» »

piskanje v ušesih

piskanje v ušesih

«
1
2 3

Timurlenk ::

včeraj sem opazil, da mi piska v ušesih, kar sicer ni nič nenavadnega, saj se je verjetno vsakomur to že zgodilo kdaj prej, po spanju zjutraj ponavadi izgine

no, meni v ušesu še vedno piska tudi danes, čeprav nisem bil izpostavljen glasnim zvokom ali kaj podobnega

ma kdo kako idejo glede tega? oz. kako to odpraviti

ušesa me ne bolijo, pa tudi slišim enako dobro

kalko ::

Tinnitus - ne da se narediti nič. Upaj, da bo sčasoma izginilo, sicer pa (žal) welcome to the club.

mojsterleo ::

ni panike, nisi edini ki ima ta problem. meni se je pojavil, ko sem imel lazjo prometno nesreco. bil sem pri vseh moznih zdravnikih, pa sem na koncu dobil samo neke tablete (ki jih nisem uporabljal), vabilo na neko terapijo, ter splosno ugotovitev, da resitve ni. lahko je tudi dedna zadeva btw, vprasaj starse, ce imajo tudi ta problem.

Timurlenk ::

pa to pride kar tako brez razloga? ker nisem dnevno izpostavljen nevem kakšnemu hrupu

misek ::

Morda ti je pri tuširanju ostalo malce vode v ušesu in se je prehladilo. Bo trajalo nekaj dni in potem bo izginilo.

mojsterleo ::

ne vem ce je to ravno od hrupa. prej kaksni drugi zunanji dejavniki. saj pravim, jaz sem imel lazjo prometno nesreco pred nekaj leti (whipplash - sunilo me je naprej, ker se je nekdo od zadaj zaletel na rondoju), in od takrat naprej mi piska. niso ugotovili niti vzroka, niti resitve za moj problem. v bistvu so se mi celo na tiho posmehovali, ces da si problem izmisljujem (ker sem dal vlogo za odskodnino).

aja pa ne bi te rad zdaj strasil, ker lahko, da bo zadeva izginila sama od sebe.

Timurlenk ::

ok, hvala za odgovore


"ces da si problem izmisljujem (ker sem dal vlogo za odskodnino)."

to je pa pri slo. zdravnikih že n-krat videno in slišano

lonz ::

Lahko je tudi posledica povišanega krvnega tlaka.
...arrrrrr, shiver me timbers...

jest10 ::

Timurlenk je izjavil:

ok, hvala za odgovore


"ces da si problem izmisljujem (ker sem dal vlogo za odskodnino)."

to je pa pri slo. zdravnikih že n-krat videno in slišano

Glede na število pravih simulantou, se ni kaj za čuditi...

HAM ::

Stari pregovor pravi, da ce ti zvoni v usesu in to poves nekomu in on ugane v katerem usesu ti zvoni bo potem on slisal nekaj novega ce ne pa ti ;)

rsroki ::

..se pridružim "lonzu" ...preveri svoj krvni pritisk (če imate doma aparat) ko ti piska, lahko da imaš premalega ali prevelikega...če pa si en dan prej kaj žural potem to ni nič nenevadnega..:D
rsroki

Baltazar-x ::

Če si predolgo na adrenalinu tud piska v ušesih, vendar ne tko dolgo kot pri tebi. Prtisk?

guest #44 ::

Jep, welcome to the club. Meni že kakih 8 let piska, sicer mislim, da sem si kr sam kriv...glede na to kako sem skrbel za svoje bobniče. Bolj slabo namreč.

Ja ni rešitve...mnogo je alternativnih, ampak jah, alternativne. Provej ginko biloba kapsule.

Gwanaroth ::

Isto se je zgodilo meni.. nekega pomladnega jutra davnega leta 2006 sem se zbudil s piskanjem v glavi/ušesih. Piska mi še danes. Takrat sem urgentno odšel k osebnemu zdravniku (se poznamo), pa mi je dal tablete Betaserc, ki naj bi zniževale pritisk v ušesih.. je mislil, da je kaj na tem. Seveda se nisem dal in samoiniciativno šel naprej na specialne preglede:

- otorinolaringolog - ušesa, nosna in ustna votlina - vse ok
- nek dodaten specialni pregled za ušesa - vse ok
- nevrolog - vse ok

Ker mi ni dalo miru in sem v paniki bil prepričan, da imam "raka" na možganih, sem šel še na MRI glave, kjer je bilo tudi vse OK.

