» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
234 / 318
»»

VIP58 ::

@Samael,
Do nekje imaš prav, v praksi so pa razlike drugačne kot na papirju.
Večino svetilk preizkusim v ruralnem okolju, ne na belih fasadah :)
Dedomed ledice imajo bolj izrazit rob okoli hotspota, pri SST40 je prehod bolj zabrisan. Preizkusil sem C8 z XPL HI, SST 40 in XHP 35 HI. XPL HI je rang nižje, drugi dve pa na 50m oddaljeni goščavi ne ločiš, tudi na zidu je razlika samo v prehodu iz hotspota navzven.
Too much of everything is just enough.

Samael ::

Ja, to že, vendar si za podoben domet gnal SST40 na enkrat, do enkrat pa pol večji svetilnosti kot XPL HI, medtem ko ti pri XHP35 HI (mimogrede, to mi je še vedno ena ljubših ledic) ni bilo treba.
XPL-HI ti je za "en rang nižje" iz baterije vlekla max 2.8A, SST40 pa najbrž (če je driver to dopuščal) do 7A, ampak samo do momenta, ko je kicknil termalni management, potem pa je svetila se manj, kot xpl-hi (~ v praksi, kot praviš).
Drugače mi je pa čudno, kako to, da ti ni opazna razlika napram XHP35 HI. Preko fizike tu ne moreš - SST40 je ledica z relativno veliko površino.

Sicer pa na 50m tako na oko če človek res ni pozoren v C8 tudi med xpl-hi in xml2 ni neke pretirano opazne razlike - pa gre za povsem drugačen tip ledice. Je pa razlika zelo očitna, ko na recimo 200m obe zadaneta v "belo fasado".
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

hunter01 ::

@GupeM

D25S sem letos nabavil ravno za v hribe. Meni je odlična, imam še nekoliko starejšo Nitecore HC30, imel sem Skilhunt H03 (ni bila TIR), imel sem Sofirn SP40. Od vseh 4, ki sem jih imel možnost sprobati (Skilhunt in SP40 sem predal naprej), mi je do sedaj D25S najbolj všeč in jo redno uporabljam. Od pripomb, ki jih je firbec na netu zasledil, se lahko strinjam zgolj z eno - trak na glavi bi moral biti boljše kvalitete, ni pa takšen, da je z njim kaj narobe, le pri drugih je bil boljši. Predvsem je težava v tem, da nima še 3tjega pasa čez sredino glave. Če boš lučko nosil na čeladi, potem to nima nobenega pomena. To, da na low sveti premočno, je sicer klasična težava jadralcev in tukaj se strinjam, HC03 je v tem pogledu bolj primerna s svojo moonlight opcijo, pa še ta je preveč moteča, so bolj primerne kakšne druge barve (zelena npr). Pregrevanja jaz nisem opazil, res je, nisem je pa konstantno držal na max?

Pri lučki mi je najbolj všeč, da je ena redkih močnejših čelk, ki je sredinsko centrirana in nimaš občutka, da "postrani gledaš". Svetilnost je top (SST40 ali pa XML2 - ne vem kaj je, oz. kako preverim?), običajno jo uporabljam na srednji stopnji in je še premočno včasih. Dodatno mi je všeč enostaven UI - on/off brez da moraš držat dlje časa gumb. Z držanjem menjaš svetilnost (idealno zame bi bilo rampage, tega žal nima). Ko je lučka na glavi se mi osebno zdi takšen način zelo praktičen, hiter in enostaven. Pašček ljub temu, da nima sredinskega 3. dela je zadosti stabilen za hojo, če jo misliš imeti za tek jo odsvetujem, menim, da bi preveč skakala po glavi in ti svetujem manjšo svetilko.

