» »

London.

London.

Azz_Kikr ::

Konec marca greva s frendom v London, pa se peljeva z Ryanairom na letališče Stansted in me zanima, če bi mi kdo dal kaj napotkov glede tega, kako je najceneje in najenostavneje mogoče priti iz Stansteda v center Londona? Baje se da najet nek kombi, ki je kao poceni, ker vlak in taxi nista ravno...? Je to res?
Potem pa si morava samo se nekje rezervirati sobo, pri tem pa poudarjava, da nisva razvajena in da sva zadovoljna tudi s kako malo manj luksuzni opravo, ker bova itak v sobah samo minimalno casa...
Najin namen v osnovi je cim vec zuranja, glede znamenitosti ni problema, ker veva kako in kje se splaca kaj ogledati, bolj bi rada vedela, ce obstajajo kaki dobri klubi z ne prevec visoko vstopnino...
Mogoce pozna kdo celo kako ime kluba?
So mogoce kje v Londonu kaksni techno partyji? Je tam ta scena razvita?
Hrana ni problem, ker sva izvedela, da je cel kup All You Can Eat restavracij, tako da se bova gotovo znašla. Greva za 5 dni, zato me zanima, če si splača kupit kakšno večdnevno vozovnico za podzemno železnico in koliko stane? Je zanjo potrebna slika?
Seveda se priporočam tudi za kakršnekoli druge informacije. Thanx.
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

Tic ::

1. Ja, partiji so. Pejt na oxford street in tam pejt u HMF in upras za Blackmarket records, lah tud na netu pogledaš kje je. Tam je record shop, sem jaz kupoval plate in so mi povedal kje so kaki partiji in kaj se dogaja, kako tja prit itd. Tud fyerje majo. Nori partiji so imho.

2. Kupuj dnevne vozovnice. Se bl splača.

3. Pejt u Camden town. V coni 2 je. Kup dnveno za cono 2, k je malenkost drazja k enosmerna. Krneki :) Tam se boš oreng nagledu. Na vsakem vogalu ti ponujajo travo, če boš kupoval, ne pri prvemu, ker te bo nategnu. Pejt stran od undergrounda pa tam drugje si dobi. Majo tudi nore gobe na štantih (mokre so legalne), mislm da je 10 funtov 30 gramov svezih in svega in svašta skrata... Bolj prot severu je se mi zdi. Glej črno linijo na underground karti. Aja, pa na trzncah se pogajej, en frend je hotu poprsa, jst pa grinder, pa je reku da je 8 funtov skupej, sem reku 5 al pa greva, je reku 6. Sm reku adijo, pa je za mano prlaufu da da za 5. Vredn je pa 2 :D

4. Za klube poglej na guglu, tko sm jst najdu drum and bass, to kar sem iskal. Tam je vsak vikend 5 takih partiyev kot je v sloveniji en na mesec.

Če rabiš še kej, kr upraš :) Sem bil tam gor že šestič 21. januarja...

Tic
persona civitas ;>

borutz ::

glede prevoza:
vlak je res kar drag cca. 23 funtov povratna.ce kupis na letalu je se cenejsa kaksen funt.
najcenejsi je avtobus odhaja na pol ure oz uro cena pa je cca.6-7 funtov.
voznja traja cca.45 m z vlakom ,z busom uro pa pol.se nisem sel.bo treba preverit.)
glede undergrounda:
enkratnih vozenj se ti ne splaca kupovati,ker london je velik in ce hoces kam priti
moras iti z podzemno.gre seveda tudi pes :D
lahko enodnevno al pa tedensko.jaz sem vedno vzel tedensko cca.16-18 funtov.

vstopnine so drage.skoraj nikjer ni pod 10 futnov,tako da mejta cash :)

sketch ::

Ata Google vse najde. Stanstead Official Site

Sicer piše "how to get here", ampak transport gre v obe smeri.

