» »

prenova domačega omrežja - dd-wrt vprašanja

prenova domačega omrežja - dd-wrt vprašanja

Yohan del Sud ::

Živjo

Spravljam se malo preureja domače omrežje, pa preden brezglavo začnem pretikat kable, bi prosil za malo pomoči.

Trenutno stanje je tako: povezava (fiksen ip) prihajo preko thomsonovega kabelskega modema preko telemaha. Od tam je šlo v strežnik z dvema karticima za notranjo in zunanjo mrežo. Iz notranje je šlo potem na linksys wrt54gl ceplen na dd-wrt. Od tam pa na ostale mašine žično ali brezžično. Sama povezava iz modema (push povezava) deluje tudi direktno in avtomatsko brez dodatnih nastavitev na samih končnih mašinah (win7, mac), če tja vstavim kabel. V tem primeru ipconfig spiše naslednji manifest:
 ipconfig

ipconfig

Zej ta trik seveda ne dela na ruterju, ker je pač tako nastavljen.

No sedaj bi pač točno to želel imet. Najprej povezavo v ruter in od tam na druge mašine in strežnik. Sam sem hotel samo ponastavit dd.wrt in se potem poigrat še z nastavitvami. Na kaj vse moram tu pazit? Ima kdo podobno situacijo, lahko sem prilima svoje nastavitve? Kako potem nastavim za strežnik ali v njemu?
www.strancar.com

Yohan del Sud ::

Ma ja, za zadevo je dovolj hard reset, ampak je treba potem resetirat tudi modem, za kar so mi dali idejo na tehnični pomoč. Vseeno bi še rabil ideje za nastavitve na relaciji ruter strežnik... Kaj, fiksen notranji IP in kakšna nastavitev v ruterju?
www.strancar.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372343337 (43793) ignats
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

7815002 (13591) styled
»

OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )

7910381 (8241) BivšiUser2
»

Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modema