Skratka, letos sem jo nabavil in je z mano "prehodila" nočne ture na kar nekaj naših najvišjih vrhov (Triglav, Škrlatica, Prisojnik, itd -> 3-4 ure nočne hoje, brez težav z eno baterijo na srednji svetilnosti). Glede na to, da je Sofirn pa resnično dvomim, da bo zdržala samo eno leto (!). Konec koncev sem jo pa zastonj na koncu dobil, ker sem po 4ih mesecih odprl dispute, 1 teden za tem je pa prišla :)

Okapi ::

In zdaj se hvališ s tem, da si enega Kitajca ogoljufal.;((

hunter01 ::

VIP58 je kriv, da sem jo dobil zastonj! xD

VIP58 je izjavil:

@hunter01
Tvoja lučka se je najbrž izgubila na poti, oz zašla v napačne roke.
Sicer je še nekaj malega možnosti da jo dobiš, samo ne se preveč zanašat na to.


Kolk sem že Sofirn lučk pri njemu naročil, je v vsakem primeru on mene ogoljufal :)

Magic1 ::

Mah ja, kitajci dopinirajo s poštnino, naj potem vsaj dostavijo v nekem doglednem obljubljenem času. Ali je glumil prodajalec in poslal 2 meseca kasneje, ali pa pošta. Ti naročiš iz kitajske in pričakuješ da bo trajalo 2 tedna do 2 meseca. 4 mesece+ pa res ni več izgovor. Jaz bi mu na koncu vseeno večino nakazal, sam pošten itak vedno dobi prst nekam.
Magic

msms ::

Samael ::

Kaj je pa lahko kitajec storil, ko so pa še iz nemškega Amazona pošiljske tiste mesece potovale po 3 - 4 tedne, ker je bil na avstrijskem poštnem hubu tisti izbruh korone in je vse skupaj stalo tedne :)



msms je izjavil:

Dobra cena:


https://www.aliexpress.com/item/4000152...


Običajno se jo dobi za 9.99USD :P
Tule je cena boljša: Convoy S2+ Black L2 7135x8 3/5mode EDC LED Flashlight 18650 - XML2 U2-1A
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

tikitoki ::

Samael je izjavil:

@tikitoki, dandanes je z nekaj izjemami nastavljiv fokus domena najslabših, cenenih svetilk, ki s fokusom skušajo kompenzirati slabo ledico, ampak v reali to izgleda zgolj mini kvadratek par 10 metrov stran, medtem, ko ima večina solidnih, pa cenovno še vedno relativno ugodnih lučk, ki nas jih večina tu kupuje, zmogljivosti, ki brez fokusa tako po kakovosti izdelave, kot tudi svetilnosti krepko prekašajo te običajne kitajske lučke s fokusom.
100, 200, 300... metrov svetilnosti zmore že recimo lučka tipa Convoy C8 za ceno pod 15USD.

Best buy v okviru zmogljivosti sta ta moment najbrž še vedno Astrolux FT03 SST40/Astrolux FT03 XHP50.2 za ceno od $29.99 do $35.99 (odvisno kakšen deal je trenutno v veljavi, druga je cca $4 dražja - vsekakor pa ne plačaj polne navedene cene) in pa Astrolux(R) EC01 XHP50B za ceno okoli $25. Prva, ki je precej impresivna za ta denar, zaradi teže in velikosti ne bo vsakodnevni sprehajalec, druga je pa že lahko.
Če preferiraš nekaj, kar se da v žep, pa se je treba ozreti za malimi valjastimi lučkami - kjer je pa tudi precej solidne izbire. V končni fazi je tu že navadna Convoy s2+ za nekih $10 pravi working horse, ki te ne bo razočaral.
Če želiš iti še malo manjše sta tu fajni AA/14500 lučki Lumintop Tool AA/14500 2.0 za nekih $15 in Sofirn SP10S za nekih $12 (dolar več ali manj, odvisno od deala).

Zgoraj omenjeni Astroluxovi lučki imata integriran USB polnilec, Convoy-ki pa ne. Vse štiri večje so na litijevo baterijo različnega formata, manjši dve pa tako na navadno alkalno/NiMH AA, kot tudi litijevo 14500 - pri slednji je svetilnost cca enkrat večja.
Seveda je super lučk, o katerih lahko tu debatiramo še veliko več, to so le nekateri očitnejši predlogi.