Ko sem dobil vse rezultate izvidov, da je OK sem pač bil primoran začeti živeti s tem. Postavili so mi diagnozo tinnitusa, ki pa zaenkrat še ne poznajo vzroka, zakaj nastane in tudi ni (še) rešitve zanj.

Prej ali slej se navadiš, je pa zelo tečno in moteče, še posebej na začetku, ker prav čakaš, kdaj bo naredilo "klik" v glavi in te ne bo več.. ampak ne boj se, ne bo ti nič kliknilo ;)

Mogoče še nasvet: če te moti, si nikakor ne dajaj vate ali kakšnih zamaškov v ušesa.. te bo še bolj motilo, ker ti bo le izoliralo zvoke iz okolice in zato boš toliko bolj skoncentriran na piskanje v ušesih..
Lights often keep secret hypnosis..

kalko ::

Nekateri predlagajo celo terapije v hiperbarični komori, ampak kolikor sem bral, s študijami tega še niso dokazali.

EDIT: Na začetku pomaga, da nikoli nisi v popolni tišini. Muzika, promet, glasen računalnik ... karkoli, samo, da ni popolna tišina. Sčasoma se navadiš piskanje ignorirati in ga sploh ne zaznaš, če ne pomisliš nanj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kalko ()

Timurlenk ::

saj piskanje me v bistvo ne moti, ker že dihanje ga preglasi, ampak je pa zelo nenavadno :|

st0jko ::

Jaz pa velikokrat slišim srčni utrip v desnem ušesu. Predvsem zvečer, ko grem v posteljo. Včasih je tako hudo, da nemorem zaspat, spet drugič pa tega sploh ne opazim/slišim.

Kakorkoli že,.. Upam da ti čimprej mine.

LP
keks?

Starodavni ::

Dobrodošel v klubu nesrečnih lastnikov Tinitusa. Tudi jaz ga imam že 8 mesecev :/
Pred piskanjem me je glava bolela 3 tedne, verjetno je bil kriv stres, potem sem pojedel nalgesin forte 3 tablete - 2 dni kasneje opazim da slabše slišim na desno uho, 1 dan kasneje pa mi začenja piskat. Sm si rekel, da je to krivo zaradi tablet in bo minilo 1 teden kasneje.

Danes je 8 mesec in še zdaj šumenje ni izginilo, včasih je glasno, včasih ne. Pri meni se je toliko bolj poznalo, ker sem naglušen in sem izgubil že tako malo zvoka na desnem ušes. zadnji udarec pa je predstavljala menjava drugega aparata, ki ne seže do kolen predhodniku.

Ja ni mi lahko :/ in srečn bi bil, če bi prišel dan, ko bi se zbudil in ne bi več slišal šumenja. Nisem se izpostavljal hudemu hrupu, res. Razen če je mišljen ta hrup od računalniškega ventilatorja, samo dvomim, da je dovolj glasen da bi povzročil piskanje na koncu. Naglušnost in šumenje sta bila spontana, praktično čez noč v nekaj dneh.

Vse kar mi ostaja je le še CT in akupunktura. 3 mesece sem jemal betaserc, ni pomagal. Zdaj jemljem bilobil forte - potuha pač.

Moj nasvet je, da če ti piskanje ne zmanjša in ostane na isti ravni skuapj 2 dni takoj obišči dohtarja in mu zateži do zadnjega diha. Mogoče ti bo pomagal betaserc, mogoče ginko tablete, mogoče bilobil forte (ki bazirajo na ginko izvlečku), mogoče pa bo šumenje izginilo po nekaj dneh samo od sebe. Dobro je da se ne obremenjuješ in tudi kaj športaš. vzrokov za tinitus je več, pri meni ga sploh niso ugotovili :/

Imajo tudi nekakšno lestvico. Šumenje 7 dni - izgine - ni krize
70% folku izgine šumenje do max 3 mesecih. Ostali pa nimamo te sreče.

Pomembno je, da nisi v tihem prostoru, se ne sekiraš in obremenjuješ, poskusi odmislit šumenje in se osredotoči na sproščeno in mirno muziko. Ne pretiravaj z glasnostjo. Večja glasnost lahko tudi pomeni da bo šumenje še močnejše. Zaželena je klasična ali mehka glasba.

