» »

HTC Wildfire

HTC Wildfire

««
7 / 15
»»

Lonsarg ::

Je nerazumno, ker eni smo se odvadl old school načina pri Nokiji,WM6.5, kjer moraš aplikacije sam kilat. Android to opravlje zame zadosti dobro sam od sebe. Browser nimaš kaj ubijat, ga bo Android sam, če bo rabil ram, če pa ne bo rabil rama pa je itak bolja, da ostane v RAMu. Android je pač fool proff pa poskrbi, da je čim težje ubiti aplikacijo, ker je bolje za uporabnika(čeprav se nekateri uporabniki tega ne zavedajo), da se jih ne ubija ročno.

Čeprav pa vseeno razumem tvojo prošnjo, si pač mal odvisen od kilanja, navada pač:) In sem šel gledati dejansko na forume mal, pa googlat, pa nisem našel programa, ki bi remapal home button, žal. Zgleda tega ni v APIju, da bi aplikacija to naredila(varnostni razlogi). Tak da bi se en moral lotiti moda, da bi kaj takega naredil, pa ga ni junaka zaenkrat.

P.S.: Pa se zgleda le najde:
http://blogs.tech-recipes.com/shamanste...

Edit2: pri 2.2 verziji je Google skenslal task killerje, ne delajo več, torej odvadi se kilat, ko boš imel 2.2 verzijo itak ne boš več mogel.
Android OS 2.2 Froyo Warning
Android OS 2.2, a.k.a. Froyo, introduced a higher level of security, that apps can no longer kill other apps. This has caused many apps to stop working, esp. those designed to control or kill other apps, such as Task Switchers / Killers shown here, or even apps like "SleepTimer", which kills music or podcast playing after X amount of time. Beware when you got the Froyo update that some apps may stop working.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

DuleKrtola ::

Oki, pozabi killanje. Kaj pa preprosti switcher. Ti dam primer, zakaj pogrešam tisti switcher iz nokie. Šetam po LJ, poslušam muziko na fonu, iščem eno štacuno u centru. Grem v browser, najdem naslov, stisnem srednji gumb in switcham na navigacijo ter v search prilepim naslov. Vidim da moram iti še 2 ulici naravnost preden je treba kam zavit, medtem mi zamori komad in spet stisnem srednji knof in switcham na music player in prestavim komad. Še enkrat stisnem gumb in grem še en MSG napisat. Ma ne me jebat, da moram na androidu za vsak switch na homescreen hodit!

Ja sej za switchat se v bistvu strinjam. Vendar v 99% bo tista aplikacija, na katero hočeš switchati med zadnjimi 6 prižganimi, tako da pač preprosto uporabiš defult switcher, tako da držiš home button.

Jaz sem pač mislil, da se zaradi kilanja sekiraš. Task switcher je pa vgrejeni čisto dober, odpre v trenutku in pregleden. Ne samo dober, celo boljši je kot kak Task switcher, ki ga inštaliraš. Ker tisti ti bo kazal samo dejansko prižgane aplikacije, kar je slabše. Kaj pa če musko ugasneš, pa hočeš potem switchat hitro nazaj nanjo, čeprav je ugasnjena? Vgrajeni switcher to zmore, ker ne gleda na to, ali je program prižgan, ampak preprosto pokaže zadnjih 6 prižganih, najbolša opcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

mataur ::

da še tuki vprašam, če kdo ve za rešitev problema...moj desire in ženin wildfire se ne povežeta preko bluetootha, niti se "vidita"-zaznata...brez težav se povežeta z ostalimi telefoni, LGjem, Samsungom,...na vse prenosnike, sam med sabo ne????