Hvala.

gregor ::

vsakih nekaj dni, nov astrolux polnilec

Astrolux MC01 Battery Charger & Power Bank
https://www.facebook.com/AstroluxFlashl...

Samael ::

2A, ampak za en slot, podobno kot lii-100 povsem preprost, brez LCD zaslona, diagnostike ... se mi zdi za 8,5USD (cena s kuponom + poštnina) čisto predrag. Za podobno ceno se običajno dobi že lii-402 s štirimi sloti.
Sicer mi je videti čisto ok, ampak sprejemljiv za recimo max 4USD vključno s poštnino :P
Samael != Samuel

Samael ::

LUMINTOP EDC AA Osram LED 600LM AA/14500
Tole je pa menda novo.

Všeč mi je minimalistični dizajn in tir leča, ki me spominja na te 21mm, ki jih imam na nekaterih s2+ in tako lepo, enakormerno, povsem brez krogca, razpršijo svetlobo. Popoln, prijeten flood.
S kodo FINLMT pride cca 17USD + poštnina, tako da ima kar nekaj solidne konkurence v 12 - 15USD rangu in je zaenkrat še ne bom nabavil. Ali pač? Ugh.
Samael != Samuel

b4d ::

Ze ko so objavili pred mesecem sem videl da ubistvu nic zame ni ok, 6500K, nizek CRI, ni sublumen nacina. Tako da potem nisem narocil.

Sem pa danes zasijal na mini pohodu na lokalnem gricu, malo nas je tema zajela, Convoy S2+ SST20 FTW, kot podnevi :D
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

gregor ::

Samael ::

gregor je izjavil:

https://1lumen.com/review/lumintop-edc-...

Evo (spodnja slika levo), kot sem predvideval, čisti flood/razlitje svetlobe brez kakršnih koli krogcev :) Tir optika naredi tu svoje. Že zaradi tega ta lučka nekoliko odstopa od ostalih 14500 lučk.
Je pa res malce smotano, da dajo zraven difuzor, medtem ko lučka ne stoji pokonci.
Hvala za link.
Samael != Samuel

49106 ::

Mislim, da bom zbral nekaj lučk :) Katere (mal boljše) lučke "moram imeti"?

Za začetek bi rad lanterno (za delavnico, camping in poletne večere zunaj)


Zaenkrat imam Nitecore EA45S (če jo najdem :)), naročil sem FT03 in pa Nitecore Tiki, medtem ko čakam na ugodnejšo ceno za TIP2.

Prosim tudi za še kakšno stran s kuponi, poleg tiste iz BLF.

Samael ::

https://couponsfromchina.com ima kar precej tega z banggooda in gearbesta, moraš pa poznati ime lučke, da odtipkaš to kar iščeš.
Zdi se mi, da ima ta stran skripto, ki preverja, če so kuponi še aktivni, tako da je večina v koraku s časom.
Samael != Samuel

b4d ::

Samael je izjavil:

gregor je izjavil:

https://1lumen.com/review/lumintop-edc-...

Evo (spodnja slika levo), kot sem predvideval, čisti flood/razlitje svetlobe brez kakršnih koli krogcev :) Tir optika naredi tu svoje. Že zaradi tega ta lučka nekoliko odstopa od ostalih 14500 lučk.
Je pa res malce smotano, da dajo zraven difuzor, medtem ko lučka ne stoji pokonci.
Hvala za link.


Ampak to dobis za cent ali dva DC-FIX folije, pa imas zadaj lahko kaksno boljso LED :) Ampak ja, stejem tudi sam TIR za EDC kot plus.

49106 je izjavil:

Mislim, da bom zbral nekaj lučk :) Katere (mal boljše) lučke "moram imeti"?