Vem, da ti bo težko, ker te bo šumenje motilo, saj tudi jaz še po 8 mesecih se nisem v celoti sprijaznil in si močno želim Pred-Tinitusom življenje, ker je bilo boljše kot je sedaj.

Imel sem tudi obdobja, ko nisem mogel spat, sedaj pa lahko spim, a še vedno rabim vsaj 1 uro da padem v spanec in takrat poslušam domačo popevko, zoprno res.

m0LN4r ::

A ti vsepovsod piska? mislim kjerkoli si ?
Jaz sem mel enkrat ta problem, da sem tu pa tam slišal piskanje. Ugotovil sem da slišim tist visokofrekvenčni pisk od crt televizij. Zdaj več tega nimamo doma in ne slišim več tega. Pa recimo slišim pisk adapterjev, če se osredotočim na njih.

Probaj it nekam, kjer si prepričan, da nič ne more piskat in bodi tam nekaj časa... Mogoče bo minlo
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mahdi ::

Moj brat je imel ta problem v srednji šoli, kjer mu je profesor športne vzgoje svetoval, naj v usta nalije nekaj vode, potem pa naj si s prsti zamaši v ušesa in počasi po požirkih golta vodo. In glej ga zlomka - po dveh tednih izvajanja je piskanje izginilo 8-O

kalko ::

Mahdi je izjavil:

Moj brat je imel ta problem v srednji šoli, kjer mu je profesor športne vzgoje svetoval, naj v usta nalije nekaj vode, potem pa naj si s prsti zamaši v ušesa in počasi po požirkih golta vodo. In glej ga zlomka - po dveh tednih izvajanja je piskanje izginilo 8-O

Bi rekel, da je šlo prej za naključje, kot kaj drugega. Ta "vaja" je, kolikor se spoznam na anatomijo ušesa, lahko vplivala le na srednje uho (bobnič, slušne koščice), na notanje uho (slušni polž) pa ne. Tinnitus ni povezan z dogajanjem v srednjem ušesu, temveč z dogajanjem v notranjem ušesu. Obstajajo celo hipoteze, da bi bil lahko razlog tudi v možganih.

Povedano v prispodobi, je tinnitus najverjetneje posledica napake ali motnje na "senzorju" (slušni polž), "kablu" (slušni živec) ali "procesorju" (možganskem delu).

Sam sem šel čez vse preiskave (CT, MRI, APMD, EEG), a niso pokazale nič oprijemljivega.

Morda kot zanimivost, se je tudi meni piskanje pojavilo po tem, ko sem vstal iz postelje.

oracle ::

Mahdi je izjavil:

Moj brat je imel ta problem v srednji šoli, kjer mu je profesor športne vzgoje svetoval, naj v usta nalije nekaj vode, potem pa naj si s prsti zamaši v ušesa in počasi po požirkih golta vodo. In glej ga zlomka - po dveh tednih izvajanja je piskanje izginilo 8-O

Ja takih stvari res ne resno jemat. Kot bi recimo jaz danes začel kadit in me čez teden povozi avto, potem bi pa čiki bili krivi da sm umru...

st0jko ::

če te avto povozi ko si na poti v trgovino po cigarete....
keks?

gregor_m ::

Tudi jaz slišim piskanje v ušesu. Dejansko izgleda kot nek visokofrekvenčni background noise, ki ga slišim v zelo tihem prostoru pa še to se moram skoncentirat, drugače se ga sploh ne zavedam. Do sedaj sem bi prepričan, da je to normalno pri vseh ljudeh :)

Že nekaj časa nazaj smo imeli v šoli preverjanje sluha pri zdravniku. Zanimivo je bilo, ko so predvajali zgornje človeku še slišne frekvence in nisem vedel ali mi piska v glavi ali prihaja zvok iz slušalk. No na koncu so izvidi kazali na povprečen sluh.

Pa še en zanimiv pojav se mi dogaja, nekje recimo 2x na mesec. V glavi se mi, kar na enkrat "sproži" izrazit vsok in precej glasen ton, ki počasi izgublja na jakosti in po kakih 10 sekundah popolnoma izveni.