Mare3 ::

Kje lahko spremljam kdaj bo prišel update na 2.2?

emmentaler ::

dober dan
zanima me samo, kako kakšen folder ustvariš?? Imam tolk nekih aplikacij in iger pomešanih skupaj da je obup....rad bi ustavir mapo tam ko so aplikacije.
lp

BladE_ ::

Na "namizju" si ustvariš mapo in notr zmečeš programe, igre... Lahko pa probaš ADW launcher, kjer si lahko tudi meni z programi nastimas po zelji.

ok, hvala...
Nekaj se ko sem dobil telefon, sem se za foro prijavil na FB od punce(sam nimam FBja)da sem pač videl kak stvar deluje, pa ne vem kaj sem se vmes kliknil, v glavnem, ko si SMSe pisem z kom, imam avatar od od puncinga FBja...pa tak grd FB logo se prikaže....
nadležna stvar, kak to rešit?

pa pravkar sem pogledal še v imenik in je pri določenih kolegih zraven FB avatar...nekaj se je moglo sinhronizirat al kaj, kk sploh deluje to, pa kak to odpravit?

Zgodovina sprememb…

FB aplikacija imaš v nastavitvah sihronizacijo. Pejdi pa izklopi, mal pa treba bit inovativen, mal se sprehodiš skoz nastavitve pa se vse najde.

mcb ::

kateri je najbolj primeren avto nosilec in avto polnilec oz. kakšne so vaše izkušnje tisti, ki to imate?

Polnilec sem nabavil tu: http://www.mobiplanet.si/Avtopolnilec-z...

Avto nosilec bo pa verjetno treba iz tujine naročit.

http://cgi.ebay.de/HTC-Wildfire-G8-Zube...

vredu varjanta..glede na ceno

Zgodovina sprememb…

blze ::

madonca škoda k nisi prej povedal, bi takoj naroču:)
uživejte
blze

mcb ::

kaj je lahko narobe, da se mi bluetooth sploh ne vklopi?

sasli ::

Zdravo

Mene pa zanima predvsem to če je komu uspelo nastaviti zvok alarma (budilke)v kaj drugega kot ponuja wildfire po defaultu...naprimer kakšen mp3???

JerryP ::

Hej za smse pa alarme spreminjat si lahko preneseš razne aplikacije iz marketa.

sasli ::

Huh hvala, ampak sem že našel rešitev...

vse kar je bilo potrebno naredit je ustvarit tele mape na sdkartici in vstavit komade

Sdcard/Media/Audio/alarms

Sdcard/Media/Audio/notifications

Sdcard/Media/Audio/ringtones

:)

BladE_ ::

sasli je izjavil:

Zdravo

Mene pa zanima predvsem to če je komu uspelo nastaviti zvok alarma (budilke)v kaj drugega kot ponuja wildfire po defaultu...naprimer kakšen mp3???

Uporabiš "Ringdroid" aplikacijo.

Pozdravljeni, glede na to da sem novopoečeni uporabik androida in wildfire me zanima nasledenje, prekopiral sem si stike iz sim kartice na telefon in v imeniku izbral da mi prikazuje samo stike iz telefona, pri smsjih pa mi prikazuje oboje se pravi imam podvojeno.
Vprašanje je kako naj izklopim pri smsah ko napišeš komu boš poslal da mi bo prikazovalo samo iz telefona stike?

Hvala ;)
uživejte
blze

Krofek ::

Mene pa zanima kako izklopit tisti popup kjer piše: SMS message. Spodej pa jelokacija. Pa ne da pod sporočila, samo popup prikaže :S.
karkoli je že to...

t0r0 ::

Je že kdo kupoval microSD kartico za ta telefon. Zanima me katera je najbolj primerna, kupujem pa 8G.