BLF LT1 laterna.
Lumintop EDC18 / FW3A, kaksen 18650 Emisar flood EDC
Zebra SC64le - to kupis in ne zbiras vec luck
FT03 thrower / Noctigon thrower
FT03 mini ali Convoy C8+ z osram flat white LED (ker zgornja dva sta prevelika za v zep)
Armytek Wizard Pro Nichia 144A za na glavo.
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

Samael ::

Zakaj boljšo led? Saj temperatura, če si imel to v mislih, je zgolj stvar preference in lučkarji s(m)o manjšina. Precej ljudi ne mara ročnih svetilk, ki svetijo "rumeno". Oboje ima svoje pluse in minuse.

Homemade DC-fix rešitev, poor man's difuzor, ki deluje na povsem drugačen način in zgolj zaduši nekaj svetlobe, pa seveda ni primerljiva s pravo TIR optiko, kjer je kot odvisen od vzorca leče in pozicije ledice. TIR optika ne pomeni nujno difuzor, snop je lahko tudi fokusiran od recimo nekih 10 stopinj pa vse tja do 60.
Ta lučka je pač drugačna, ima drugačno optiko in omogoča večjo izbiro na trgu. Ne vem zakaj jo kupil zgolj zato, da bi to, kar je mogoče njena prednost, odstranjeval in namesto tega gor limal folijo. Pač kupiš drugo lučko, če ti to ne leži :)
Samael != Samuel

b4d ::

Samael je izjavil:

Zakaj boljšo led? Saj temperatura, če si imel to v mislih, je zgolj stvar preference in lučkarji s(m)o manjšina. Precej ljudi ne mara ročnih svetilk, ki svetijo "rumeno". Oboje ima svoje pluse in minuse.

Homemade DC-fix rešitev, poor man's difuzor, ki deluje na povsem drugačen način in zgolj zaduši nekaj svetlobe, pa seveda ni primerljiva s pravo TIR optiko, kjer je kot odvisen od vzorca leče in pozicije ledice. TIR optika ne pomeni nujno difuzor, snop je lahko tudi fokusiran od recimo nekih 10 stopinj pa vse tja do 60.
Ta lučka je pač drugačna, ima drugačno optiko in omogoča večjo izbiro na trgu. Ne vem zakaj jo kupil zgolj zato, da bi to, kar je mogoče njena prednost, odstranjeval in namesto tega gor limal folijo. Pač kupiš drugo lučko, če ti to ne leži :)


Temperatura je stvar osebne preference, ampak smo ze ugotovili tudi da toplejsa svetloba manj utruja oci. Glede kvalitete LED sem bolj mislil CRI, pac 70 je po mojem mnenju premalo. In ja tudi ne-entuzijasti so preseneceni ko enkrat vidijo prave barve.

Nisi sploh prebral kar sem napisal, kdo govori o odstranjevanju TIR in lepljenju folije na to lucko. Govorim o tem da kupis mogoce Tool AA z Nichia LED, pa gor das DC-FIX in imas boljso svetilko.
Kaksni posebni TIR reflektorji, a se ti zdi da so dosti razmisljali in razvijali pri tej poceni svetilki? Nabili so gor TIR (ki mu lahko preprosto recemo difuzor) in to je to, ja je boljsi kot DC-FIX, ampak ce direktno ne primerjas, ne opazis. Pri DC-FIX je izguba minimalna in ni opazna.

In ja, super da je opcija tale lucka za nekoga, ki mu pase. Je pa dobro pred nakupom prebrati tudi mnenja drugih in se na temelju tega pravilno zase odlocit.
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

Samael ::

"ugotovili" smo tudi, da imajo high CRI lučke cca 20 - 30% manjšo svetilnost, krajši rang, oddajajo recimo bolj razširjene nichia ledice večjo toploto per lumen, kot non CRI ekvivalenti, se slabše obnesejo v slabših vremenskih pogojih in pa v končni fazi, da velik del populacije ne mara yellow poor piss outputa.
Kot sem rekel, ni slabše/boljše, zgolj stvar osebne izbire. Pri throwerju, kjer topla barva nima kaj početi, pa niti to ne.

b4d je izjavil:

Kaksni posebni TIR reflektorji, a se ti zdi da so dosti razmisljali in razvijali pri tej poceni svetilki? Nabili so gor TIR (ki mu lahko preprosto recemo difuzor) in to je to.