No na srečo me to piskanje ni nikoli motilo in se ga dejansko niti ne zavedam, če se ne osredutočim.

TehDucky ::

Tudi meni se včasih zgodi tak visok in glasen ton kot pri gregor m. Nekje 10sekund traja in je hudičevo nadležen. Sicer pa izgine po kakih 10sekundah.
Včasih pa zaslišim kakšen daljši ton, sicer ne močne jakosti, ampak dovolj da se osredotočiš iz kot prihaja. Je pa res da sem imel kot majhen otrok (otrok sem še zmeraj) 4x vnetje ušesa. Mislim da je to prva ali druga najmočnejša bolečina, ki jo lahko občutiš. Kot bi ti en trgal uho stran, poleg tega pa še pikal notri s kako šivanko. Najhuje je ponoč, ko ne da ne moreš zaspat, ampak se premetavaš od bolečine.
Posledično imam manjšo izgubo sluha (ne slišim visokih frekvenc ter tihih zvokov). Se pa tudi dogaja da sogovornika sploh včasih ne razumem kaj je povedal.

cojss ::

glede tega piskanja v ušesih je bil kake pol leta nazaj v reader's digest-u en članek. bom pogledal doma, če še imamo, ker je bilo mislim da par zanimivih nasvetov, kako živeti s tem.

LordTado ::

Če ni motljivo pusti čene pa pojdi da ti stestirajo sluh in ugotovijo napako.

PS:Fajn pa bi blo če bi začelo piskat ko ti ženska začne piskat:)da jo preglasi:)

mihec87 ::

LordTado..na konc dobiš bilobil pa lep pozdrav..

Če ti sploh folk verjame da ti je kj, pr nam tk pol familije pomoje ni verjel oz še zmer ne..tk da lahk ustanovimo sekto..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

guest #44 ::

Meni je najhuje spat v popolni tišini. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII...

Bi hotu najt kako aplikacijo na netu kjer lahko testiram svoj sluh z različnimi frekvencami. Tko na oko bi jz reku, da je moj pisk tam nekje pri od 15000Hz naprej. Zgodi se, da kakšenkrat ne ločim pisk od CRT monitorja ali od ušesa.
Jz mislim pač da je to zjebano notranje uho oz živčna povezava.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Starodavni ::

LordTado je izjavil:

Če ni motljivo pusti čene pa pojdi da ti stestirajo sluh in ugotovijo napako.

PS:Fajn pa bi blo če bi začelo piskat ko ti ženska začne piskat:)da jo preglasi:)


Vem da je hec, samo vseeno slab. Sam bi raje prenašal babo 24/7 kot pa da prenašam to piskanje, ker piskanje je stalno, baba pa mora vsake toliko nafulat in spočiti glasilke :)

menda obstaja neka intravenozno zdravilo za tinitus, ne vem kako se obnese, ker ga še nisem dobil.

Mal referenc iz doctor who.
The drums, the never-ending drums...oh I have missed them! x)

LeQuack ::

Malo zanimivosti na to temo, ki nas muči.

Za razne informacije priporočam spodnji forum, ki se ukvarja samo s to temo (zelo obiskan):
http://tinnitussupport92262.yuku.com/

William Shatner (Star Trek) ima tinnitus:


In pa seznam znanih ljudi in glasbenikov, ki imajo tinnitus:
http://members.fortunecity.com/nrbq1/ti...

...
Steve Martin - musician (banjo player), actor, comedian. He acquired Tinnitus while filming a pistol-shooting scene in "¡Three Amigos!" in 1986. "You just get used to it."
Leslie Nielsen - actor in such movie spoofs as "Police Squad!", "Airplane!", "The Naked Gun" series
Burt Reynolds
Sting - (loud music)
Sylvester Stallone
Bono - U2 lead singer, he even sings about it in his lyrics. Bono derived his name from a hearing aid store in his hometown of Dublin, Ireland which had a sign that read 'Bonavox Hearing Aids'.
Phil Collins - sources: newspapers/website. From Sky News: He will have to severely cut back on live performances "thanks to the buzzing in his ears."
...
Quack !

m0LN4r ::

Mogoče pa vsakemu človeku piska, sam nekateri nimajo tak dobrega posluha da bi to slišali :D
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

bluefish ::

Sluh, ne posluh. In ne, to nima veze s tem.

