» »

nakup rabljenega avta

nakup rabljenega avta

1
2
»

djordjevic ::

A, jebiga. Ko kupuješ rabljeno, ti je barva običajna zadnja stvar ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

balocom ::

Z deli za roverja je tako, cene znajo bit normalne, včasih pa tudi ne, dobavljivost pa tudi ni neka huda težava. Pa če nimaš kolega avtomehanika ali pa nisi vsaj malo sposoben se ti na žalost zna zgodit, da se ti takle avto zameri.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

prox ::

Danes sem šel gledat avto k prodajalcu (Seat ibiza Select 1.0), ki ga prodaja za 1000€. Prejšni lastnik je bila lastnica, baje ga je prodala zaradi nakupa novga avta. Avto sem si ogledal. Mašina zgleda vredu (je bil zraven mene nekdo ki se spozna). Prodajalec mi je rekel, da ta avto pije 5L/100km (kar ne verjamem najbolj - 1.0MPI mašina).
Rjav ni nikjer, mogoče čisto malo. Poklical bom še prejšnjo lastnico avta, pa da vidim kakšne servise je imela, ker prodajalec nič ne ve.
Oglas: LINK

So pomanjkljivosti in napake:
-Nima centralnega zaklepanja.
-Nima klime.
-Nima Airbag-a.
-Na voznikovi strani se ne da znotraj zaklenit vrat, da se jih zaklenit in odklenit samo od zunaj z ključem.
-Desno vzratno ogledalo je prilepljeno oz. zašvasano, da je pri miru in se ne da zložit.
-Predal za dokumente in podatke se težko odpre, ker je ročaj zlomljen.
-Zadnja leva luč ima luknjo, ker je voznica ruknila nekaj (luknja 2x2cm).
-Po strehi in po havbi ima nekaj vdrtin od toče (ni hudo, ampak se vidi).
-Ko mašino zalavfa, mašina lavfa (brez dodajanja gasa) ampak se mi zdi da lavfa po intervalih (tiho..glasno..tiho..glasno), pač ne lavfa konstantno glasno (najbrž zaradi dodajanja gasa?)
-Popraskan zunaj okoli kljuke in še na kakšnem delu.

Rekel je da so menjali jermen in olje.
Rekel je še, da če ga hočem, naj pridem do ponedelja, ker naj bi nekdo prišel iz mb na ogled popoldan, tako da naj jaz pridem dopoldan(ne verjamem mu najbolj, kot da se bi ga hotel znebit). Naj pa omenim da avta še nisem kupoval. Sedaj me pa zanima, če je ta avto vreden 1000€ ? Pod 1000€ noče it.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prox ()

balocom ::

Kratek odgovor je ne. Frend je dobil 1.4 ibizo '95 letnik z centralnim zaklepanjem in klimo za 500€, je pa res da avto ni bil povsem tipi topi, ker če bi bil bi bila realna cena okoli 700€, mogoče 800€.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Ja, se bom kar za "ne" odločil. Prodajalec-Mehanik mi niti znal ni povedat kaj najbolj pogosto crkne na tem avtu ali pa ni hotel povedat. Vsakič ko sem novo napako na avtu odkril(namesto da bi mi jih on povedal), je imel nek izgovor.
Tudi moja teta pozna osebo, ki je od istega preprodajalca kupila avto, 1 tedn je delalo vse lepo, potem pa so bili problemi pa skos je nekaj crkovalo itd.. Sestrična je pri istem prodajalcu hotela kupit skuter, pa so bili pod skuterjem madeži od olja, je teta vprašala, od česa so pa ti madeži,ali olje spušča? pa je rekel, da to je še od prejšnjega, ki so ga popravljali.

šernk ::

Vsakič ko sem novo napako na avtu odkril(namesto da bi mi jih on povedal), je imel nek izgovor.

stran od takih, drugega ti ne morem reči. tisto delovanje motorja kot si opisal, tudi nekaj ne deluje, prosti tek mora biti miren, na začetku do nekje 1500rpm, pol pa ima da pade na 800-1000, vendar ne sme stalno varirat. drugače je lahko marsikaj narobe (popravila okoli delovanja motorja so pa vsa po 100€ minimalno). marsikatero stvar se da skrit začasno, potem pa udari ven po 1000km.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RejZoR ::

Ne kupovat avta brez klime. Lahko požreš manjek servota pa manjek centralnega zaklepanja, ampak ko pa boš moral vozit v razbeljenem avtu pa ti pade koncentracija, smrdel boš od švica, utrujen boš bolj itd.
Klima je zlata vredna in avta brez tega imo sploh ne gledat razen če si res na čist minimum budgetu. Pa še tam se da dobiti kakšnega poceni korejca, ki to ima. Oblikovno sicer ne bo ne vem kaj ampak kot prevozno sredstvo pa ti lahko odlično služi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

šernk ::

klima je tako: dokler je nimaš ni obvezna, ko jo pa enkrat imaš, pa ne moreš pomislit, da je ne bi imel.

pa čeprav mi dela le ko je zunaj 30+ in grem na vožnjo daljšo od 15min, je pa zlata vredna že pri odrosenju šip :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

amigo_no1 ::

matjazpro
Za pogoste napake avta, obrni se na specializiran forum (seat slo v tvojem primeru), kjer boš iz prve roke (od lastnikov) izvedel kaj vse lahko crkne.

;-) je izjavil:

Ker klima je pa "nuja" od točke a do točke b?