Le da to ni.
In kaj naj bi bili posebni TIR reflektorji? V grobem so zgolj leče, ki se med seboj razlikujejo po vzorcu in pa poziciji ledice pri čemer ni boljšega/slabšega/posebnega, zgolj če ti ustreza/ne ustreza, zdaj govoriš, kot da je zadaj neka velika znanost, potem pa predlagaš ... folijo.

Tule si lahko prebereš več o tem in zakaj se mi primerjava/zamenjava z dc-fix folijo, ki jo prilimaš na steklo, ne zdi na mestu.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

b4d ::

Mislim da sva se izgubila, zdaj ze o throwerjih govoris :D TIR si tudi sam zakompliciral s stopinjami v prejsnjem postu, jaz sem samo rekel, da lahko podoben efekt dobis tudi pri drugih svetilkah z DC-FIX, ce si zelis drugacne LED.

PS: Toplejsa barva tudi pri throwu pomaga, prav zaradi manjsega back-scatterja delcev v zraku. Ampak je to tako minimalno, da je brezveze o tem razmisljat.

Bottom line: Super lucka je, mehak snop, za nekoga, ki ga barve ne brigajo, hoce deep carry clip, forward switch in zeli hladno svetlobo. To kar praviva oba ze od starta.
b4d.sablun.org

Samael ::

Thrower sem omenil kot primer, da oznaka boljša/slabša ledica ni na mestu - ker potem bralcu, ki ne razume najbolj o čem govorimo, de facto do nadaljnjega naredimo, da nekaj pomeni slabše, inferiorno, čeprav to ni. Jaz se teh oznak kolikor se le da izogibam (in pogosto omenim pluse in minuse obeh), ker vem, da stvari niso tako enoznačne.
Ti bi zamenjal omenjeno ledico s takšno, ki tebi bolj ugaja, se ti zdi smiselna - to razumem. Ne pa ker je ta notri slaba. Mogoče je na papirju celo boljša, učinkovitejša, dražja, ne pa tudi po osebni preferenci osebe, ki jo bo uporabljala :)
Samael != Samuel

b4d ::

Evo vidis da se strinjava :) Samo ne tece debata prav takole :D Bom se pa tudi sam v prihodnje izogibal "boljse/slabse".
b4d.sablun.org

Samael ::

b4d je izjavil:

Samo ne tece debata prav takole :D

Mislim, da to ni problem, glede na to, da debata v tej temi celo pri različnih osebnih mnenjih, izkušnjah, kjer ob omejitvah, ki jih predstavlja pisno izražanje, tu pa tam pride tudi do kakšnega kratkega stika, teče na nekem kulturnem pogovornem nivoju, ki bi bil lahko zgled celemu forumu.
Meni osebno ena prijetnejših tem na forumu, pa ne zgolj zaradi skupnega interesa, ki ga imamo tu, ampak tudi komunikacije med nami :)
Samael != Samuel

hunter01 ::

Meni osebno je kar groza, ko dobim v roko lučko v toplem odtenku. Barve in utrujene oči gor ali dol, ampak jaz vedno vzamem 5k-6k temperaturo. Raje 6.5k kot 4.5k. Mogoče enkrat nabavim eno res res toplo za potrebe kakega ambienta in fotografije, ampak za "svetit si" je pa zame res no go.

hunter01 ::

Koliko 14500 lučk sploh ima različico s TIR opcijo?

Samael ::

Jaz vem samo za Olight S1A (ki ni ravno v budget razredu), Manker E03H (ki je kotna lučka) in to zgoraj omenjeno.
Ni jih prav dosti, pa za povsem drugačne tipe gre. Olight S1A ima recimo taprvo na tej sliki (real spot), Lumintop AA EDC pa drugo (smooth spot).

Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

REAL SPOT (-RS)
Real Spot lenses are the tightest spot optics in the lens family. The main purpose for these lenses is to create high cd/lm peak and the design excludes elements that would have color mixing capabilities. This might lead to minor problems in the light distribution. Real Spot lens can be easily identified as it has fully polished surfaces and some lenses are hollow in the middle.

SMOOTH SPOT (-SS)
The main difference between Smooth Spot and Real Spot lenses is the polished "pillow" surface on the Smooth Spot lenses. This kind of design gives better quality light distribution, but at the same time reduces the cd/lm peak and widens the beam.

Vir.
Samael != Samuel

VIP58 ::

hunter01 je izjavil:

VIP58 je kriv, da sem jo dobil zastonj! xD

VIP58 je izjavil:

@hunter01
Tvoja lučka se je najbrž izgubila na poti, oz zašla v napačne roke.
Sicer je še nekaj malega možnosti da jo dobiš, samo ne se preveč zanašat na to.


Kolk sem že Sofirn lučk pri njemu naročil, je v vsakem primeru on mene ogoljufal :)


Me veseli, da sem kdaj tudi za kaj dobrega "kriv" :D

Samael
:: danes, 02:27:56
https://couponsfromchina.com


Ali je komu kaj jasno zakaj ne morem dostopat do te strani, vedno dobim: "Forbidden You don't have permission to access this resource".
Domnevam da imam neko nastavitev v firefoxu, ki preprečuje dostop.
Too much of everything is just enough.

Samael ::

Nimam pojma. Kot vidim ima stran veljaven certifikat in varno šifrirano povezavo, tako da to ne bi smel biti razlog.
Samael != Samuel

VIP58 ::

To se mi dogaja že kake pol leta, tudi na prenosniku je isto. Bom še ponudnika zamenjal.
Too much of everything is just enough.

GupeM ::

VIP58 je izjavil:

Samael
:: danes, 02:27:56
https://couponsfromchina.com


Ali je komu kaj jasno zakaj ne morem dostopat do te strani, vedno dobim: "Forbidden You don't have permission to access this resource".
Domnevam da imam neko nastavitev v firefoxu, ki preprečuje dostop.

Imaš mogoče VPN ali vključeno kakšno varčevanje podatkov?

VIP58 ::

Nobenih VPNjev in nobenega varčevanja... tudi pri drugem operaterju je isto. Na prvo stran še pridem, linkov na strani pa ne morem odpirat.
Too much of everything is just enough.

Aar2rk ::

hunter01 je izjavil:

Meni osebno je kar groza, ko dobim v roko lučko v toplem odtenku. Barve in utrujene oči gor ali dol, ampak jaz vedno vzamem 5k-6k temperaturo. Raje 6.5k kot 4.5k. Mogoče enkrat nabavim eno res res toplo za potrebe kakega ambienta in fotografije, ampak za "svetit si" je pa zame res no go.


Ja, kot pravi Samael, stvar preference. Jaz imam raje malo manj K kot (pre)več.

Samael ::

VIP58 je izjavil:

Nobenih VPNjev in nobenega varčevanja... tudi pri drugem operaterju je isto. Na prvo stran še pridem, linkov na strani pa ne morem odpirat.

Za moment ugasni firewall, če ga imaš in antivirusni, če ga imaš - in preveri. Precej mogoče, da te skozi ne spusti kakšna security nastavitev, ki ju imaš na obeh napravah.
Samael != Samuel

VIP58 ::

Pogasnil vse, restartal sistem, ne pomaga nič...
Sumim ponudnika interneta (A1 in Hofer, isto omrežje). ali lahko kdo preizkusi omenjenega opreraterja.

Da ne bomo čisto off...
Meni je načelno toplejša svetloba ustreznejša, ampak thrower mora bit pa 6000K. CRI pa vsaj 80
Too much of everything is just enough.

Samael ::

Prav imaš :) Pride na osnovno stran, naprej (linki) pa ni dostopa preko HOT (A1) omrežja. Ravnokar preveril na telefonu. To je že za prijavo hot.si supportu.

Samael != Samuel

VIP58 ::

Hvala Samael,
Zdaj grem pa na A1 težit;((
Too much of everything is just enough.

