» »

HTC Wildfire

HTC Wildfire

««
11 / 15
»»

CleanPower ::

o rly? kaj pa dela na njem? senzorji delajo? kaj pa kamera? pa wifi? bluetooth mogoče dela? kaj pa usb povezava?

thramos ::

Ja. Skoraj nič. Ne še. Ne še. Ne še. Ne še. Deloma.

Ampak videl ga pa je. ;)

kihc ::

profii je izjavil:

Ne da se. Mogoče bi ti pomagal reset na factory. Meni dela hitreje + baterija drži skor 50% več.


Same here. Sicer ni bi rekel da je razlika pri bateriji ravno 50%, sem jo pa opazil.
x

Gazi ::

Bom jaz tako vprašal, ker se ravno odločam za nakup Wildfirea, mislite da ko pride nova pošiljka le the na Simobil da bodo imeli 2.2 Androida, upam, da bi lahko prišli po novem letu-kmalu...še nekaj ima tale wildfire kako lučko reicmo ko greš zvečer kaj v mašino avta gledat ipd...da ti sveti, tega sem vajen od noki?

kihc ::

Ja, ma LED fleš, ki služi tudi kot lučka. Samo kolk dolg bo zdržala če je boš redno uporabljal je pa drugo ...
x

Gazi ::

Ja, to so tiste ''izredne razmere'' za kako sekundo do minute, pa ne redno, zgolj doskitkrat zna pridt prow, ne mislim lučko uporalbjat ponoči za hojo na Šmarno goro :). Še nekaj danes očinto so spet prišli v simobilove poslovalnice vsaj na pageu ne piše več ''kmalu'' pri opombah za telefon, rabi Wildfire za svoje delovanje veliko intrnetne povezave tu mislim predvsem na zaslon ipd. kjer je izpisana trenutna tempreatura in kraj...to samodejno zazna preko kaih senzorjev GPS al za to osveževanje npr. potrebuje internet, ker imam namen vzet Orto u Nulo s samo 100MB vključenih podatkov...se bojim da ne bo hitro premalo
Do sedaj sem mobilni internet uporabljal zgolj za prebiranje novic in kak mail oziroma facebook!

P.S. Kok imajo pa garancije se potem takem priporoča nadgradnja na 2.2 vidim da so v temi deljenja mnenja

SkIDiver ::

@Gazi. Uporaba LED lučke ne troši baterije kaj bistveno. Sem jo uporabljal že po cca 5 do 10 minut v eno pa ni bilo opazne razlike pri zmogljivosti baterije, ki je še preostala na voljo.

Kar se tiče Widgeta za vreme le ta potrebuje povezavo z internetom, da prenese podatek o temperaturi, in vremenu. Če se bojiš zaradi prenosa podatkov lahko enostavno sklopiš podatkovni prenos. Sam imam na enem izmed zaslonov dodan widget za mobile network, ki ga po želji vklopim. Sicer pa je večji del dneva telefon povezan preko wireless omrežja (v službi in doma). Izven wireless omrežij wireless sklopim, ker sicer konkretno rabi baterijo, ker stalno preiskuje omrežja.

Froyo (android 2.2) pa v mojem primeru deluje super.

Gazi ::

Načeloma Vi uporabniki imate vključenih 100MB al še kaj več, vam to zadostuje...k vem da ste kar fan-i oziroma se spoznate na to kar imate če sodelujete na tem forumu...koliko je garancije oziroma je mogoče že kdo imel opravka s servisom?

JerryP ::

Wut?!!??! piši razumljivo, pa boš dobil kakšen spodoben odgovor :-P

CleanPower ::

100mb je nekje na meji...ni ravno veliko sploh če nimaš dostopa na wifi.
zakaj pa ne greš na tušmobil brezmejnih 200 ali brezmejnih 1000

clancy ::

A obstaja aplikacija z katero lahko pogledaš koliko MB porabi posamezna aplikacija? Zadnjič mi je ena aplikacija v enem večeru požrla 50 MB. Sumim na aplikacijo VremeSLO, ki sem jo potegnil dol z mobitel tehnika, vendar bi se rad prepričal, če je res.