BaToCarx ::

guest #44 je izjavil:

Meni je najhuje spat v popolni tišini. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII...

Bi hotu najt kako aplikacijo na netu kjer lahko testiram svoj sluh z različnimi frekvencami. Tko na oko bi jz reku, da je moj pisk tam nekje pri od 15000Hz naprej. Zgodi se, da kakšenkrat ne ločim pisk od CRT monitorja ali od ušesa.
Jz mislim pač da je to zjebano notranje uho oz živčna povezava.


Foobar si daj dol. Open location. "tone://15000" 15000Hz :D happy?

Pzdumater za popizdit zvok nardi damn.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

guest #44 ::

Stari hvala ti!! Sem ugotovil frekvenco svojega psikanja...in sicer 18700Hz. Zelo blizu se ujema tako, da morem res fokusirat da zaznam iz zvočnikov, dejansko se prepleta med mojim in iz zvočnikov. Sam pa amplituda je malo manjša...tišje cvili kot pa poslušaš na zvočnikih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Wox ::

Sem tudi v klubu. Tole je po Rudolfu Breussu.

Vzrok je večinoma v navalu krvi v bobnič in draženje slušnih živcev.
Hoja po vodi in še posebej hladni obkladki na stopalih, ki jih pustimo čez noč, pogosto pomagajo pri teh težavah. S hojo po vodi začnemo pri padajočem mesecu.
Pri obkladkih na stopalih namočimo bombažne nogavice malo nad gležnje, jih dobro ožmemo in obujemo. Čeznje potegnemo debele volnene nogavice in temeljito povijemo vsako nogo posebej s toplimi volnenimi rutami, obe nogi pa še z volneno odejo. Tako potegnemo kri v stopala in naval krvi v ušesa bo bistveno manjši.
Če obkladkov ne naredimo temeljito, bomo dosegli ravno nasprotno od želenega.
Vse vodne terapije po Kneippu je treba začeti na desni strani. To velja tudi v tem primeru. Torej najprej poskrbimo za desno stopalo, šele nato se lotimo levega. To je zelo pomembno!
Namesto tega lahko naredimo tudi obkladke na mečih iz ohrovtovih listov. Pustimo jih čez noč. Za to potrebujemo enega ali dva lista ohrovta, odvisno od velikosti. Obkladek mora biti zavit zelo trdno in toplo.
Ohrovtove liste namočimo v hladno ali mlačno vodo, da odstranimo umazanijo, jih položimo na krpo in jih toliko časa valjamo s steklenico, da so žile gladke. Žil iz listov ne smemo izrezati!

Commodore 64

kalko ::

Hm, tole zveni nekako v stilu "zamiži na levo oko, z desno roko se dotakni levega kolena ter se trikrat zavrti okrog svoje osi, zraven pa izgovarjaj humba-zumba". :D

kuglvinkl ::

Jest sm tut v klubu.

Včasih šumi, včasih ne. Če je stresno, ja, če ni, ne.

Bom pa poročal o testih, ki jih ima čez 14 dni.

Prvič mi je zdravnik rekel, da imam kakšen las notri in mi je spral ušesa. No, imet sprana ušesa ni slabo, samo šumelo je pa še vedno.
Your focus determines your reallity

Wox ::

kalko je izjavil:

Hm, tole zveni nekako v stilu "zamiži na levo oko, z desno roko se dotakni levega kolena ter se trikrat zavrti okrog svoje osi, zraven pa izgovarjaj humba-zumba". :D

Ne vem. Še nisem sprobal. Bom pa, ko bom na dopustu sprobal tisto z ohrovtovimi listi.:) Pa seveda prepričat se moram, da zadeva pomaga, ker drugače je verjetno res brez veze. Bom poročal če kaj pomaga.;)
Je pa to iz ene knjige, ki mi jo je posodila kolegica. Notri je cela vrsta takšnih in drugačnih navodil za zdravljenje bolezni. Ona pravi, da ji je še vse pomagalo, kar je sprobala iz te knjige. Bomo vidli.
Commodore 64

zanuha007 ::

Meni tudi piska, začelo kakšne 2 tedna nazaj ko sem v hotelu en teden vsak večer hodil v disko. Glede na to, da se je večini od vas to zgodilo kar spontano (braz kakšnih glasnih zvokov) domnevam in upam da bo to izginilo, vendar, če ne bo ne vem kaj bom. Bral sem na internetu malo o tem in našel nek vodič "BanishTinnitus". Ali ga je že kdo videl ali poskusil? Nikjer drugje na internetu se ga ne najde in neki review, ki je na netu tudi ne zgleda pristen ampak bolj kot reklama.

