» »

problem z WD book essential

problem z WD book essential

Picero ::

Pozdravljeni,

danes me je nekaj zacel zaj%/&#( zunanji USB oz. FW disk od WD essential (velikost 1 GB). Diska kar naenkrat ne vidim vec, ko restartam racunalnik ga potem zopet vidim, pa ne morem videt datotek. Zadevo restartam ga priklopim vidim datoteke, pa potem nekaterih ne morem skopirat oz. pogledat, vse skupaj pa tudi precej pocasi dela. Chkdsk mi najde nekaj napak (problem z zapisom v indexu ali nekaj podobnega). Trenutno laufam WD program za diagnostiko windlg in mi smart test pokaze vse normalno, read test pa mi kaze hitrost prenosa podatkov in so vecji del okoli 120.000 kBytes/sek, nekajkrat pade na do 20.000 kBytes/sek.
Kaj naj naredim, da z diska dobim cimvec podatkov, nato pa ga grem verjetno takoj zamenjat, ker je se v garanciji.

lp! robi

logout ::

Najbolj zanesljiva metoda za reševanje podatkov je verjetno ta, da disk odstraniš iz ohišja in ga priključiš direktno na SATA kontroler. S tem se izogneš težavam, ki jih lahko povzroča elektronika v ohišju. A s tem bi verjetno nastale težave pri uveljavljanju garancije...

L.p., Kloko

Picero ::

Oj, zunanji disk ima eSATA vodilo in preko tega vodila sem ga sedaj prikljucil na racunalnik. Sedaj bi rad naredil image tega diska, zato sem uporabil program getdataback for NTFS. Problem je sedaj, da je moj zunanji disk velik 1000 GB in da bi zaradi veckratnega branja "pocasnejsih" sektorjev trajalo ene 4 dni, da bi mi naredil image diska. Ali obstaja mogoce kaksna hitrejsa metoda da bi naredil image ali pa ce mi priporocite metodo za restavracijo podatkov.

lp! robi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk - problem !?!

Oddelek: Strojna oprema
242033 (720) buttcrack
»

obnovitev sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
174079 (3681) imagodei
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537051 (5471) thebaloh
»

SW za popolno kopijo diska

Oddelek: Programska oprema
222068 (1644) opeter
»

Navil Athlona 64 FX venice z gigabyte GA-K8NF-9 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
836088 (4209) S!lentHunter

Več podobnih tem