Sicer pa je dosti dobrih aplikacij, z katerimi lahko nadzoruješ porabo in po potrebi tudi zanesljivo izklopiš nezaželjen prenos podatkov preko mobilnega interneta.

Lonsarg ::

@CleanPower Brezmejni so drek, edino 200 je ful fajn za predvsem klice. Imaš Vesolje za ceno brezmejnih 1000, pa je v bistvu Vesolje ekvivalent brezmejnih 5000 po količini vključeni.

@ clancy, mislim da ne obstaja, ker najbrž android ne tracka tega in bi bil edini način za kaj takega merit, da vse data trafic aplikacija nase preusmeri, to pa nočeš take aplikacije inštalirat, tut če obstaja kakšna z root needed.

CleanPower ::

js bom šou pomoje na brezmejnih 200, ker rabim približno takole:
internet 110mb
sms-i 40
klici 50min
ne kličem velik pa se mi splača za 6.75eur na mesec(popust 25% če ne kupš mobittela)

projektor ::

Gazi je izjavil:

Bom jaz tako vprašal, ker se ravno odločam za nakup Wildfirea, mislite da ko pride nova pošiljka le the na Simobil da bodo imeli 2.2 Androida, upam, da bi lahko prišli po novem letu-kmalu...še nekaj ima tale wildfire kako lučko reicmo ko greš zvečer kaj v mašino avta gledat ipd...da ti sveti, tega sem vajen od noki?

Zamenjaj avto, ne pa telefona... :)

barakus ::

Ima kdo tusmobil, me zanima kako mu dela internet?

Gazi ::

Obup, obup tale Simboil, klical na vsaj 10 prodajnih mest...Izola,Koper,Idrija,Ljubljana....bodisi da je na zalogi samo v beli baravi (kar je čisto ''zgrešeno-grdo''), bodisi jih ni, po neuradnih informacijih naj bi dobil zdaj samo belo serijo WIldfire-jev, mogoče kdo ve kdaj bodo prišli k Simobilu v črni oziroma rjavo-beš barvi.

P.S. Odgovora, kok je v garanciji (1 ali 2 leti) pa še nisem dobil, hvala tudi za ta odgovor

Hvala!

gimnazija123 ::

jas imam tušmobil. kaj misliš s tem, kako mu dela internet?

Zgodovina sprememb…

barakus ::

Kako je s pokritostjo...

XtremeX ::

Slaba, samo v večjih mestih je dobra ( ljubljana, maribor, celje,...

Lonsarg ::

Maš kak star podatek od kakega leta nazaj, moj podatek je, da razen v rovtah tu pa tam imaš že povsod signal od Tuša, tak prav fotr, k se okol fura pa gleda na ekran na kirem omrežju je. Tušmobil je zdaj tretje leto v izgradnji omrežja, zato so kakršnekoli informacije, ki jih pogooglaš pa dobiš kak forum iz 2009 nerelavantne. Če nadaljuje hitrost postavljanja baznih, bo čez kako leto prišel na raven Simobila in Mobitela.

Če te pa zanima internet je pa Tušmobil že prehitel Simobil, tako na EDGE, kot UMTS. Edino GPRS vodi Simobil, sam tist je dial up hitrost:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

El Mariachi ::

Se mi splača počakati na HTC Gratio ali vzeti Wildfira za 200 EUR?

Lonsarg ::

Po spec je razlika res mala, edina opazna razlika je 240x320 in 320x480. In nimam pojma kok je real life razlike v teh dveh resolucijah.

djordjevic ::

El Mariachi je izjavil:

Se mi splača počakati na HTC Gratio ali vzeti Wildfira za 200 EUR?

On that note - ima kdo info, kdaj naj bi Gratia dejansko prišla? Moja boljša polovica jo kani nabaviti, če bo prišla v kratkem.
No grave is deep enough to keep us in chains.