Imam klimo in na prste ene roke lahkoprešejem kolikokrat sem jo letos prpalo. V bistvu sem mel z njo več stroškov kot koristi (filanje) btw klimo je treba polnit vsake toliko časa, tudi če še dela ok, ker kompresor rabi novo olje. Če pa zariba so pa stroški nenormalni.

@balocom je ti je predlagal roverja. Super avtek za vozit, oprema kar rabiš, še klima (moremo priznat da avto z klimo se lažje proda) in še ceno bojo držali par let isto. Pa še napačno ne izgleda. Eni pravijo da je pizdarija ko kaj crkne, ve kdo kake so kaj cene delov ?

klima
Nimam pojma kje živiš, vendar je bilo letošnje leto nadpovprečno toplo.
Očitno imaš v sebi še kake gene od Arabcev, da ne čutiš vročine.
Pa ne mi sedaj o tem, da imaš metalik/bel avto, btw, kakšne barve imaš armaturo (kodno ime zanjo je termo peč), pleh je pleh in ko se armaturo in pleh segrejeta se ne ohladita kar tako na easy.
Imel sem avto obeh barv (brez klime) in sem se vsako poletje notri skuhal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

RejZoR ::

Sej tud jezst velikokrat furam brez klime z odprtimi šipami poleti. Sonce in veter v laseh je tud fajn. Ampak ti ne paše vedno in takrat klima pride zelo prav. Enkrat se spomnim sem bil neki čuden na šihtu, ko sem šel dam mi je bilo slabo, zunaj vroče ko svinja. Če ne bi imel možnosti zalaufat klime bi verjetno padel skupi. Tud ko mi avto na šihtu poleti stoji 8 ur na žgočem soncu ni ravno prijetno sesti v vroč avto. Zalaufaš klimo na max in je v parih minutah okolje vsaj znosno. Drug ekstrem pa so zime. Šipa se ti bo vedno prej ali slej zarosila in samo gretje na šipo sicer pomaga ampak nič proti klimi, ki dejansko izsušuje zrak in če je usmerjeno v šipo prav vidiš kako se šipa bistri in v manj kot minuti imaš čist čisto. Če pa brišeš jo pa samo pacaš, nikoli ni čist dobro pa še nevarno je to delat med vožnjo.

Če imaš možnost vzet avto s klimo, ne glej na evre, ker ti bo žal do konca. Sem fural par let avto brez klime in se vozil na šiht čez del kjer so bili vedno zastoji (izvoz kranj na severni obvoznici). Ti povem da ni fajn. In isti problem sem imel pozimi s klinčevim rosenjem, da sem si hotel že Ceresit dat v avto...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pyr0Beast ::

Pozimi v avtu proti rosenju močno pomaga to da zadevo nažgeš do kraja in skuhaš potniško kabino. Potem ko gre vlaga enkrat ven je to to.

Klima proti rosenju pa je sitna, pomaga na začetku, ko se pa izklopi pa vse spiha nazaj v prostor.

Se mi je pa že zarosilo okno ravno zaradi klime. Od zunaj :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

tony1 ::

prox je izjavil:

-Na voznikovi strani se ne da znotraj zaklenit vrat, da se jih zaklenit in odklenit samo od zunaj z ključem.

Si probal to narediti pri zaprtih vratih, npr. ko sediš na voznikovem sedežu? It's not a bug, it's a feature :)

tony1 je izjavil:

prox je izjavil:

Si probal to narediti pri zaprtih vratih, npr. ko sediš na voznikovem sedežu? It's not a bug, it's a feature :)

Jap, z zaprtimi vrati na voznikovem sedežu(tisti knof za zaklepanje ne gre stisnit dol). Zakaj bi to bilo dobro? :|:)

tony1 ::

Aha, če z zaprtimi vrati ne gre, potem je knof pokvarjen. Pravilno bi bilo, da se palčke ne da potisniti dol dokler so vrata odprta. S tem se prepreči možnost, da bi avto zaklenil, ko so ključi še v avtu...

Brias ::

fact is da 95% +++++ ljudi ko gleda/kupuje avtomobile - gleda/kupuje samo avtomobile s klimo ... tako da ko bos prodajal avto, si ze v startu izgubil 95% +++++ potencialnih strank in zato bos avto mnogo tezje prodal ...

pri low buget avtih do 1500 eur je realno ce je avto isti letnik in enako ohranjen s klimo ali brez potem je slednji vreden 50% manj ...

razen ko se najde pacient, ki placa enako, ali 10% manj ali .....

tako da ce ze kupujes brez klime, naj bo cena brez klime ....

;-) ::

Se strinjam.

Za 1000€ moraš dobiti zraven:

So pomanjkljivosti in napake:
-Nima centralnega zaklepanja.
-Nima klime.
-Nima Airbag-a.

Centralno, klimo, 2x airbag, abs pa še kak bonbonček :)
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iscem avto do 2500€

Oddelek: Na cesti
317512 (6804) IvoJan
»

Nakup prvega rabljenga avtomobila (strani: 1 2 3 )

10021707 (17681) vorantz
»

Kateri avtomobil naj kupim? (strani: 1 2 )

9720791 (18665) RejZoR
»

Rabljen avtomobil (strani: 1 2 3 )

10622976 (18174) amigo_no1
»

nakup avtomobila (strani: 1 2 3 )

13311921 (9540) samsung113

Več podobnih tem