GupeM ::

Ja, tudi meni na A1 ne dela. Telemach dela.

hunter01 ::

Lumintop GT mini za 29$ - kr tempting je tole ...

49106 ::

b4d je izjavil:



BLF LT1 laterna.
Lumintop EDC18 / FW3A, kaksen 18650 Emisar flood EDC
Zebra SC64le - to kupis in ne zbiras vec luck
FT03 thrower / Noctigon thrower
FT03 mini ali Convoy C8+ z osram flat white LED (ker zgornja dva sta prevelika za v zep)
Armytek Wizard Pro Nichia 144A za na glavo.


Hvala za listo. Na kakšno ceno naj ciljam? BLF LT1 je trenutno 57$. Zebra in Armytek se verjetno prodajata pro MSRP, kaj pa ostale?

b4d je izjavil:


Zebra SC64le - to kupis in ne zbiras vec luck


A lahko poveš kaj več

matobeli ::

Tolk je draga da te vse mine.:))

V delu je tudi BLF LT1 mini za tiste ki iščejo lanterno.

Samael ::

Evo, @Messiah, NITECORE TIP SE 700LM OSRAM P8 ima ta moment na banggoodu flashsale za US$19.69
Samael != Samuel

49106 ::

Hvala. Tudi za tole:

Samael je izjavil:

https://couponsfromchina.com ima kar precej tega z banggooda in gearbesta, moraš pa poznati ime lučke, da odtipkaš to kar iščeš.
Zdi se mi, da ima ta stran skripto, ki preverja, če so kuponi še aktivni, tako da je večina v koraku s časom.





matobeli je izjavil:

Tolk je draga da te vse mine.:))


Lučke neham zbirat, ko pridem do Marauderja :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

49106 ::

Tip SE ima USB-C, TIP 2 pa micro USB?

Kaj menite, da je boljša izbira, Nitecore BR35 ali Lezyne 1600xxl?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

b4d ::

matobeli je izjavil:

Tolk je draga da te vse mine.:))


Tolko kot ene par komadov S2+, dejansko prisparas ce kupis samo tole in nic drugega, vsaj ce gledamo kolko lamp smo nabavili posamezniki v tej temi :D
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

b4d ::

49106 je izjavil:


b4d je izjavil:


Zebra SC64le - to kupis in ne zbiras vec luck

A lahko poveš kaj več


Glede cen nazalost nisem najbolj na tekocem.

Zebra pa zato ker:
- lahka in majhna
- dober emiter
- varcna (ne rabis usb polnjenja ce polnis enkrat na par mesecev)
- sveti enakomerno skoraj do izpraznitve akumulatorja
- super sub lumen nacini (moonlight)
- precej dobro drzi svetilnost na max
- vse skupaj je noter zalito, tako da naj bi bila bolj odporna na udarce (pri taki ceni ti itak ne pade :D )
- profil zarka je kul za EDC
- eko embalaza
- ce ti ustreza uporabniski vmesnik je super, da se ga nastavit ok, ni pa to anduril

Je pa cena precej visoka, sploh pri zadnji podrazitvi na Nkonu :(



Lumintop GT nano, komentarji?

https://www.lumintoponline.com/Lumintop...

Cena je malo nora, drugace pa simpaticna luc zgleda.
b4d.sablun.org

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: b4d ()

FireSnake ::

hunter01 je izjavil:

Konec koncev sem jo pa zastonj na koncu dobil, ker sem po 4ih mesecih odprl dispute, 1 teden za tem je pa prišla :)


In je kasneje nisi plačal?
No, zaradi bedakov tvojega kova se trgovine odločajo, da dajo Slovenijo na črno listo.
In potem se nekateri še čudijo, da se v SLO ne pošilja.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

gregor ::

Samael je izjavil:

Evo, @Messiah, NITECORE TIP SE 700LM OSRAM P8 ima ta moment na banggoodu flashsale za US$19.69


Naročeno. :D
Hvala
LP
««
234 / 318
»»