DuleKrtola ::

Glede resolucije se imo kar pozna, več fonov z androidom ima 320x480. Sploh gmail na froyotu je na WF grozen. Gratiu manjka samo LED flash

Axl Rose ::

Zanima me, če se splača kupit ta telefon ali raje vzamem HTC Desire, HD, Z ali raje nokio N8 ? :)
predvsem me zanimajo mnenja uporabnikov telefona, kako ste zadovolnji z njim :)

IvoJan ::

Men je desire super, ampak bi rajsi mel desire HD
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

pijavka ::

Odkar sem posodobil na 2.2 mi ne dela GPS. Prej se je lepo pokazala ikona, ko sem ga vklopil, sedaj se pa ne zgodi nič. Google maps ne dela in pač katerakoli aplikacija, ki uporablja GPS. Ima kdo podobno težavo?

genesiss ::

Kako pa urejam kontakte in to na compu? Ker bi si raje tam vse uredil, kot na telefonu.

//EDIT - aha, v gmailu in pol se synca?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: genesiss ()

Lonsarg ::

Če maš na telefonu vkloplen sync so spremembe instantne:) Prov zabavno je, ko dodaš kontakt v Androidu, pa ga čez 10 sekund vidiš v gmailu:) in obratno seveda.

kapNemo ::

Sicer je bilo že nekaj napisanega glede prenosa podatkov, vendar nič konkretnega.

Zanima me, koliko prenosa podatkov je potrebnih za (na mesec):
- osnovno pregledovanje novic (med vožnjo z busom)
- socialna omrežja
- posodabljanje sistema, aplikacij, itd. (gmail, facebook, vreme in ostale drobnarije)
- prenos novih aplikacij iz marketa
- gps tu pa tam
Skratka, Wildfira bi normalno uporabljal, poskušal nove aplikacije in redko koristil gps. S prejšnjo Nokio 5800 nisem bil preveč zadovoljen in še sreča, da je pred tremi meseci padla v vodo:)

Kaj pa pravite o zamenjavi ponudnika?
Do sedaj sem bil zelo zadovoljen z Mobitelom, vendar so se mi malo zamerili s poletnim dvigom cen. Po vsej verjetnosti bom sedaj presedlal na Simobil, vendar sem malo skeptičen. Ali so še vedno neki dodatni stroški z dostopom na Vodafone, čudno zaračunavanje pogovorov, itd. Ali so sedaj že vsi telefoni na Simobilu odklenjeni? Naj bi bili, vendar kaj potem pomeni drobni tisk "Telefoni so prilagojeni za uporabo v Si.mobilovem omrežju" na njihovi spletni strani?

Odločam se, ali vzeti
- ORTO U NULO (10EUR)
ali
- ORTO U NULO + 101 MB prenosa (skupaj 18EUR)

Kakršenkoli komentar/nasvet bo dobrodošel.
Lp

destroyer2k ::

ce klices dosti v druga omrezja raje se vzami 201 paket zraven.

thramos ::

100 mega je dosti, če za večje prenose (aplikacije, ... ) uporabljaš WiFi. Za prebiranje novic, sinhronizacijo in podobno je 100 mega vrh glave.

Vsi telefoni so že par mesecev odklenjeni.

destroyer2k ::

100 mb ni dovolj če gledaš dosti novic. Meni zmanka teh 100 mb v prvih 15-ih dnevih. Tako da si pustim zadnje 5 mb za nujne stvari (večji paket pa ne vzamem ker sem pač škrt).

XtremeX ::

vsakodnevno prbiranje novic se mi zdi da je 100Mb premalo mislim da bi za to rabil okoli 200Mb na mesec po mojih iskušnjah ob predpostavki da ne gledaš clipov na youtubu itd

Gazi ::

A je kdo že menjal spominsko kartico, mam namen kupit 8GB-ULTRA, pa me zanima če so kakšne težave z menjavo, al samo prekopiram stvari iz stare na novo kartico in bo vse štimalo?

kapNemo ::

Sem se že skoraj odločil...

Zanima me le še naslednje: kolikor vidim, tale mobitel nima SLO menija. Ali se to da naložit, recimo na FroYo-ta?
In pa ali bo na tega HTCja možno naložit Gingerbreada (2.3.).