Sicer pa:

Največji avtobusni prevoznik
Najbolj poceni vlaki
Najbolj poceni avtobusi

Erasmus izmenjava v VB roxor ;D

lp
s.
Adapt and overcome.

brainn ::

a to je prvo potovanje v london ?

trenutno zivim v newyorku ze skoraj leto dni, v londonu sem zivel en mesec pa pol.
iz stansted-a prides v mesto na vec nacinov. vlak http://www.stanstedexpress.com/ te stane 24funtov v obe smeri - ce vprasas mene najbolj sexy varjanta. se lepo vsedes, ti prinesejo se kafe alpa kej in cez 40minut si na liverpool street station od koder se odpravis vsepovsod zelo enostavno. vlak prihaja vsake 20min or so..

lahko pa izberes bus ki te pa stane mislim, da 16funtov v obe smeri - service se klice Terravision express in je tam vsake 30minut oziroma 40.
lahko pa gres z javnim service-om, teh je ene par na dan ki te stanejo po 2 al 3 funte v eno smer.. vec info dobis na http://www.departures-arrivals.com/airp...

lahko pa vzames najbolj cool varjanto aka minicab ki te stane 60funtov v eno smer...in ti zraven se sofer pove svojo zivljensko zgodbo ;) v bistvu don't do that.

enkrat ko si v mestu, si poglej Heaven, pa 333 pa cel Shoredich district.. za heaven pa 333 se bosta mogla mal lepse oblect pa bit tam dovolj zgodaj.. kajti po doloceni uri je vstop samo za guest listed people.

ce boste v londonu samo 5 dni, si kupujte dnevne karte 2 funta za cel dan in veljajo za zone 1,2,3 to je bus only. konec koncev ce zelite malo videt stvari se raje peljite z busom kot z metrojem, btw londonski tube sux. prevec fancy.
taxiji so po mestu kar dragi, tako da vam ne priporocam najbolj..

shih-kebab servisi so na vsakem vogalu - you'll see.. chicken kebab stane 3 funte in si sit za naslednje ~6ur.
priporocam da si sprintate mapo bus poti, da se bote lazje znajdli...
oxford circus in ta znana jajca.. to je tourist crap, ce hocete videt the real thing si naredte kakega lokalca za prijatla.

333 in heaven si obvezno oglejta, ker sta cool club-a. ampak be carefull, vsak vecer je kak tematski vecer.. da ne bote naleteli na gay night ;) no ce si straight, je tudi to cool - kajti gay guys have the best looking girl-friends ;)

ce vas se kaj zanima - brainatwork@gmail.com,

have fun

sketch ::

offtopic

brainn pojutrisnjem grem v NY za tri dni, nato pa v CHI za 3 dni... imas zeljo dobit se s kupom britanskih arhitektov nekje okoli Madison Sq. Gardena in bit vodic v zameno za alkohol? :D

lp
s.

/offtopic

No, pa da ne bom popolnoma offtopic... od prihoda Ryanaira in ostalih na sceno je London nabito poln. Priporočam vama St. Cristopher's Inn (google it, v enem izmed cca. petih v londonu imajo celo jacuzzi na strehi, mmm :) ) - mislim, da dobita prenočišče že za 12-15 kvidov.
Ta nabita polnost ob vikendih pa seveda pomeni tudi velike količine opijanjenih francozinj, špank in italijank, ki se potepajo po Leicester Square-u in okolici v večernih urah...
Če nista ravno popolnoma ravnodušna do kulture, vama priporočam ogled kakšnega mjuzikla ali pa predstave v Royal Alber Hallu. Jaz sem gledal Cirque du Soleil - Dralion, in sem bil čisto paf. Deset jurjev za karto in vredno vsakega tolarja.
Adapt and overcome.

sivi01 ::

Živjo.

Vidim, da še nihče ni napisal kaj dosti o prenočevanju. V centru je svinjsko drago, še hostli zategujejo ceno čez vse mere.

Za trdo posteljo in polivinilno rjuho >:D boš v skupinski sobi dal tudi 20 funtov in več, za zasebno sobo pa od 30 funtov. Seveda je vse to na osebo.
Je pa malo iz centra v Barkingu sklop hotelčkov, cene pa se začnejo od 29,90 funtov na sobo!! na noč, prespijo pa lahko trije odrasli. Meni je bila zadevica zelo všeč, res pa je, da je to v 4 coni in primerno za tiste, ki se ne držijo le strogih centrov. No, kdor je že bil na Abbey Road, potem ve, kje so ti hotelčki.

