» »

Društvo ali S.P.

Društvo ali S.P.

Journalist ::

Živijo,

S prijatelji bomo kmalu dokončali športni portal, ki naj bi nam nekaj denarja prinesel predvsem z oglaševanjem. Sicer ne vem, koliko je mogoče med to še vedno trajajočo gospodarsko krizo iztržiti, pa vendarle si nekaj obetam/o.

Še preden pa stvar uzre luč sveta, bi resnično rabul nasvet. V kolikor dobimo oglaševalce, bo pritekal tudi denar. Zato sem mislil, da bi bilo dobro ustanoviti društvo. Pa so seveda tekoj težave, saj si člani NE smejo deliti denarja med seboj. Jaz pa bi moral primakniti kakšen EURO kolegom... (pa četudi na "črno"). Druga opcija je popoldanski s.p. Stvar zgleda popolnoma super, vendar ne vem, kaj si lahko obetam od portala...

Kaj bi mi vi stvetovali? Neprofitno oz. profitno društvo, ali to drugo opcijo, popoldanski s.p.? Jaz sem bolj za društvo, vendar mi to ne deljenje denarja povzroča sive lase!

vsakega nasveta bom bolj vesel kot si lahko mislite!

Hvala vam,

lp

popster ::

Js ti svetujem da naj prvo priteče kak denar, da boš vidu pri čem si, tko se to dela.

IceIceBaby ::

Jaz tudi :)

Ko pa začne denar pritekat se mi pa s.p. zdi boljša varjanta. Stroškov in dela z ustanovitvijo je ravno toliko ali še manj kot za društvo. Poleg tega lahko z denarjem prosto razpolagaš.

49106 ::

pa odgovarjaš z osebnim premoženjem tudi?

IceIceBaby ::

Pri s.p. ja. Ampak ne vem v čem je problem v takšnih primerih.

s.p. je "problematičen" pri npr. gradbeništvu ali podobnih poslih. Tam kjer se ti zapufaš za par 10 ali 100k eur za izvedbo večjega projekta. Če ti zaradi neplačila naročnikov ali kakšne druge stvari projekt spodleti odgovarjaš z lastnim premoženjem.

Pri trženju portala pa ni ravno verjetno, da se uspeš zadolžiti za večje zneske.

49106 ::

Lahko te en majmun toži zaradi nečesa kar si objavil.

IceIceBaby ::

To te lahko tudi pri društvu ali pri d.o.o. Tebe osebno, ne društvo ali podjetje.

Tudi pri org. oblikah, kjer načeloma ne odgovarjaš z lastnim premoženjem to ne velja absolutno, za vse primere. Kot direktor d.o.o. naprimer odgovarjaš z osebnim premoženjem v določenih primerih, če zaradi malomarnosti recimo spraviš firmo v stečaj itd.

msjr ::

Js ti svetujem da naj prvo priteče kak denar, da boš vidu pri čem si, tko se to dela.


Trenutno razni zakupniki medijev bolj životarijo in imajo milo rečeno bolj en kurc bannerje, tako da tudi site z več kot ~15.000 obiski trenurno prinaša pod 100EUR na mesec, kar pa ni dovolj za kritje stroškov z s.p.-jem. Se pa še vedno da dobit kakšen dober deal direktno pri oglaševalcih, ampak za to je pa treba tudi kaj več naredit, pa smo spet pri stroških....

V glavnem, po moje je najbolje, da za začetek najdeš prijatelja, ki že ima neko dejavnost in ti bo za začetek "posodil" pravno ime, potem pa boš že videl kako in kaj.

Journalist ::

Hvala za dobre nasvete. Bom torej počakal, da vidimo, kako nam bo šlo.

Gost ::

Slab začetek in očitno slab plan, če vas je strah. Kaj boste čakali in opazovali potek. Odprite d.n.o. za začetek in preverite poslovni načrt, če se bo izšlo.

Kdo vas bo pa jemal resno s študentskimi napotnicami in plačili na roko?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

s.p. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013336 (8824) Vikking
»

Popoldanski s.p. - se splača?

Oddelek: Loža
3114291 (13185) Goran0
»

dno ali doo

Oddelek: Loža
356398 (5617) djordjevic
»

kako do samostojnega podjetnika?

Oddelek: Loža
202859 (2377) BigWhale
»

s.p, d.o.o, društvo, zavod, ...ipd?

Oddelek: Loža
92201 (1966) Ziga Dolhar

Več podobnih tem