz

Več podobnih tem