» »

Počasen internet-virus

Počasen internet-virus

tt2 ::

Pred kratkim se mi je zgodilo, da sem dobil nek virus in od tedaj mi internet deluje zelo zelo počasi. Sem pa že vse pregledal z antivirusnim (avast :D) in je bilo kar veliko datotek, tudi sistemkih ukuženih z nekima dvema virusoma, ampak ne razmumem zakaj mi internet še vedno deluje zelo počasi. Vse ostalo je pa super, tudi ping je normalen. A ima kdo kakšen predlog?

fosil ::

V brskalniku poglej če ti je virus naštimal kakšen proxy.

Pa upoštevaj da noben AV ni 100%, torej če imaš resno okužbo se splača naredit scan še s kakšnim AV.
Tako je!

KoMar- ::

Komot narediš tudi reinstall... ne muči se s pohabljenim sistemom ;)

hmm, a mi lahko kdo malo bolje razloži te stvari, kako popraviti.
sedaj sem opazil, da so problem le brskaliniki (firefox, IE, google chrome, te imam), medtem ko pa ostali programi delujejo dobro (utorrent). :D

gapic_8 ::

na novo naloži windowse! oz kateri koli OS
e maš!

mastah ::

preden vse to naredis pa poklici svojega internet providerja. ker meni je tud net pocasi delal, pa so rekli da mam virus in so oni na telemachu mi hitrost zbil na 15kilo

100% je nekaj narobe s PC-jem, ker mam brezžično omrežje in na vseh ostalih deluje super :D

jan01 ::

Poskeniraj še s malwarebytes antimalware
ČE utorrent na polno laufa je počasno delovanje interneta normalno!

Kje pogledam, če mi je nastavil kakšen proxy?

Fukomuko ::

Namesti si Chrome in malo brskaj z njim. S tem boš takoj videl, če je problem v brskalniku ali kje drugje.

Računalnik pa preglej s Hitman Pro 3.5 http://www.surfright.nl/en/downloads/ , ki uporablja cloud-computing. Tako ti bo računalnik v zelo kratkem času brez kakršnekoli navlake pregledal z NOD32, Avira AntiVir, Prevx, G DATA Anti-Virus in a-squared Anti-Malware.

Katere programe za varnost pa sicer uporabljaš?

mayhem ::

Ponovno namesti Windowse kot je že zograj eden omenil.
Več časa in živcev boš porabil za to izbrisat ali dobit kot pa formatirat na novo.
Tako,da kar format.

Vsekakor pa ne veš,če je še kaj v PC-ju,ker si imel toliko nesnage.
Lep pozdrav.....

Torej, če dam reinstall windows-a, a potem se bo celotni C: izbrisal in windows na novo naložil?

KoMar- ::

To je pa čisto odvisno od tebe.

nUUb ::

Verjetno si del botneta...kar realno pomaga samo format, oziroma če veš preko katerega porta deluje botnet, le tega zapreš.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

mastah ::

tt2 je izjavil:

Torej, če dam reinstall windows-a, a potem se bo celotni C: izbrisal in windows na novo naložil?

nebo se izbrisal celotni c: ce bos reinstaliral

bluefish ::

Saj ne, da bi Windows lahko "reinstalliral". Obstaja Repair, ki pa pri sledečem problemu najbrž ne bo pomagal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne pokaže namizja.

Oddelek: Pomoč in nasveti
6943 (728) MIHAc27
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444185 (26225) BorutK-73
»

explorer.exe se ne odziva. (strani: 1 2 )

6714268 (13606) SomeoneLOVEU
»

Težave računalnika, ne najdem vzroka

171622 (1622) solatko
»

Internetne strani se ne naložijo pravilno

231391 (1073) boych

Več podobnih tem