Kakšna pa je kaj primerjava z LG Optimus One? Dejanska razlika se mi zdi samo da ima LG malo boljši procesor in slabši fotoaparat.

Hvala,
Lp

EDIT: za tipkovnico sem že našel rešitev: www.tipke.si. Še vedno me zanima Gingerbread na HTCju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kapNemo ()

_spirit_ ::

Uradnega updejta na 2.3 po vsej verjetnosti ne bo. Še froyo je bil en čas pod vprašajem.
Neuradno si pa lahko že danes naložiš CyanogenMod 7 in s tem Gingerbread 2.3.1, ki dela krasno! Kljub temu, da je še v razvojni fazi. Pogoj je le rootanje telefona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _spirit_ ()

IvoJan ::

Meni je ratalo rootat telefon, ampak mi potem ni hotelo flashat nobenega roma s kartice.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

genesiss ::

Kje se da kupiti kakšen etui? V simobil centru jih majo?

Mavrik ::

Kakšna pa je kaj primerjava z LG Optimus One? Dejanska razlika se mi zdi samo da ima LG malo boljši procesor in slabši fotoaparat.


LG Optimus One ma daleč boljši zaslon (480x320 namesto 320x240). Pojdi si pogledat razliko v poslovalnico, se kar pozna.
The truth is rarely pure and never simple.

IvoJan ::

V soboto sem si pogledal tega maximus one in moram rect da sem bil kar presenecen na kvaliteto tega lgja :)
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

razed ::

se splača htc wildfire zamenjat za iphone 3g 16 gb (malo off topic)?

Mavrik ::

Da. Vse od boljšega zaslona, do boljšega OSa.
The truth is rarely pure and never simple.

Mikemike1 ::

Lep pozdrav. Imam težave z povezavo na internet. Na Wifi se mi takoj poveže, ko pa hočem uporabiti mobile network (ga vključim, vendar se nikoli ne vključi in mi vedno piše Turning on...) Mislim pa da mi je na začetku ko mi je še delalo vse, pisalo conected...in se mi je v roku parih sek. vedno vključil. Nakar sem začel uporabljati aplikacijo apndroid..vendar mi po posodobitvi več ni delovalo in sem jo uninstaliro...sedaj pa se mi sploh več ne gre povezat na internet. Prosim če mi lahko kdo pomaga...Hvala! (HTC WILDFIRE)

SkyEye90 ::

Dva vprašanja:

1. Ima kdo naloženega Garmina, se da naložiti, deluje?
2. Kaj je zdaj s SLO jezikom, je ali ni? 2.2 je uradno ali ni?

Hvala za pomoč :D

BOCo. ::

1. Poskusi iGo
2. Slovenščine še ni, Froyo pa je, tudi uraden HTC sense je na 2.2

SkyEye90 ::

Froyo, to pa je kaj na kratko? Ne poznam androida, sem še na symbian-u :) hvala za odgovor

IvoJan ::

froyo-frozen yoghurt(android 2.2)
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

UPORABNIIKK ::

Me samo nekaj zanima.
1. Telefon HTC wildfrie sem kupila včeraj in ko predvajam neko skladbo mi šumi... Če dam do konca eno glasno musko je uredu ampak ko dam musko potih mi use šumi ko pa prekinem musko pa je vredu.. Se to da kako popraviti ali je to tako narejen telefon in še komu to dela ?
2. Pošilja mi nekej smsje za lokacije že 2 dni. Kako naj se rešim tega ?

Hvala za odgovore

DuleKrtola ::

Na fonu bi pogledal kako nadaljevanko. Kater format je najbolj optimalen, v katerega naj konvertam video? In kateri free player uporabljate, ali je tisti default čist dovolj? Podnapisov ne nucam.
««
11 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12320566 (13077) Mrakw
»

Nakup telefona!

Oddelek: Pomoč in nasveti
333028 (2738) Tine:)
»

Nokia ali HTC

Oddelek: Kaj kupiti
294609 (3370) rzidar1
»

HTC Wlidfire S ali Samsung Ace

Oddelek: Mobilne tehnologije
212998 (2727) MATEJ_92
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416252 (11061) cucolino

Več podobnih tem