» »

Group policy? Pravila domene?

Group policy? Pravila domene?

flukturr ::

Sem že nekaj prebral na to temo in bi prosil če mi svetujete kaj natančno naj se zmenim z našim računalničarjem ker ne najdem točnega odgovora...

Imam službeni prenosnik, s katerim se prijavljam v domeno (Win 7). Imamo Win Server 2007.

Sem lokalni administrator in si lahko inštaliram programe. Ne morem pa menjat namizja (imam klasično temo, jaz bi aero...), spreminjat opcije samodejnih posodobitev (avtomatski restarti mašine!) itd.

Na Win XP sem vse to lahko spreminjal... :|

Kaj mi mora računalničar ko pride z dopusta spremeniti da bom lahko to isto spreminjal tudi na Win 7?
Poučite me prosim, da ga lahko napadem oborožen s podatki... :D

TNX, F
  • spremenil: flukturr ()

noraguta ::

če si še vedno v isti ou mora mogoče dodat filter za w7 mašine v ostalem te mora premaknit v ustrezen ou.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

duff ::

Predvidevam, da ti je pustil GP narejen za WIN XP, naložil pa ti je WIN 7. Zaradi različnih sistemov ti GP menjavanje teme blokira(sem imel enako zadevo -> z razliko, da sem bil jaz sistemc :D ). Potrebno je urediti GP, ki bo primeren za WIN7. Glede avtomatskih posodobitev pa ne vem kako je pri vas. Mi jih imamo izklopljene, saj se posodobitve dajejo na računalnike na drugačen način in ne tako, da si jih daje vsak sam.

Verjetno bo potrebno za sistemca nekaj dela, da uredi GP tako, da bo na WIN7 vse delovalo kot mora, vedi pa, da z GP-jem niso NIKOLI vsi uporabniki zadovoljni. Če želiš varnost, moraš določene zadeve pač uporabnikom onemogočit...

flukturr ::

Hvala za info, saj moti me edino zoprni taskbar od Win 2000 in to da mi po updejtanju mašino reštarta. Bom ga malo zagnjavil, čeprav že vidim da ne bo lahka. Ampak kmalu bomo vsi na Win 7 in bo itak se tega treba lotit ;)

lpF

jonystar ::

Si bom sposodu temo in sicer me zanima nekaj glede block inheritance. Recimo, da imamo primer, ko je v neki domeni, OU A in v tej OU imamo OU B,C,D. Group Policy pa je nastavljent tako, da noben uporabnik v OU A nemore npr. spreminjat ozadja, če pa hočem dovolit uporabnikom v OU C, da lahko spreminjajo ozadje pa uporabm block inheritance ampak zdj me pa zanima a se s tem blokirajo samo GPOji, ki so linkani na OU A al se blokira tut GPO, ki je po defaultu linkan na domenoskem nivoju?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4139 140 141 142 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70701397777 (9604) tetriandoch
»

Windows 10 DA ali NE? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
9018436 (14592) next3steps
»

Izteka se rok za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
9517826 (13811) mtosev
»

Windows 10 na 300 milijonih naprav (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
541148807 (137183) japol
»

Prva nadgradnja Windows 10 je tu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
15859504 (50443) Lonsarg

Več podobnih tem