Link na hotel

lp
Sivi

bzp ::

Jaz ti lahko povem z druge strani (brez gobic in podobno) ...
Za prevoz z letalisca so ti ze povedali ... Aja pa najbrz gres z EasyJet-om ne Ryanair ...
Spanje ... www.worldhostels.com ... Prevoz, s podzemno si hitrejsi kot z busom, pa se lazje se znajdes, sploh ce si prvic v Londonu. Dnevna karta za podzemno te pride nekje 5 funtov ce se ne motim, tedenska pa okoli 20. Tako da se ti pomojem za 5 dni ze kar fino splaca vzeti tedensko. Ti pa velja tudi za buse. Ne potrebujes slike, kupis ko prides na Liverpool street postajo.
Kar se klubov tice, nevem, ni v moji domeni, vem da pubi se zapirajo nekje ob 23h, kar zgleda tako da kelnar pove da je last round in zacne pobirat pepelnike z miz in ugasat luci. Ob 23h si skoraj dobesedno vrzen na cesto.
Muzeji in podobno, ti vsak posebej komot vzamejo po cel dan (ali vec), tako da ce racunas na ogled kaksnega, si izberi samo tiste ki te najbolj zanimajo...
All you can eat, 5 do 6 funtov, med tednom pizza hut, cel teden deep pan pizza, pa cel kup ostalih (kaksna kitajska in podobno) ...

gzibret ::

Je že kar nekaj časa, kar sem bil nazadnje v Londonu (cca 10 let). Vendar svetujem sledeče:

TIC (turist Information Centre) ali nekaj podobnega ve veliko, če ne kar vsega.
Vse je za neki dobr!

metalc ::

Če maš cajt, se lahk oglasiš na angleški ambasadi (4. štuk TR3 - zraven NLB, CD, CTK, parlamenta), kjer imajo nekaj kao TIC za celo VB.

stromar ::

Jaz sem bil. Glede prenočevanja je res drugače kot pri nas, je drago in če po 10 zvečer ni tišine so težave (spiš zunaj). Bili smo v enem zelo starem hotelu - skozi vzmetnice so gledali fedri - obupno za spat, za 5 dni pa smo za spanje plačali čez 60.000sit na osebo - bili smo štirje. Eno pivo stane okrog 1000SIT, prav toliko kava. Hrana po raznih gostilnah je večinoma za bruhat. McDonalds ima boljšo.

stromar ::

Aja, tam ne poznajo takih pizz kot jih mi. Pridejo sladke gor pa ananas, banane in podobno.8-O

Še nekaj sem se spomnil:D Glede pip. V hotelu smo imeli umivalnike narejene tako, da sti bili dve pipi, ena z vročo in ena z mrzlo vodo v razdalji 30cm. Iz vroče je tekla vrela voda, iz mrzle pa ledena (bili smo pozimi). Zelo zoprno za si umit roke ali zobe. Pri mrzli ti zmrznejo roke, pri topli se pa opečeš.

Govorijo pa tako, da nič ne zastopiš (požirajo besede), čeprav američane razumeš normalno

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stromar ()

sivi01 ::

Hmm, no na ambasadi te bodo čudno pogledali, ko boš rekel da hočeš poceni prenočišče, poceni pomeni za nas pod 10 jurjev, za njih pa pod 150 funtov. Dvomim, da boš na ambasadi našel info, ki ti bo v pomoč.

- muzeji
V Londonu mi je všeč, da je ogled večine muzejev brazplačen. Daš lahko prispevek, ni pa obvezno, že samo zaradi tega se splača iti tja.
Poleti se splača iti tudi v House of commons (parlament), seveda pa so ogledi vodeni in le, ko ni sej.
Če boš bezljal v hišo voščenih lutk, si rezerviraj kar večino dneva, kajti vrsta je tam vedno in ogromna. Vstopnina ni brezplačna :8)
Oglej si tudi Imperial War Museum, potrebuješ dva dneva, da si zadevo podrobneje ogledaš

- zabava
Leicester square je zakon za ljubitelje kinov, naokoli je tudi polno majhnih kitajskih restavracij.
Ko si že ravno v West endu, ostani do večera, klubov je ogromno tam, seveda ne manjka gay in narko scena
Gledališč je polno, da se dobiti tudi poceni karte

- prevozi
Iz Stansteda se za prvič odpravi s Stansted expressom, je bolj elegantno, z avtobusom samo traaaajaaaa in imaš občutek, kot da se boš pripeljal v Wales in ne v center Londona.
Ne kupuj enosmernih vozovnic za podzemno, so svinjsko drage, kupi si tedensko, recimo za zono 1 in 2, če pa moraš iti v druge zone, pa plačaš extension pa je. Karte za podzemno veljajo tudi za buse
Pazi, podzemna vozil le do polnoči, taxiji pa so dragi

