Forum » Omrežja in internet » vezava UTP kabla - keystone
vezava UTP kabla - keystone
bmatko ::
pozdravljeni!
imam sledeč problem UTP kabel moram zvezati tako da bo na eni strani navaden RJ45 jack na drugi pa Keystone Jack ( http://www.sella.co.nz/general/computer... ). Keystone sem zvezal po shemi A ki je bila priložena ( slika ), problem pa nastane na drugi strani kabla. Kakšen je potem vrstni red žic?
Hvala za odgovore
imam sledeč problem UTP kabel moram zvezati tako da bo na eni strani navaden RJ45 jack na drugi pa Keystone Jack ( http://www.sella.co.nz/general/computer... ). Keystone sem zvezal po shemi A ki je bila priložena ( slika ), problem pa nastane na drugi strani kabla. Kakšen je potem vrstni red žic?
Hvala za odgovore
Tomay ::
Poglej tu
Torej če prav razumem imaš na drugi strani vtikač na eni pa vtičnico torej "podaljšek" za utp.
Torej če prav razumem imaš na drugi strani vtikač na eni pa vtičnico torej "podaljšek" za utp.
Voodoo 4Ever
x.sci ::
bmatko ::
Ja na eni strani je navaden vtikač na drugi pa vtičnica modul, ki je v steni. Problem je samo v tem da pri vtičnici, reže v katere se vstavijo žice niso vzporedne ampak pravokotne na vhod, zato nevem kam kera žice gre kam in kakšen je vrstni red.
x.sci pri vtičnici sem zvezal pare skupaj po barvah kot je na shemi. Ali je potem vseeno če zvežem po shemi, ki si jo ti nalimal, ker so barve pomešane.
Se opravičujem če sem kako neumnost napisal, ampak to delam prvič
x.sci pri vtičnici sem zvezal pare skupaj po barvah kot je na shemi. Ali je potem vseeno če zvežem po shemi, ki si jo ti nalimal, ker so barve pomešane.
Se opravičujem če sem kako neumnost napisal, ampak to delam prvič
BlaY0 ::
Napisal ti je da se pri nas uporablja večinoma shema B, ti pa si glede na zgornje slike zvezal vtičnico po shemi A in ne po B. Slika, ki jo je pripel x.sci je tudi shema A za standardni UTP vtikač. Torej zveži tako kot ti kaže zgornja slika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezava RJ45 vtičniceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9294 (598) | fulgur |
» | Pravilna vezava UTP kabla v mrežno vtičnicoOddelek: Omrežja in internet | 43552 (4809) | dvihtelic |
» | Vprašanje glede montaže rekuperatorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1196 (886) | techuser |
» | Kako zvezati kabel za LanOddelek: Omrežja in internet | 5066 (4240) | Bakunin |
» | Povezava UTP kabel - vtičnicaOddelek: Pomoč in nasveti | 8033 (7722) | Davidoff |