» »

Internet ne dela čeprav povezava je.

Internet ne dela čeprav povezava je.

fREE2 ::

Težave imam z enim PC-jem, ki se povezuje prek USB wireless adapterja. Vse se poveže kot je treba, celo ikonca označuje uspešno povezavo v omrežje, v routerju se prav tako pojavi PC s svojo IP številko. V glavnem vse je poglihtano od IP-ja, do SUbnet-a, DNS itd, Ampak se noče povezat v internet ne in ne. Kašna ideja?

imagodei ::

netsh int ip reset c:\resetlog.txt
- Hoc est qui sumus -

AndrejS ::

Kaj pa gateway ?

fREE2 ::

@imagodei, a to rabiš vpogled v datoteko resetlog.txt ? Nastavitve so se izbrisale. Zdej moram vse še enkrat vpisovat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fREE2 ()

imagodei ::

Nič ne rabiš gledat. To ti resetira tcp/ip stack. Možno, da ti zbriše nastavitve, čeprav ni nujno. Meni jih (pred par dnevi na enem službenem prenosniku) ni.
- Hoc est qui sumus -

fREE2 ::

Niti v router se ne morem več prijavit. V 3PM, toliko časa izgubiš za ene neumnosti...

imagodei ::

to pa ne zaradi netsh... ;)

Tole, kar sedaj razlagaš, je čisto druga dimenzija. Router problemi, mogoče?
- Hoc est qui sumus -

fREE2 ::

Vse skup je resetirano.
Takonekako izgleda moje domače omrežje:
1. router netgear WGT624v3 (wireless),
2. PC povezan s kablom o routerja,
2. XBOX360 igralna konzola prek kabla do routerja,
3. notebook z wireless (HP530),
4. PC z wireless USB adptorjem netgear.

Router je zdejle kot DHCP server in vključen je wireless radio. Zaščita je wep, in vklopjen je SSID. Najprej bi vprašal zkaj routet ne dodeli notbooku IP-ja in ga niti ni v routerjevi hanstavitvah (je viden samo PC pod 2.). Na notebooku mi pa izpiše, da je povezan na moje domače omrežje. Ko pa dam IPCONFIG mi izpiše čist brezvezen naslov.

blackbfm ::

HP notebooki so mal čudni. Zadnjič sem servisiral en prenosnik mislim da 6820s. Ja wireless ni delu dokler nisem izklopil enkripcije (router imam wrt54gl + tomato da ne bo kdo pameten :).

fREE2 ::

Čudni so windowsi ne HP-ji. Vglavnem pri Netgearju so mi odgovorili z "robotskim odgovorom" , da najprej prklopim notebook prek kabla naštimam vse avomatsko da je, in pol da preklopim na wireless in če še imam probleme, da se še enkrat oglasim.

imagodei ::

@blackclw,

HP-jevi notebooki niso nič čudni. Imam 15 notebookov v službi, pa na nobenem ni "čudnih" problemov.

Sam veš, da se takšni "čudni" problemi največkrat izkažejo kot human error.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

free2> "Na notebooku mi pa izpiše, da je povezan na moje domače omrežje. Ko pa dam IPCONFIG mi izpiše čist brezvezen naslov."

To se ti pc in router povežeta na Layerju 2, klasična internet povezava se pa lahko vzpostavi šele, ko ima PC IP naslov. Zanimivo, da ti noče pridobit naslova. Bi rekel, da netsh ... ukaz to mora poštimat. Guess not, then.

Kaj pa, če peš napišeš IP/subnet/gateway v nastavitve?
- Hoc est qui sumus -

fREE2 ::

Zdej sem notebook porihtal po nasvetu "Netgearjeve službe za pomoč uporabnikom" kar niti ni bilo tako težko ker ima notebook že vgrajen wireless a ne da. Še vedno me mantra tist USB adpter, ki je v bistvu takoj na začetku funkcioniral. Samo ne vem zakaj sem šel štimat IP-je na manual - nekaj se ne ujema, tudi na avtomatsko se router in PC ne najdeta več. Mislim, da bi to moglo bit nekaj v regisrtih ali v windows service nake nastavitve vrnit nazaj kot je bilo. You have the word.

imagodei ::

Čaki, čaki - you lost me... Sprva si govoril o namiznem PC-ju, ki se povezuje preko USB wi-fi adapterja, zdaj pa beseda teče o notebooku... :/

