» »

plugged in, not charging vprašanje!?

plugged in, not charging vprašanje!?

mattoslo ::

Pozdravljeni!

Ko prenosnik polnim mi na tray ikoni za baterijo piše pluged in. Ko ga ne filam piše, da je na baterijah in koliko je še do konca. Danes pa sem za probo pustil kabel uštekan tudi ko je bila baterija napolnjena in mi napiše pluged in, not charging. Ali to pomeni, da je isto kot da bi bil prikloplen na kabel in bil brez baterije? To predvidevam zaradi tega, ker ko polnim baterijo in uporabljam prenosnik se napajalnik kar dosti greje, ko pa vzamem ven baterijo se ne greje skoraj nič. Danes ko sem pustil priklopljenega + baterijo se tudi ne greje toliko.

Torej mislim, da je to isto kot bi vzel ven baterijo. Le da je tu še ena + funkcija če zmanka elektirke baterija deluje kot UPS.

Zanima me če so moje trditve in predvidevanja pravilna?

HVALA!

Pyr0Beast ::

Prenosnik, ce je pameten ne bo baterije polnil ko se malenkostno izprazni (5 ali 10%), kar naj bi podaljšalo njeno življensko dobo.

Ko je baterija polna vse delo nosi polnilec, greje se samo zato bolj, ker mora zraven še filati baterijo, ko se nafila to ni več potrebno.

Če ga izklopiš bo delal naprej na baterijo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

mattoslo ::

Prenosnik je precej nov torej ima verjetno to tehnologijo? Ker se bojim, da ne bo baterija manj zmogljiva zaradi tega... :(

WamPIRe- ::

Baterija bo kvečjemu uporabna dlje zaradi te funkcije.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115241 (2011) sh00ter92
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323460 (2607) Jst
»

no battery is detected-problem!!!!!

Oddelek: Kaj kupiti
8685 (591) tjaz051
»

Baterije v prenosnikih

Oddelek: Strojna oprema
152266 (1913) Pyr0Beast
»

Delovanje prenosnika brez baterije