» »

Internet mi šteka v online igrah!

Internet mi šteka v online igrah!

Buggo ::

Ko igram kasno igro online recimo Cod mw2, team fortress 2, alien swarm, Half Life 2 Deathmatch ali katerikoli drugo, ki je online mi lega (Internet Šteka). Latency sem v team fortress 2 pogledal in je od 60-80pinga kar je cisto vredu ping za tekoce igranje. NPR: grem v eno online igro zacnem igrati vse je cisto v redu in normalno hitro ping je nizek in v redu, cez 1 dobro minuto se pa kar vse ustavi za ene 4-5 sekund pol pa se pa spet vse nazaj vrne... in to se zgodi vcasih tudi 5-krat na minuto in tako se defenitivno ne, da igrati online. To se meni dogaja že šest mesecev pred tem pa nikoli nisem imel takih težav. Router je wrt 300n kupljen leta 2007 na racunalniku pa imam dve mrezni kartici ena kupljena pred kratkim Linksys WUSB600N (kupil sem jo zato ker sem mislil da je za to kriva moja vgrajena mrezna kartica ampak sem se motil) ta deluje preko usb ena je pa vgrajena ASUS 802.11n Wireless LAN Card iz leta 2008. Z vgrajeno mrezno kartico se, da vsaj po internetu normalno brskati ampak, da bi pa kasno igro igral online pa ne. Kartica preko usb pa niti podrazno ne dela online pa komaj kaj odpre na
internetu.

Podatki o karticah, ko delujeta:

WUSB600N Lan Hitrost: Najmanj: 1mb Najvec 40.5mb 1Crtica od 5crtic
ASUS 802.11n Wireless LAN Card: Lan Hitrost: Najmanj: 13.5mb Najvec: 216mb 2Crtice od 5 crtic

Moram vas opomniti, da Router in obe mrezni kartici so N standard In ko sem enkrat sel z racunalnikom cisto do routerja (prvo nadstropje jaz sem v pritlicju) je vgrajena mrezna kartica kazala 300mb hitro lan povezavo, ki je bila cisto stabilna in se ni nic spreminjala.

Stvari, ki na to sigurno ne vplivajo (in so 6 mesecev nazaj normalno delovale):
-Razlog, da mi igre stekajo online 100% SUPER ULTRA MEGAMULTITATIVNO ZAGOTAVLJAM, da ni internet hitrost, ki sicer ne blesti (2mb/512kb) ampak je dovolj hitra za internet in mi je 6 mesecev nazaj delala 3 leta vredu.
-Razdalja (leta 2007 sem imel TP-LINK G standard wireless kartico, ki je bila 2.5 metra bolj oddaljena od routerja kot sta trenutni kartici ki ju uporabljam in je imela 3 crtice od 5crtic in ni v igrah online igrah NIKOLI štekalo.)
-Računalnik je čisto dovolj zmogljiv za katerokoli igro. Imam intel core i7 920 @2.6ghz 3ggb ddr3 ram 1333mhz ati radeon 4850 in 500gb diska (se en 500gb samo ni v uporabi)

Pred kratkim sem prestavil na Windows 7 Ultimate 32 bit pred tem sem pa imel Windows 7 Home Premium 64bit. Windows 7 home premium 64 bit sem zacel uporabljati od dneva izdaje (jesen 2009) (neoriginalen) in mi je internet delal gor brez kakrsnihkoli tezav vse do januarja 2010. Julija sem se odlocil da bom zamenjal OS z 32 bitnim, ker sem sklepal, da je mogoce tezava z driverji (gonilniki) ampak na zalost tudi to ni pomagalo.

Pingtest rezultat (reklo mi je, da ni moglo izmeriti packet loss)

Moj Internetni ponudnik je TUŠ telekom.

Ali mogoče mislite, da bi bilo dobro če kupim nov router?
Ali je mogoče OS kriv ali gonilniki?
Ali so mrezne kartice krive?
Ali moram kaj nastiviti na routerju?

Če imate še kakšna dodatna vprašanje jih kar napišite.

Če znate rešiti to težavo mi prosim napišite kako in kaj.

Hvala.
  • zavaroval slike: bluefish ()

Buggo ::

ups
se opravicujem
sem po pomoti dvakrat objavil

Vanadium ::

ČE imaš Možnost poveži se z kablom direkt na router. Jaz mislim da bi bil problem v brežični povezavi

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol WiFi (optika) - ping

Oddelek: Pomoč in nasveti
142444 (2150) zuz3k
»

Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )

7819633 (17528) pobalinka2
»

Mrežna kartica za brezžično omrežje

Oddelek: Kaj kupiti
103445 (3228) blackbfm
»

router doseg

161822 (1626) T0RN4D0
»

Kako najbolje izboljšati signal med routerjem wrv200 in mrežnim usb wusb54gr?

Oddelek: Omrežja in internet
91901 (1746) kinca

Več podobnih tem