Kako stojimo z desktop mašino?
- Hoc est qui sumus -

fREE2 ::

Ga rihtam.USB adapter pride s programsko opremo zravn. V 3 koraku med inštalacijo moraš povedat ali boš izbral windowse ali priloženo programsko opremo od Netgearja za nastavitev brezvrvičnega omrežja. No če izbereš Netgear namesto windows, te program vodi skozi nastavitve od SSID, do WEP. Sej to ni problem nastavit, problem je ker ne funkcionira. Zato sem priklopil tudi ethernet in deluje, ko podklopim noče več. Tako da sem končal z dvema bližnjicama za wireless: ena od windowsov in druga od Netgearjevega inštalacijskega programa. Obe ne delujeta (si iščeta IP). Ker je ethernet dobil 192.168.1.5 sem jo dal "ročno" v nastavitve na PC-ju misleč da se bo nekaj premaknilo ampak ne. Pa še to: na začetku je zadeva delovala. Samo jaz sem šel v router in razkljukal "router acts as a DHCP server" in šel ročno dajat IP - od takrat se ne najdeta več (USB in router). Sem dal nazaj na automatic, ma je isto.

Invictus ::

Vedno je bolje, če uporabljaš windows kot glavnega za wireless. Tako vsaj veš kje iskat napake. Ampak brez tega da vidim nastavitve routerja, ti res ne morem pomagat.

Vklopi si WPA kodiranje namesto WEP. Precej bolj varno. Sam ti USB ključki ponavadi ne podpirajo AES kodiranja, ker nimajo dovolj močnega čipa gor. Tako da izberi TKIP. Mogoče tudi nimaš nastavljen SSID broadcast, pa si se zatipkal pri vpisu SSID-ja.

Druga možnost je še, da imaš omejen DHCP pool. Tako da mu zmanjka IP naslovov.

LP I.

fREE2 ::

Ma glej če ti daš v routterju da dodeli avtomatsko IP-je in se vsi povežejo in vse dela - tudi USB adpter. Pol se daš routerju ročno nastavitve. Vse dela razren USB-ja. POl vrnem nazaj na avtomatsko, vse deluje, USB ne. NE vem, mogoče je treba kaj popucat w windowsih, kake registre, services - vrnit kot je bilo prej. Raje se odločim za programsko opremo od Netgear, ker je že deloval na ta način (takoj na začetku-v bistvu po 10-ih minutah inštalacije).

imagodei ::

free,
jaz sem tudi imel probleme z desktop mašino, ko sem si omislil USB wireless od t-linka in sem izbral t-linkov wireless manager. Kasneje sem ga odinštaliral in uporabljam Windows wireless manager. Much better.

Pa brez zamere, ampak moram rečt, da imaš tak stil pisanja, da iz sporočila v sporočilo vem manj in ne več. Težko se karkoli pomaga, če je treba najprej dešifrirat, kaj te tare.
- Hoc est qui sumus -

fREE2 ::

Desktop z wirelessom zafrkava. Vglavnem ga ne spravim da se poveže. V routerju je naštimano na avtomatsko (router as DHCP server)
Tako zdej izgleda mreža:
1. 192.168.1.2 = PC (kabel)
2. 192.168.1.3 = wireless notebook
3. 192.168.1.4 = igralna konzola xbox360 (kabel)
4. 192.168.1.5 => se ne dogaja nič . V routerju jaz vidim MAC od wirelessa (samo MAC, nič IP-ja).

fREE2 ::

Deluje. Je bilo treba izklopit enkripcijo.

Kreddy ::

fREE2 je izjavil:

Deluje. Je bilo treba izklopit enkripcijo.

lahko razložiš? imam enak problem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem vzpostaviti internetne povezave preko routerja

Oddelek: Omrežja in internet
113731 (823) Timmah
»

Problem z Win10 - does not have valid IP

Oddelek: Pomoč in nasveti
334364 (3384) ST-777
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

Oddelek: Omrežja in internet
169422 (9091) Hanzek
»

Povezava med dvema routerjema in wireless

Oddelek: Omrežja in internet
273181 (2889) ali3n
»

netgear WGR614 kot AP na T-2 ?

Oddelek: Omrežja in internet
202287 (2088) trnvpeti

Več podobnih tem