Forum » Loža » pristnost CE certifikata
pristnost CE certifikata
wasko ::
pozdravljeni,
Ker nameravam začet neko elektroniko uvažat iz kitajske, se zanimamo glede CE. Trenutno imam nabranih že kar nekaj ponudb, je pa z cenami situacija taka, da so ugodne cene samo tam kjer nimajo CE.
Razmišljam o tem da bi naročil po en komad artiklov tam kjer imajo CE tako da bi cerifikat dobil in imel po en certificiran artikel, naprej pa naročal pri podjetju kjer certifikata nimajo. Pa recimo da bi skozi carino z fake CE nekako robo spravil.
Artiki se med proizvajalci v splošnem ne razlikujejo, verjetno pa bi nastal problem če mi konkurenca da artikel na testiranje skladnosti.
Po drugi strani pa spet razmišljam, če naročam dražje artikle kjer CE lahko dajo, ali je CE pravi, kaj če ni sem na istem. Ali kdo ve kje lahko preverim pristnost cerifikata.
Kot zanimivost eno podjetje mi je poslalo CE in je izdan na češkem, torej je bil artikel testiran na češkem?!?
Če ima kdo kakšne izkušnje, nasvet,...se močno priporočam,
hvala in lp
wasko
Ker nameravam začet neko elektroniko uvažat iz kitajske, se zanimamo glede CE. Trenutno imam nabranih že kar nekaj ponudb, je pa z cenami situacija taka, da so ugodne cene samo tam kjer nimajo CE.
Razmišljam o tem da bi naročil po en komad artiklov tam kjer imajo CE tako da bi cerifikat dobil in imel po en certificiran artikel, naprej pa naročal pri podjetju kjer certifikata nimajo. Pa recimo da bi skozi carino z fake CE nekako robo spravil.
Artiki se med proizvajalci v splošnem ne razlikujejo, verjetno pa bi nastal problem če mi konkurenca da artikel na testiranje skladnosti.
Po drugi strani pa spet razmišljam, če naročam dražje artikle kjer CE lahko dajo, ali je CE pravi, kaj če ni sem na istem. Ali kdo ve kje lahko preverim pristnost cerifikata.
Kot zanimivost eno podjetje mi je poslalo CE in je izdan na češkem, torej je bil artikel testiran na češkem?!?
Če ima kdo kakšne izkušnje, nasvet,...se močno priporočam,
hvala in lp
wasko
Šimpanz ::
Naročali robo s CE na Kitajskem. Za potrebe enega razpisa smo dali nekaj artiklov na dodatna testiranja na SIQ in od 9 izdelkov, ji je 7 padlo (2 sta bila po njihovem celo smrtno nevarna). Ko smo o tem zatežili Kitajčkom so nam zaupno povedali da dajo nekaj naprav testirati da dobijo CE potem pa štancajo okrnjene izdelke (da so bolj poceni) in ji izvažajo v EU. Tako da CE oznaka brez neodvisnega testiranja ne pomeni nič.
Icematxyz ::
Ampak preko carine pa brez CE ne boš uradno zadeve spravil? Če se ne motim je temu tako.
bluefish ::
Ker nameravam začet neko elektroniko uvažat iz kitajske, se zanimamo glede CE.Torej za nadaljnjo prodajo? V tem primeru raje na izdelke brez certifikata pozabi - zaradi sebe in strank.
