» »

MB Asus A4M78-PRO šla po gobe?

MB Asus A4M78-PRO šla po gobe?

majlo ::

Pozdravljeni

Dva dni nazaj grem od doma, pustim prižgan računalnik, in ko pridem čez par ura nazaj računalnik ni več delal. Probam vlkopit, se ne zbudi. Na MB pa utripa Led dioda. Včeraj vzamam en now napajalnik, priklopim in isto. Sistem se ne zbudi, tako da sem možnost napajalnika že izključil (sploh se ne zažene ventilator), zvočnik ne piska. Sem malo pogoglal, in naj bi utripajoča dioda pomenila neko napako v zvezi z napajanjem.

Ima kdo kake izkušnje, kaj bi še lahko bilo?

Ne vem pa, če je še plošča v garanciji. Kolko se mi zdi, so imele te plošče garancijo tri leta (napis na škatli od plošče), moram poiskat vse papirje.

Tudi če je še v garanciji, pa zbiram predloge za neko poceni plato, kjer bo delal moj procesor in ram (Phenom II X4 955, 2 x 2 GB ddr II 800).

BALAST ::

Asus ima 3letno garancijo, zdaj kaj je šlo točno narobe boš izvedel na servisu.
Sam sem največkrat menjal matične plošče, ki so imele napihnjene konderzatorje, ki so včasih bootale včasih ne, potem sledijo pa nedelujoče zaradi udarca napetosti preko LAN kabla, in skurjenim omrežnim čipom ali pa celotno matično.
Včasih je napajalnik še delal normalno po tem električnem udaru (nihanje napetosti, kratek stik, vpliv strele v bližini).

Ne priporočam ti, da se kar tako odločiš za drugega proizvajalca, ker asus ima zelo nizek delež defektnih matičnih proti ostalim. Pošlji v garancijo, pa boš največ treh tednih dobil drugo, vsaj take so moje izkušnje z Asus.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20654463 (14429) Han
»

Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...

Oddelek: Operacijski sistemi
142783 (2547) Jst
»

MacBook-i so zakon (ali zakaj ne želite zamenjati svojega PC-ja)

Oddelek: Strojna oprema
203184 (2568) Zheegec
»

Nov računalnik in se ne ''zbudi''

Oddelek: Strojna oprema
151554 (1342) Snegec
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
955655 (4371) Timmah

Več podobnih tem