Forum » Omrežja in internet » IPTV in LAN+WIFI
IPTV in LAN+WIFI
Zm3-D3n ::
Pozdravljeni!
Vem da je bilo že veliko napisanega samo ne najdem podobnega primera. DA razlizim situacijo: Imam optiko od telekoma. Imam Linksys WRT54GS z DD WRT nalozenim.
Sedaj pa problem. Iz prvega porta modema (data) je kabl povezan v WAN na routerju, potem pa imam iz routerja povezano iz porta 1 na moj laptop. Ko iz 4 portna na modemu (video port) povezem kabl v 4 port na routerju lahko na laptopu spremljam TV in imam net WIFI pa ne dela. Poleg tega se mi pa ob taki vezavi naredi neskoncen LOOP ki povzroci nedelovanje WIFI in seveda počasno mrežo. Zanimalo bi me, kako rešiti ta problem, da bom lahko na enem kablu spremljal TV in sel cez internet, brez da imam 2 mrezni kartici ( kar je v mojem laptopu nemogoče) in seveda da mi bo tudi WIFI deloval. Nekaj sem studeral da bi lahko z VLAN-i to resil samo nimam pojma kako. Lahko kdo kaj pomaga oz je mozno to spoh narest?
Sistem je Windows 7. WRT54GS je ver6.0.
Hvala!
Vem da je bilo že veliko napisanega samo ne najdem podobnega primera. DA razlizim situacijo: Imam optiko od telekoma. Imam Linksys WRT54GS z DD WRT nalozenim.
Sedaj pa problem. Iz prvega porta modema (data) je kabl povezan v WAN na routerju, potem pa imam iz routerja povezano iz porta 1 na moj laptop. Ko iz 4 portna na modemu (video port) povezem kabl v 4 port na routerju lahko na laptopu spremljam TV in imam net WIFI pa ne dela. Poleg tega se mi pa ob taki vezavi naredi neskoncen LOOP ki povzroci nedelovanje WIFI in seveda počasno mrežo. Zanimalo bi me, kako rešiti ta problem, da bom lahko na enem kablu spremljal TV in sel cez internet, brez da imam 2 mrezni kartici ( kar je v mojem laptopu nemogoče) in seveda da mi bo tudi WIFI deloval. Nekaj sem studeral da bi lahko z VLAN-i to resil samo nimam pojma kako. Lahko kdo kaj pomaga oz je mozno to spoh narest?
Sistem je Windows 7. WRT54GS je ver6.0.
Hvala!
STONED is the way of the walk!
ZGI ::
V tej temi je govora kako združiti iptv in internet, ter preko AP-ja potem prenašati brezžično.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.
Zm3-D3n ::
Nočem jaz preko WIFI oddajat in si postavljati linux routerjev. Jaz bi rad tako kot je zgoraj napisano. En kabl gre iz routerja, po katerem bi rad spremljal TV in imenl net, brez da se v omrežju pojavljajo loopi.
STONED is the way of the walk!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 630094 (7490) | mailer |
| » | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 4293 (4179) | Hayabusa |
| » | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10570 (7359) | trnvpeti |
| » | Siol tv + linskys težavaOddelek: Omrežja in internet | 811 (726) | echoman |
| » | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23638 (14465) | umexteacher |