- hrana
Če hočeš jesti dobro hrano se najej doma pred odhodom :8) tam boš bolj težko našel kaj pametnega in ugodno.
Poskusiti moraš angleški zajtrk s pečenim fižolom, klobasicami in jajcem
Fish'n'chips je bolj tako tako, mastno
Kitajci ponujajo all you can eat za 5 funtov, je pa izbira bolj boga


lp
Sivi

tuncek ::

Jest sem bil v londonu pred enim mescpm
Pomojem je najbolje da spis okoli letalisca citi airport ker je velik hotelov pa so pocen. Tam se do podzemne pripelješ z lahko železnico. Pomojem je ista karta koz pa podzemno
tuncek

Dman ::

Kaki nasvet si dobil -- Heaven club je gay bar, pa ne le to, notri boš našel transije ipd. Enkrat smo šli tja not, po nasvetu, in je bilo precej cool, če te ne moti, da so okoli tebe 2 m visoki tipi nališpani in v mini krilih :)

Je pa to precej drugače kot pri nas. Ko prideš ven niti malo ne smrdiš po cigaretih...

Sicer pa se najde v centru tudi sobo v hotelu s 4 zvezdicami za dve osebi po 50 funtov - prednost: center, udobje, dobra usluga, mir.

brainn ::

hey skatch !
rade rade volje, bi vama bil vodic v zameno za alkohol ;)
ampak as we speak, sem na slovenski obali kjer cakam na US vizo...
lahko ti pa dam stevilke in zorganiziram par mojih prijatlov / prijateljc da vas popeljejo v kake klub-e pa mal razkazejo the real thing..

posli mi mail na brainatwork@gmail.com

have fun

dinozaver7 ::

Čez 14 dni gremo s prijatelji za vikend v London, predvsem žurat pa tudi počet kakšne neobičajne stvari, ne bi radi videli samo turističnih zadev. Torej kaj priporočate, kakšni dobri diskači, klubi? Kje se najbolj žura, do kdaj je odprto ipd.? Pa kakšne neobičajne dejavnosti, predvsem zabavne? Kakšen nasvet kar tako?

Hvala!
:P

fosil ::

London je drag za žurat.
Zato pa angleži prihajajo k nam žurat ;)
Tako je!

Invictus ::

Najceneje je vzeti bus. Mislim da je TeraVision. Ne jemati National Exrpress. Ima daljšo pot. sem že zamudil letalo zaradi njih. 15 funtov povratna karta. Pa pripelje te na Victoria station, ki je res v centru. Od tam pa podzemna.

Za sobo poglej na london30.com. Nekako se da dobit najcenejše sobe tukaj.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TekO ::

Hehe dinozaver7, potem se pa mogoče kje srečamo! :D Mi gremo v sredo:)

Res noben ne ve za kakšna konkretna imena lokalov/diskačev?
Ideas are bulletproof.

Klemenn ::

tudi sam grem nekaj podobnega...

kaj pa kaki študentski žuri? :)

baltso ::

Koliko pa vas bo?
http://www.airbnb.com/

Tole stran priporočam vsem. Morda ne toliko za študente, čeprav, po preračunu dobiš nor flet
za enako ceno kot bi dal za nek dormitorij...

Imajo pa zelo kvaliteten servis, zelo odzivni same dobre izkusnje z njimi.
Je pa tako, da so začele izkoriščati zadnje čase tudi agencije in preko airbnb sicer ceneje, oddajajo flete.

Fajn je pogledat review-je in ocene uporabnikov, in najdet kak flet, ki je lastniški, in ga oddaja kak študent ipd.

Velja za veliko svetvonih mest. London je pač med dražjimi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potovanje v London januarja

Oddelek: Loža
359604 (8702) Phantomeye
»

Najceneje do Londona

Oddelek: Loža
4410154 (7642) innerspace
»

Jeseni greva s punco v London... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7638294 (34858) strictom
»

v London "na kavo"

Oddelek: Loža
154159 (3674) gazda
»

London.

Oddelek: Loža
183642 (3195) Matty

Več podobnih tem