Link:
[http://www.banish-tinnitus.com/tyverifi... (sem najdel tole takoj, ko sem hotel lepit linke :D)

boxanac ::

A je mogoče kdo od vas, katerim se je piskanje pojavilo brez pravega vzroka levičar(pa ne mislim tu politične opredelitve)?

LeQuack ::

Sem desničar.
Quack !

zanuha007 ::

boxanac je izjavil:

A je mogoče kdo od vas, katerim se je piskanje pojavilo brez pravega vzroka levičar(pa ne mislim tu politične opredelitve)?


Jaz sem levičar samo po mojem to nima veze s tem.

Starodavni ::

Sem desničar, ampak to nima veze za pojav tinitusa.

guest #44 ::

Jaz v mladosti se spomnem, da smo za vsako novo leto totalka ogušeli ker smo zmetali nevem kolko petard. Pa še vsi koncerti. Na enem od ŠankRock-a sem bil direkt pri zvočniku. Tisto je bil najbolj boleča noč, ki jih pomnem.

Pa še metal rad poslušam...smrt za ušesa!

Če bi mel sina nevem kako bi mu povedal naj ne dela takih neumnosti ker mu bo FUUUUUUUL žal ko bo starejši.

Zadnje nekaj časa mislim da se mi je celo poslabšalo stanje. Ugh, če gre vse posreči bom ga moral vsaj še nekje 40 let poslušat. :8)

zanuha007 ::

guest #44 je izjavil:

Jaz v mladosti se spomnem, da smo za vsako novo leto totalka ogušeli ker smo zmetali nevem kolko petard. Pa še vsi koncerti. Na enem od ŠankRock-a sem bil direkt pri zvočniku. Tisto je bil najbolj boleča noč, ki jih pomnem.

Pa še metal rad poslušam...smrt za ušesa!

Če bi mel sina nevem kako bi mu povedal naj ne dela takih neumnosti ker mu bo FUUUUUUUL žal ko bo starejši.

Zadnje nekaj časa mislim da se mi je celo poslabšalo stanje. Ugh, če gre vse posreči bom ga moral vsaj še nekje 40 let poslušat. :8)


Si lahko predstavljaš da bi jaz to poslušal še okoli 70-80(upajmo, ne :D) let (14 let imam), pri pred prejšnjem postu sem prilepil link do ene od možnih REŠITEV. Samo ne vem če res deluje, vsebuje pa tudi neka "naravna zdravila", ki jih moraš kupit v lekarni (1. Coffea Cruda 2. Ginko Biloba 3. Goldenseal Hydrastus - več na linku - [url=http://www.banish-tinnitus.com/tyverifi....

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

zanuha007 je izjavil:

guest #44 je izjavil:

Jaz v mladosti se spomnem, da smo za vsako novo leto totalka ogušeli ker smo zmetali nevem kolko petard. Pa še vsi koncerti. Na enem od ŠankRock-a sem bil direkt pri zvočniku. Tisto je bil najbolj boleča noč, ki jih pomnem.

Pa še metal rad poslušam...smrt za ušesa!

Če bi mel sina nevem kako bi mu povedal naj ne dela takih neumnosti ker mu bo FUUUUUUUL žal ko bo starejši.

Zadnje nekaj časa mislim da se mi je celo poslabšalo stanje. Ugh, če gre vse posreči bom ga moral vsaj še nekje 40 let poslušat. :8)


Si lahko predstavljaš da bi jaz to poslušal še okoli 70-80(upajmo, ne :D) let (14 let imam), pri pred prejšnjem postu sem prilepil link do ene od možnih REŠITEV. Samo ne vem če res deluje, vsebuje pa tudi neka "naravna zdravila", ki jih moraš kupit v lekarni (1. Coffea Cruda 2. Ginko Biloba 3. Goldenseal Hydrastus - več na linku - [url=http://www.banish-tinnitus.com/tyverifi....


