Forum » Loža » Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Temo vidijo: vsi

NekdoPach ::

gregor ::
Lepo, si imel carinski postopek?
Če je šlo mimo carine, brez DDV, je dobra novica za vse, ki še bodo kupovali Convoy lučke.
LP
Če je šlo mimo carine, brez DDV, je dobra novica za vse, ki še bodo kupovali Convoy lučke.
LP

Nič carine.
Stran je super, cene so nižje kot na aliexpresu, izbrskal sem celo kodo za 5% popust ki menda vedno deluje: PY7MMA3Y
Stran je super, cene so nižje kot na aliexpresu, izbrskal sem celo kodo za 5% popust ki menda vedno deluje: PY7MMA3Y

Samael ::
Kar luštna lučka, si pa predstavljam, da se hitro greje. Convoy se ni nikoli kaj dosti obremenjeval s termoregulacijo oz. si tu še najlažje skozi prišel, če si vzel isti model lučke z manjšim številom regulatorjev.
A lahko pogledaš, kakšen je obseg leč?
Pred leti sem na Leddna (nekoč je bila to super trgovina z rezervnimi lečami za lučke) po 40 centov / kos kupil en kup 10/15/25/45/60/TIR stopinjskih 21mm leč, ki pašejo v skoraj vsako 18650 Convoyko (s2, s2+, s3.... s9), medtem ko je ta 21700, pa bi znala imeti večji obseg.
A lahko pogledaš, kakšen je obseg leč?
Pred leti sem na Leddna (nekoč je bila to super trgovina z rezervnimi lečami za lučke) po 40 centov / kos kupil en kup 10/15/25/45/60/TIR stopinjskih 21mm leč, ki pašejo v skoraj vsako 18650 Convoyko (s2, s2+, s3.... s9), medtem ko je ta 21700, pa bi znala imeti večji obseg.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

Sem izmeril, TIR leče imajo obseg 21mm in globino 12.8mm, kot piše na https://convoylight.com/collections/tir...
Nisem pa še utegnil stestirat kako paše noter.
Nisem pa še utegnil stestirat kako paše noter.

Samael ::
E,to bi znalo biti to. Sem že pozabil na to, pa si me spomnil... :) Hvala.
Vidim zdajle, koliko več je tega, tudi na aliju, kot včasih, ko si dobil samo v nekih obrobnih specializiranih trgovinah.
Že kar nekaj časa (let) je, kar sem se igral s tem, mi je bilo pa zanimivo kako z neko malo in cenovno ugodno modifikacijo lučka postane povsem "drugačna" in lahko tudi boljša - odvisno, kaj daš noter ... recimo spremeniš svetlobni vzorec (povečaš/zmanjšaš flood), se znebiš artefaktov (ostrih prehodov oz. krogcev itd...), znanjšaš izgubo svetlobe (odvisno kaj izbereš, nekatere TIR leče usmerijo več svetlobe naprej), glede na potrebe ali pa samo estetski videz boljše oz bolj smooth porazdeliš svetlobo in podobno ...
Vidim zdajle, koliko več je tega, tudi na aliju, kot včasih, ko si dobil samo v nekih obrobnih specializiranih trgovinah.
Že kar nekaj časa (let) je, kar sem se igral s tem, mi je bilo pa zanimivo kako z neko malo in cenovno ugodno modifikacijo lučka postane povsem "drugačna" in lahko tudi boljša - odvisno, kaj daš noter ... recimo spremeniš svetlobni vzorec (povečaš/zmanjšaš flood), se znebiš artefaktov (ostrih prehodov oz. krogcev itd...), znanjšaš izgubo svetlobe (odvisno kaj izbereš, nekatere TIR leče usmerijo več svetlobe naprej), glede na potrebe ali pa samo estetski videz boljše oz bolj smooth porazdeliš svetlobo in podobno ...
Samael != Samuel

VIP58 ::
Na convoylight sem februarja za kolega naročil dve Convoy M21A SST40. Ima že dve iz leta 2019, (SST40, takrat edina možnost) prva izdaja, katere so imele še bypasse. Po enem letu so pregoreli, po Simonovem nasvetu sem jih zamenjal z debelejšimi vzmetmi in ni bilo več težav. Kmalu potem je tudi on zamenjal vzmeti. Lučki sta bili takrat kupljeni pri Banggoodu za isto ceno (20€). Kolega ni maral USB polnjenja, ampak menjavo baterij. Uporablja 6x Samsung INR21700-50E, po dobrih petih letih uporabe so najstarejše tri izgubile okoli 5% kapacitete. Lučke so v stalni in neprizanesljivi uporabi številnih družinskih članov, na kmetiji.
Too much of everything is just enough.

TIR je eden od glavnih razlogov da sem kupil s21, redkokatera lampica to omogoča tovarniško, oblika žarka pa je v meni dosti bolj pomembna kot pa neki super duper featurji. Zanimivi so recimo "stripe", ki svetlobo raspršijo v samo v eni osi: žarek je potem elipsaste oz podolgovate oblike, kar je koristno recimo če luč namontiraš na belanca od bicikla, da sveti v tla in ne v luft proti ostalim.
Tu so lepo razloženi različni tipi TIR optik če koga zanima:
https://www.ledil.com/support/guide-to-...
Tu so lepo razloženi različni tipi TIR optik če koga zanima:
https://www.ledil.com/support/guide-to-...

kumer ::
nova (posodobljena) velika
Astrolux lučka
Astrolux(R) MF05 V2 SBT90.2 3098M Ultra Throw 7000LM Powerful Flashlight with 42000mAh 46120 Battery 2,400,000CD High Power Long Range Super Bright LED Torch Strong Handheld Searchlight - Black
https://www.banggood.com/Astrolux-MF05-...
cene pa raje ne poglejte...
LP

Astrolux(R) MF05 V2 SBT90.2 3098M Ultra Throw 7000LM Powerful Flashlight with 42000mAh 46120 Battery 2,400,000CD High Power Long Range Super Bright LED Torch Strong Handheld Searchlight - Black
https://www.banggood.com/Astrolux-MF05-...
cene pa raje ne poglejte...

LP