Tnx

LukaSLO ::

Cenovno ugoden Android, vendar je pričakovano procesor "šibka točka". Le 528 mhz. Pomeni, da nadgradnje na 3.0 ne bo dobil in da je 2.2 zadnja. Me pa zanima, ker telefona še nisem nikoli uporabljal kakšna je odzivnost in hitrost?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LukaSLO ()

damjan1980 ::

nisem bral cele teme, me pa zanima če se še komu slučajno dogaja da ne izklaplja ekrana med pogovorom? je precej moteče, ker z obrazom pritiskaš mute, čakajoči klic,... :(

LukaSLO je izjavil:

Cenovno ugoden Android, vendar je pričakovano procesor "šibka točka". Le 528 mhz. Pomeni, da nadgradnje na 3.0 ne bo dobil in da je 2.2 zadnja. Me pa zanima, ker telefona še nisem nikoli uporabljal kakšna je odzivnost in hitrost?

Živjo, ma meni se zdi da je odzivnost normalna za tak telefon, mislim kar klikneš nardi na hitro, nisem pa nikoli sporbaval desire, ki ima hitrejši procesor. Za tiste ki grejo prvič na android je ta telefon več kot dovolj...
uživejte
blze

kihc ::

LukaSLO:

Najbolj se pozna pri browsanju - mal počasnej nalaga, zoomanje ga konkretno zamori (ker prilagodi prelom vrstic texta povečavi)

Sami meniji in obične aplikacije (google maps, gmail, koledar itd ..), dela tekoče, morda občasno doživiš kakšen glitch, ampak nič drastičnega. Za tak denar IMO zlo spodoben telefon.

V primerjavi z Desire je za moje pojme velika prednost velikost, ker res lepo gre v žep, kar za Desire ne velja. Pa seveda cena.
Minus je to, da je Desire vseeno bolj odziven, oz. tako izgleda zarad raznih animacij ki jih ima Wf izključene.

V splošnem, ko uporabljam oba, bi reku da ni da bi me na Wf kaj motilo (resolucija, odzivnost vmesnika), bolj sem navdušen nad tem kako vse skupaj tekoče dela na Desiru. Kot sem rekel, edino kar mene res moti je hitrost browsanja in zoomanja, kjer maš precej texta.

Mal zmedeno sem napisal, upam da se razbere poanta (:
x

@kihc

Jst se popolnoma strinjam s tabo, še najbolj pa s tem da je desire res prevelik. Nekako se mi zdi da je velikost WF-ja idealna za telefon.

Desire je isto širok in debel kot Wildfire ter 1 cm daljši. To je eno in isto.

thramos ::

Po merah res zgleda enako, ko pa ga vlačiš po žepih in rokah, je razlika očitna.

Jap, Desire ko imaš enkrat oba v uporabi deluje precej bolj okorno. Mogoče je malo tudi varke zaradi fizičnih (mehanskih) gumbov, katerih Wf nima.
x

Kaj še kdo pri simobilu, dobiva SMS message z lokacijo? Ne shrani ga nikamor, samo popup vrže ven. Spomnem se da je to lokacijo včasih na SE pisalo na zaslonu. Se da to kako izklopit?
karkoli je že to...

JerryP ::

Se mi zdi da je to meni-nastavitve-klici-cell brodcast(izklopiš).

pozdravljeni, kaj mi lahko kdo pove kako prenesem slike iz htcja na disk od kompjuterja ki sem jih naredil s fotoaparatom??
Nikakor ne najdem mape kjer shrani slike htc.
Če povežem htc kot disk ne najdem gor slik na kartici, če pa nardim sinhronizacijo pa tudi ne najdem.

Sem že našel hvala!

Hvala
uživejte
blze

Zgodovina sprememb…

• spremenil: blze ()

JerryP je izjavil:

Se mi zdi da je to meni-nastavitve-klici-cell brodcast(izklopiš).

Aha, super, sem imel izklopljeno pa ravno tako dobival to okence, sem moral vklopit, izklopit sporočila od 050 in potem spet izklopit cell broadcast :S.
Hvala.
karkoli je že to...

pozdrav, mene pa zanima če se aplikacije, ki jih namestim ročno, torej ne iz marketa, tudi same posodabljajo???
Sam tak me zanima, gumba update tak ni kje...