Američani takim stvarem radi pravijo "snake oil", kar je izraz za stvari, ki ne delujejo. Ne rečem, da mogoče katera stvar res ne deluje, ampak že sam placebo efekt je dovolj velik vzrok, da je težko objektivno oceniti te stvari.
Sicer pa si poglej tisti forum, ki sem ga prilepil gor:
http://slo-tech.com/forum/t422913/p2794...

Dostikrat boš najbrž srečal tam izraz ENT, kar je okrajšava za ear, nose and throat doctor, kar pri njih pomeni isto, kot kot pri nas otorinolarintoloog. Ampak pri nas se ne pričakuj čudežev glede doktorjev, ker razen če nimaš kakšne fizične motnje kot so ušesno maslo, počen bobnič ali kaj podobnega, potem ti kaj dosti ne bodo mogli pomagati. Večinoma je trudi tako, da lahko sam prek interneta in ustreznih virov dobiš dosti več informacij o tem, kot jih imajo oni sami.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

kalko ::

Rešitev je v psihi. Če se ga naučiš ignorirati, piskanja sploh ne "slišiš". Sam zelo redko postanem pozoren na piskanje, pa še takrat se prisilim, da začnem razmišljati kaj drugega in čez nekaj časa piskanja spet ne "slišim" več. Največkrat je vzrok, da postanem pozoren nanj, ko se (ne vem zakaj) včasih malce spremeni njegova frekvenca. Sicer večino časa sploh ne bi vedel, da mi piska v ušesu.

zanuha007 ::

Ne vem no, ta metoda na uradni strani stane 30€ pa sem jo dobil zastonj in pomoje bi bilo vredno poskusit. Na tistem forumu pa že enkrat prejšnič nisem našel ničesar pametnega, same zgodbe o tem kako se spopadati s tem in kako preživljajo to z raznimi zvoki. Mimogrede, imam 3 mesece state Z-5500 in jih ne bi uporabljal le za white noise in take. Prvič, ko pa sem zaslišal neko šumenje in piskanje pa je bilo od zvočnikov ampak je minilo pa kakšne pol ure in sem naslednje dni brez kakršnega koli piskanja uporabljal zvočnike na visoki glasnosti. Potem, ko smo pa šli na počitnice so imeli v hotelu disko (odličen) in vsakič, ko sem šel spat mi je piskalo kot noro, vendar sem si mislil, da bo izginilo. Prve dni je potem pa ne več :(, vendar sem še zmeraj hodil v disko (neumno ja, vem) in zdaj mi piska.

kalko je izjavil:

Rešitev je v psihi. Če se ga naučiš ignorirati, piskanja sploh ne "slišiš". Sam zelo redko postanem pozoren na piskanje, pa še takrat se prisilim, da začnem razmišljati kaj drugega in čez nekaj časa piskanja spet ne "slišim" več. Največkrat je vzrok, da postanem pozoren nanj, ko se (ne vem zakaj) včasih malce spremeni njegova frekvenca. Sicer večino časa sploh ne bi vedel, da mi piska v ušesu.


Si kdaj izpostavljen visoki glasnosti česarkoli pa se vseeno nič ne poveča piskanje?

Zgodovina sprememb…

boha ::

dokler mate tinitus pa slišite normalno (tudi pri background hrupu), se nimate kej sekirat. jest mam močan tinitus (šumenje + piskanje), kar pomeni da ga slišim tudi ko ni popolne tišine. na levo uho malce slabše slišim, imam probleme z background hrupom, ampak sluh je na srečo še vedno v mejah normale (bil pri specialistu). je pa vse to posledica glasbenega udejstvovanja. :) sedaj pazim res na vsak trušč, zaščito nosim na koncertih, tekmah, klubih, itd. sej dokler si mlad se ti jebe, ampak slej ko prej pride vse za tabo. :)

eto en grafič glede decibelov in hrupa. audio šok nastane pa oseba niti ne ve, da je bila izpostavljena pretiranemu hrupu.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čepki za ušesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9417388 (5735) AndyS
»

Tinnitus

Oddelek: Loža
398817 (7518) [D]emon
»

Zaščita sluha - kako?

Oddelek: Loža
274774 (3830) LeQuack
»

piskanje v ušesih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589438 (8154) Starodavni
»

Najtišji kraj na svetu, par vprašanj

Oddelek: Loža
277269 (6007) guest #44

Več podobnih tem