» »

Vprašanje glede garancije grafične kartice in problema

Vprašanje glede garancije grafične kartice in problema

Misija ::

Pozdravljeni,

imam eno kratko vprasanje. V bistvu se mi je zgodilo sledece - 3 mesece pred iztekom garancije se je unicil ventilator na graficni kartici Ati Radeon 4850. Nesel sem jo na servis, kjer so mi rekli da bodo zadevo resili cimprej. Ko sem jih po cca. 2 tednih klical so mi rekli, da je novi ventilator na poti iz Francije (kjer je uradni ATI servis ocitno). To pa mi ni bilo prevec vsec saj vem, da teh graficnih kartic ne izdelujejo vec, ker je veni nova serija 5850. Prijatelj mi je tudi rekel, da pozna nekoga ki je imel isti problem in je dobil povrnjen denar oziroma kar novo graficno nove serije, ker teh graficnih ne izdelujejo vec.

Tako me sedaj skrbi sledece - kaj ce mi bodo na graficno namontirali kaksen ventilator, ki seveda ni original, kar je cisto mogoce?

Kaj naj v tem primeri preprosto ne sprejmem te graficne in zahtevam original ventilator na njej, kot pac mora biti?

Hvala za koristne odgovore ;)

KoMar- ::

To je malo slab izgovor... ventilator ti lahko dajo gor poljuben, samo da bo delalo...

cinkaCR7 ::

Ti bi verjetno rad kar 5850 dobil?8-O

Misija ::

Ja slab izgovor, ampak meni pripada kartica taksna kot sem jim jo dal v roke, popravljena, z istimi komponentami. Tudi sam lahko namrec kupim ventilator kr neke neznane firme in ga spravim gor. Kot resna trgovina si tega po mojem ne bi smeli privoscit.

KoMar- ::

Mislim, da pri ventilatorju si lahko. A kondenzatorje bi tudi zahteval originalne? :D

Misija ::

cinkaCR7 je izjavil:

Ti bi verjetno rad kar 5850 dobil?8-O


Glej, tudi ce bi jaz rad dobil, se to ne spremeni dejstva, da mi pripada to kar sem kupil - torej graficna kartica ki deluje in je identicna prvotni. Drugace pa se vprasanje za tebe - ce bi ti kdo ponudil konja ali avto, bi vzel konja? No, odgovor je vec kot jasen, zato prosim ne sodi ne mene, ne drugih in ne pisi taksnih smeskotov, kot da sem zlocinec. Bo slo?

KoMar- je izjavil:

Mislim, da pri ventilatorju si lahko. A kondenzatorje bi tudi zahteval originalne? :D

Hehe ne kondenzatorjev pa ne :) Ceprav ti povem po resnici - ce bi mi menjali kondenzatorje, kar pa seveda ne morejo, bi zahteval isto - torej taksno kot sem jo dal njim v garancijo in kot je delovala prej (torej tisto kar sem placal). Ne morejo oni sarit po graficni, za to obstajajo SERVISI, kateri je ocitno v Franciji, se pa seveda tej trgovini bolj izplaca rocno zamenjat ventilator in za njega odstet 15 eurov, kot pa posiljat in vse ostalo. No, sej vsak od nas pozna kaksno "prijetno" zgodbico iz razno raznih trgovin :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Misija ()

Samuel ::

Misija je izjavil:

No, odgovor je vec kot jasen, zato prosim ne sodi ne mene, ne drugih in ne pisi taksnih smeskotov, kot da sem zlocinec. Bo slo?


jah to bodo pa drugi presojali, ne ti...

Misija ::

No vidim da se najde samo en ki dejansko svetuje, ostala dva bosta raje "zafrkavala".

KoMar- ::

Samo zaradi crknjenega ventilatorja ni šans, da boš dobil vrnjen denar ali novejšo grafično... lahko ti jo edino zamenjajo za drugo rabljeno/testno, a brezhibno, če ti je to bolje... tista bo imela orig. ventilator.

Misija ::

JA sej vem da ne bom dobil nove, samo nocem pa da mi gor sami montirajo neko no name ventilator stvar :) ker po pravilih vem, da bi zadevo morali poslat na servis v Francijo (poznam prodajalca), kar pa se ocitno tu ni zgodilo. Ravno zato sprasujem :)

BladE_ ::

O kaksnem "noname" ventilatorju govoris? Stock ventilator je najvecje sranje, kar si tudi okusil ko se ti je pokvaril... bodi vesel, če ti ga zamenjajo.

Drugače pa si že v prvem postu ciljal na to, da ti nekdo potrdi, da bos dobil novo(5850) graficno... sem v podobnem poslu in ni težko prebrat take kot ti, ki mislijo, da bo šlo tako enostavno.

LP

PS: Drugače proizvajalec nudi rezervne dele še nekaj let, tudi, ko zadeve niso več v prodajai!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BladE_ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z matično ploščo

Oddelek: Pomoč in nasveti
276600 (6032) lucky13
»

Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje
6012259 (8403) BladE_
»

Temperatura grafične med igranjem

Oddelek: Strojna oprema
494736 (3971) Sssaga
»

Nova "mašinca" :P (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10212913 (10766) IvoJan
»

Silent gaming PC do 1500€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
657583 (5667) axee

Več podobnih tem