» »

vezava UTP kabla - keystone

vezava UTP kabla - keystone

bmatko ::

pozdravljeni!

imam sledeč problem UTP kabel moram zvezati tako da bo na eni strani navaden RJ45 jack na drugi pa Keystone Jack ( http://www.sella.co.nz/general/computer... ). Keystone sem zvezal po shemi A ki je bila priložena ( slika ), problem pa nastane na drugi strani kabla. Kakšen je potem vrstni red žic?

Hvala za odgovore

1

1

2

2

Tomay ::

Poglej tu

Torej če prav razumem imaš na drugi strani vtikač na eni pa vtičnico torej "podaljšek" za utp.
Voodoo 4Ever

x.sci ::

Sicer se pri nas vecinoma uporablja B, ampak vazno je le, da je na obeh straneh enako. Zate torej

Ja na eni strani je navaden vtikač na drugi pa vtičnica modul, ki je v steni. Problem je samo v tem da pri vtičnici, reže v katere se vstavijo žice niso vzporedne ampak pravokotne na vhod, zato nevem kam kera žice gre kam in kakšen je vrstni red.

x.sci pri vtičnici sem zvezal pare skupaj po barvah kot je na shemi. Ali je potem vseeno če zvežem po shemi, ki si jo ti nalimal, ker so barve pomešane.

Se opravičujem če sem kako neumnost napisal, ampak to delam prvič:)

BlaY0 ::

Napisal ti je da se pri nas uporablja večinoma shema B, ti pa si glede na zgornje slike zvezal vtičnico po shemi A in ne po B. Slika, ki jo je pripel x.sci je tudi shema A za standardni UTP vtikač. Torej zveži tako kot ti kaže zgornja slika.

Fantje hvala za pomoč. Zvezal po navodilih in dela:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava RJ45 vtičnice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
329294 (598) fulgur
»

Pravilna vezava UTP kabla v mrežno vtičnico

Oddelek: Omrežja in internet
2143552 (4809) dvihtelic
»