Hvala vsem,
Pa še malo v vednost, danes so me te kitajske podgane ponovno razočarale. Dokončno je bilo dogovorjeno za nakup, CE imajo kao za vse artikle, večrat sem jih povdarjeno vprašal v mailu. Nato nakažem denar preko Western uniona, ko mu to sporočim pa mi napiše da je ugotovil da ima CE samo za en izdelek, od treh ki bi jih v kompletu rabil fuck! K sreči transfer še ni bil izveden in mi je uspelo preklicat plačilo, sem bil pa seveda ob provizijo ki sem jo plačal 30eur.
tem podganam res ni za verjet nič!!!!!!!!!! oprostitre grdemu izražanju, vendar jih od danes naprej kličem podgane!
lp
wasko
Pa še malo v vednost, danes so me te kitajske podgane ponovno razočarale. Dokončno je bilo dogovorjeno za nakup, CE imajo kao za vse artikle, večrat sem jih povdarjeno vprašal v mailu. Nato nakažem denar preko Western uniona, ko mu to sporočim pa mi napiše da je ugotovil da ima CE samo za en izdelek, od treh ki bi jih v kompletu rabil fuck! K sreči transfer še ni bil izveden in mi je uspelo preklicat plačilo, sem bil pa seveda ob provizijo ki sem jo plačal 30eur.
tem podganam res ni za verjet nič!!!!!!!!!! oprostitre grdemu izražanju, vendar jih od danes naprej kličem podgane!
lp
wasko
Bananovec ::
A ni Wester Union ena taka nagravžna stvar, katere uporabo ne priporoča nihče? Vsaj na tem forumu je temu tako.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
bluefish ::
Sodeč po nekaterih debatah na forumu je WU na Kitajskem pravzaprav bolj pogost kot PayPal.
Icematxyz ::
No to s podganami lepo prosim zadrži za sebe. Praktično vse kaj uporabljaš je kitajsko?
Torej kitajci niso problem sami po sebi. Poslovanje preko spleta in pa Wester Union in pa verjetno nerealno nizke cene? To pa potem tveganje pripiši tudi sebi. Se pravi, da bodo zagotovo kdaj težave. In da. Na taki način te zagotovo kdaj kdo opehari.
Torej kitajci niso problem sami po sebi. Poslovanje preko spleta in pa Wester Union in pa verjetno nerealno nizke cene? To pa potem tveganje pripiši tudi sebi. Se pravi, da bodo zagotovo kdaj težave. In da. Na taki način te zagotovo kdaj kdo opehari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()
MrBrdo ::
Sodeč po nekaterih debatah na forumu je WU na Kitajskem pravzaprav bolj pogost kot PayPal.
Sem tudi jaz že večkrat slišal, tako da bo verjetno držalo.
MrBrdo
se strinjam da z wu nosiš riziko, česar sem se tudi zavedal. Point kar sem hotel povedat je, da se ne moreš zanest na te podgane, ti vse obljubijo čeprav kaseje tega ne morejo izpolniti. Danes sem spent en kup novih for zvedel, sem učeraj poslal vsem z katerimi se še menim naj mi pošljejo za vse certifikate, pa je bore malo odgovorov, ali pa odgovor z obljubo da bodo to v kratekem uredili, pa se zanesi na to!?! Dobil pa sem certifikate od enega padjetja komplet, mi je pa še zraven napisal da večina podjetij v Shenzhen China kar jih on pozna, certifikate ponarejajo, seveda trdi da so njegovi pristni. Še nekaj sem pozabil omeniti, z vsemi ko sem se začel dogovarjati, sem začel z vprašanjem kot predpogoj, ali imajo CE, in nadaljeval samo z podjetji kjer je bil odgovor pritrdilen, sedaj certifikatov kar naenkrat nimajo, ali pa jih imajo za artikle ki jih še ne izdelujejo,....en kup izgovorov.
lp
wasko
lp
wasko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pošiljanje pošte iz kitajske v slovenijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20345 (14349) | ender |
» | Uvoz procesorjev s KitajskeOddelek: Loža | 3164 (2759) | T0RN4D0 |
» | eBay.de Pomagajete z vasimi izkusnjami zacetnikomOddelek: Omrežja in internet | 5252 (4509) | fortexg |
⊘ | Prodajna nategavščina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3756 (2741) | Ziga Dolhar |
» | "money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12846 (10512) | Tody |