Forum » Pomoč in nasveti » koliko časa je lahko prenosnik največ v sleepu in koliko časa je lahko največ ugasnen?
koliko časa je lahko prenosnik največ v sleepu in koliko časa je lahko največ ugasnen?
mattoslo ::
Pozdravljeni!
Uporabljam asusov prenosnik (i5 procesor, 1gb ati grafika, 4gb ram-a). Zadnje časa ga ne uporabljam veliko! dostikrat se naredi da ne "laufa" tudi 2-3 dni. Ali je to kaj narobe za prenosnik? Potem zanima me še koliko je lahko največ v sleep-u. Zaenkrat samo to. Ter hvala za odgovore
LP, matto
Uporabljam asusov prenosnik (i5 procesor, 1gb ati grafika, 4gb ram-a). Zadnje časa ga ne uporabljam veliko! dostikrat se naredi da ne "laufa" tudi 2-3 dni. Ali je to kaj narobe za prenosnik? Potem zanima me še koliko je lahko največ v sleep-u. Zaenkrat samo to. Ter hvala za odgovore
LP, matto
rdecaluc ::
Pomoje v nedogled... Ampak se kvečjem poveča možnost da se ti ne bo zbudil iz "sleep" načina.
Koga pa za to krivit pa.. gnile windowse glede tega, ali pa kakšna kompomenta zaspi.. res nebi vedu.
Koga pa za to krivit pa.. gnile windowse glede tega, ali pa kakšna kompomenta zaspi.. res nebi vedu.
Est modus in rebus. ,typos
WarpedGone ::
Če je bios vreden vsaj polovice vrednosti plastike v katero je zalit, mora znat prekinit Sleep in it v Off.
V sleepu stvar ohranja nekatere življenske funkcije in je s tem poraba znatno višja, kot pa curljanje znotraj baterije same in se s tem "max čakalna doba" na polnjenje precej skrajša. Probem tuki je, da se litijeva baterija ne sme povsem izpraznit, ker se jo zatem ne da več napolnit - crkne.
Povsem izpraznit tule pomeni precej bolj prazno kot pa, ko ti kompjuter reče da se ne gre več in se ugasne.
V sleepu stvar ohranja nekatere življenske funkcije in je s tem poraba znatno višja, kot pa curljanje znotraj baterije same in se s tem "max čakalna doba" na polnjenje precej skrajša. Probem tuki je, da se litijeva baterija ne sme povsem izpraznit, ker se jo zatem ne da več napolnit - crkne.
Povsem izpraznit tule pomeni precej bolj prazno kot pa, ko ti kompjuter reče da se ne gre več in se ugasne.
Zbogom in hvala za vse ribe
misek ::
Če imaš dobro naštiman profil se ti bo računalnik zbudil iz spanja in se ugasnil ali hiberniral. Kako dolgo bo lahko ostal v spanju na baterijo pa je odvisno od kapacitete. Kakšne 4 dni bi že morala vzdržati.
mattoslo ::
WarpedGone je izjavil:
Če je bios vreden vsaj polovice vrednosti plastike v katero je zalit, mora znat prekinit Sleep in it v Off.
Res je če je prenosnik dolgo v sleepu se samodejno ugasne! Ko pa ga ponovno prižgem piše resuming windows namesto starting windows zato predvidevam, da gre v mirovanje. Glede litijeve baterije pa vem saj sem dober na tem področju ;) Zato pa windowsi jokajo že ko je na 7%
HVALA VSEM ZA POMOČ
p.s. tema se lahko zapre
Pyr0Beast ::
Winsi bodo lavfali BP tudi na 0% in še lep čas potem, ko gre baterija do 0%.
Standby je lahko tudi kaki mesec, vsaj tako sem jaz imel en komp, za prenosnike pa toliko, dokler baterija ni prazna.
Ce je priklopljen na strom pa neskončno dolgo.
Standby je lahko tudi kaki mesec, vsaj tako sem jaz imel en komp, za prenosnike pa toliko, dokler baterija ni prazna.
Ce je priklopljen na strom pa neskončno dolgo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
rdecaluc ::
To da ti gre v mirovanje je naštimano v tvoji power shemi. Jst sm to izklopu :D
Est modus in rebus. ,typos
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop se ne ugasne, ne gre v sleep...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3046 (2723) | jb_j |
» | Hibernate ali sleep modeOddelek: Pomoč in nasveti | 2908 (2603) | Lonsarg |
» | Podaljšanje avtonomije Win tabliceOddelek: Pomoč in nasveti | 1726 (1334) | beni |
» | Moj računalnik ima težave z spanjem.Oddelek: Pomoč in nasveti | 3336 (2609) | SloBiscuit |
» | Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...Oddelek: Operacijski sistemi | 2758 (2522) | Jst |