MKC00 ::

emmentaler je izjavil:

pozdrav, mene pa zanima če se aplikacije, ki jih namestim ročno, torej ne iz marketa, tudi same posodabljajo???
Sam tak me zanima, gumba update tak ni kje...

mislim da NE. sem pa opazil, da ko zaženeš market sem ter tja sam javi kaj je našel za update-tati. tako da mislim, da market sam pove, kdaj bi kaj posodobil.

imam vprašanje: kakšen widget za bluetooth, ki bi te peljal direkt do bluetooth nastavitev. primer. če sedaj samo vklopim BT, še ne pomeni, da je naprava vidna ostalim in je treba posamično še tisto označevati. tako pa da bi vsakič to delal, ko grem v avto ni ravno najbolj zabavno. ali pa če se da kako naštimati, da bo po defaultu ob vklopu BT-ja naprava vidna ostalim?

Men je po tem ko sem se povezal z appbrain-om najdl en system update samo ga nism inštaliru ker ne vem kaj je to. A je še komu najdl?

alen1 ::

Imam Nokio N95. Sedaj bi rad prešel na android in nameravam vzet wildfire. Zanima me, kako se obnese ta telefon? Najbolj kar me moti je resolucija, ki je praktično ista na moji sedanji N95.To mislim, da je tudi edini večji pomislek za prehod.

Hja, js sem prešaltal iz nokie 5800 (640x360) in je moteče samo pri nekaterih aplikacijah (recimo opera mini je neuporabna, toolbari so čez pol ekrana). Drugače pa ni nekih problemov, se mi še ni zgodilo da ne bi mogel dobit kake aplikacije zaradi tega. Za ta keš je samsung spica edina alternativa

Men je po tem ko sem se povezal z appbrain-om najdl en system update samo ga nism inštaliru ker ne vem kaj je to. A je še komu najdl?

Ja, en trivialen popravek, IMO ni vreden hard reseta

Zgodovina sprememb…

Sm update-al in se mi zdi da je malo manj LAG-a.

Ne vem ali mi se splaca menjat. Je mogoce bolje pocakati na kaksen novejsi htc? Npr. Legend ima primerno resolucijo glede na velikost.

Resolucija je ko se navadiš čisto ok... razen če si bolj zahtevenuporabnik :D

djordjevic ::

alen1: Ni sicer ista situacija, ampak jaz sem šel iz E71 na Legenda in sem več kot zadovoljen.
No grave is deep enough to keep us in chains.

alen, lahko tudi pogledaš za kakega rabljenega hero ali magic.

Smorny ::

jack7 je izjavil:

sad

sad

tko bi rad meu...

Tole zgleda odlično! Kako si lahko nastavim stikala za wlan, bt, gps na namizje? Ni smiselno kurit vsega ves čas.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

+ -> Widget -> Settings
x

Telefon nameravam vzet zaradi podaljšanja naročnine. Rad bi seveda šel na android. Spet pa ne mislim dajat 300EUR za telefon npr. desire ali legend.

Potem pa kot ze receno, wf ali spica. Hitro primerjavo imas v prvem postu

lisjak ::

spice ni več na simobilu

Ne morem se odločit :) Trenutna N95 ima vse in še več. Wildfire sem malo preštrcal in se mi zdi kar soliden telefon. Ne vem koliko je moteča potem sama resolucija pri daljši uporabi. Malo je sicer opaziti, da so pike večje in da grafika ni ravno čista. N95 ima ekran 2,6" in isto resolucijo pa je slika kar čista.

moxon ::

zaradi tega sem jaz vzel Legenda
««
7 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12321621 (14132) Mrakw
»

Nakup telefona!

Oddelek: Pomoč in nasveti
333294 (3004) Tine:)
»

Nokia ali HTC

Oddelek: Kaj kupiti
294797 (3558) rzidar1
»

HTC Wlidfire S ali Samsung Ace

Oddelek: Mobilne tehnologije
213178 (2907) MATEJ_92
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7417214 (12023) cucolino

Več podobnih tem